ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kyykyssä joulunviettoon

Lukko-Kollit 7-5 (5-1, 1-1, 1-3)

Kollit kärsi lauantaina toisen peräkkäisen tappionsa ja joutui lähtemään joulutauolle kaukana paalupaikasta, sijalta 11. Lukko näytti stadilaisille kaapin paikan ottelussa, jossa puolustaminen oli yliarvostettu ajatus jo toistamiseen kuluvalla kaudella. Joukkueiden ensimmäinen kamppailu päättyi Vierumäen väliturnauksessa Kollien 11-3-voittoon, joten tällä kertaa jäätiin kahden osuman päähän kauden maalintekoennätyksestä. Kollit kaatui Raumalla katastrofaaliseen ensimmäiseen erään, jonka kettupaidat veivät nimiinsä karuin 5-1 numeroin. Viimeisen erän Kolli-painostus tuotti kolme maalia ja selkeän 22-3-torjuntavoiton, mutta avausjakson surkea esitys oli liian kova pala kirittäväksi. Edes Jonas Enlundin hattutemppu ja neljän pisteen (3+1) ilta ei saanut pikkupetojen lärveille hymynkareita.

- Ei me ihan tätä lähdetty hakemaan. Tarkoitus oli napata näistä taukoa edeltäneistä matseista enemmän kuin mitä lopulta saatiin. Kolmesta viimeisestä pelistä rikastuttiin kaksi pistettä ja pleijariviiva karkasi seitsemän pointsin päähän, harmitteli Kollien kakkosvalmentaja Jussi Silander.

Äijänsuon kummitukset saivat Kollit sekaisin heti avauserässä. Timo "Bumba" Seppäselle vislattiin 5+20 minuutin rangaistus korkeasta mailasta kun peli oli vanhentunut vain kuusi minuuttia.

Lukko iski vitosen aikana kahdesti ja jatkoi Seppäsen jäähyn jälkeen kahdella lisäosumalla vajaan kolmen minuutin sisään. Kello näytti aikaa 13:40 ja taululla oli ällistyttävät 4-0-lukemat.

Maalit merkittiin 2+1 nakuttaneelle Marko Virtalalle ja Joni Piiraiselle sekä kahdesti (2-0 ja 3-0) iskeneelle pisterohmu Jussi Tapiolle, joka merkkautti Virtalan kaveriksi samispisteet 2+1.

- Lukko ei todellakaan katsonut taakseen saatuaan neljän maalin johdon. Niillä oli hyvä työmoraali ja ilme oli taisteleva. Joukkueessa on rutkasti taitoa ja luovuutta. Sen minkä raumalaiset häviävät koossa, he voittavat juonikkuudessa. Meillä ei usko riittänyt rinnalle kiipeämiseen karmean avauserän jälkeen ja Seppäsen menetys teki ison loven niin puolustus- kuin hyökkäyspäähänkin, mietti Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

Lukon viidennen maalin ampui ajassa 18:49 Lauri Liewendahl. Kollien Teemu Ramstedt (1+2) kavensi 40 sekuntia ennen erätaukoa Jonas Enlundin syötöstä 5-1:een.

Toisessa erässä maalien makuun pääsivät päivän toiset maalinsa iskeneet Kolli-Enlund ja Lukon Virtala. Viimeiseen erään lähdettiin numeroista 6-2.

- Vikalla kaksikymppisellä Lukon veskari Atte Engren torjui 22 kertaa ja Niemisen Jani meidän byyrissä vain kolme kiekkoa. Tää kertoo jotain pienestä kirityksestä, mutta eihän me todellisuudessa oltu kovinkaan uskottavia takaa-ajossamme, sanoi lopetuserässä kauden kolmannen maalinsa ampunut Kollien nuori Jarkko "Ötökkä" Vaitio.

Vaition lisäksi Enlund ampui kolmannessa erässä kaksi maalia ja merkkautti kauden ensimmäisen hattutemppunsa. U20-maajoukkueeseen varamieheksi valittu Enlund on tehnyt joulutaukoon mennessä 20:ssa pelisssä mehukkaat pisteet 12+8. "Jonde" kiipesi Rauman-ottelussa Kollien sisäisessä pistepörssissä toiseksi Teemu Ramstedtin (5+16) jälkeen.

- Tästä lähdetään latautumaan ja treenaamaan tammikuuta varten. Me pelataan 22 päivän sisään 11 peliä. Niistä saadun tuloksen perusteella alkaa varmaan jo hahmottua meidän todellinen tilanteemme mitä pudotuspelipaikkaan tulee. Tammikuun jälkeen on jäljellä enää kuusi ottelua, joten noista joulutauon jälkeisistä peleistä on pakko ottaa yli piste per peli, laskeskeli joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi.

Kollien alkukausi on ollut erikoista seurattavaa. Des Moinesin turnauksessa opittu kovuus ja suoraviivaisuus piti siirtää kotimaan kaukaloihin, mutta joukkue ajautui Snickers Challengen tienoilla ennätykselliseen kuuden ottelun tappioputkeen.

Vierumäen väliturnauksessa ryhti löytyi hetkellisesti. Tuloksena oli kolmesta ottelusta viisi tärkeää pistettä.

Mutta lapio lävähti takaisin naamalle heti Vierumäen jälkeen. Neljän ottelun tappiokierre oli suistaa joukkueen hassujenhuoneelle, sillä yksikään menestykseen tottunut Kolli ei ollut valmistautunut moiseen pyöritykseen.

C:n ja B:n Suomen mestaruuksia juhlinut ja maajoukkuemiehiä vilissyt 87-ikäluokka sai maaottelutauon jälkeen seurakseen liigan kevytjalkaiset Tobias Salmelaisen ja Pasi Salosen sekä puolustuksen luudan Teemu Laakson ja äijätatsia huokuvan Miikka Jouhkimaisen. Kun Mestiksestä soitettiin apuun vielä Aleksi Putkonen ja Sami Kautto, uudistunut Kollit juoksi voitosta toiseen saalistaen viidestä peräkkäisestä ottelusta lähes täydet yhdeksän pistettä.

Suunta oli muutettu. Kollit kuljetteli muiden muassa sarjan kärkijoukkueita JYP:iä ja Jokereita kuin mummolan ankkaa. Playoff-viiva lähestyi rivakasti, kunnes joukkue otti kahdessa viimeisessä vierasottelussa (KalPa ja Lukko) selkäänsä. Ei rumasti, mutta riittävästi.

Runkosarjassa on vielä jäljellä 17 ottelua ja isoon viivaan on matkaa seitsemän pistettä. Reissu on vielä pitkä, mutta ei mahdoton.

Totuus löytyy tammikuusta...

Axa Saarelainen
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11