ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Mr. Laakso in Canada

Nashville Predatorsin varaama Kolli-pakki Teemu Laakso on luutinut U20 MM-kisoissa Kanadan Vancouverissa kaksi ensimmäistä ottelua tilastomerkinnöin 1+0, 6 PIM. Avausottelu Kanadaa vastaan sujui koko joukkueelta mollissa; turpaan tuli selvin numeroin 5-1 ja Temen omakin saalis jäi neljään jäähyminuuttiin. Seuraava ottelu USA:ta vastaan oli jo astetta parempi, vaikka joukkueen pistetili jäikin avaamatta. Tappio maailmanmestarisuosikkeja vastaan kirjattiin hyvän loppukirin jälkeen lukemin 6-5. Suomen viimeisen osuman ampui Teemu Laakso, joka saatiin luurin päähän hotellin aamiaispöydästä.

- Voitte vaan kuvitella mikä fiilis oli avausottelussa Kanadaa vastaan. Paikalla oli yli 16.000 fania ja meteli sen mukainen. Siinä matsissa saatiin ihan rehellisesti selkään. Ne tuli ekat 10 minuuttia päälle apinan raivolla ja veivät avauserän 2-0. Kyllä Ara meitä varoitteli niiden alkuhurmoksesta, mutta ei me pystytty vastaamaan.

Turnauksen toinen ottelu pelattiin toissayönä USA:ta vastaan. Suomalaiset saivat tuossa kamppailussa mieleisemmän vastaanoton niin yleisöltä kuin vastustajaltakin.

- Joo, siinä matsissa tuntui kuin oltaisiin pelattu himassa. Fanit kannusti meitä, fiilis oli taas erinomainen ja me pelattiinkin jo paljon paremmin. Jenkit oli kiekollisessa pelissä taitavampia kuin kanukit, mutta vastaavasti joukkue oli paljon iisimpi fyysisellä puolella. Me saatiin hyvä hyppy loppuun, mutta aika ei riittänyt tasoitukseen. Näiden kahden ensimmäisen pelin perusteella sanoisin, että SM-liigassa mennään kyllä kovempaa, mutta ero ei ole iso, sanoi jenkkejä vastaan 6-5-kavennuksen ampunut Laakso.

Juniorikiekkoilu on Kanadassa kova juttu. Katsomot ovat täynnä lähes kaikissa otteluissa ja median mielenkiinto nuoria lupauksia kohtaan on valovuoden Suomea edellä. Samaan aikaan kun Härmän jääkiekkokanavaksi julistautunut Nelonen ohitti urheilu-uutisissaan pikkuleijonien USA-ottelun ilman mainintaa lopputuloksesta, suomalaispelaajia ollaan haastateltu Kanadassa eri medioihin televisiokanavista kevätpörriäisiin. Laakson silmiin ei ole kuitenkaan vielä osunut ainoatakaan Kanadan TV:ssä näytettyä suomalaishaastattelua.

- Ei ne varmaan kehtaa näyttää meidän jätkiä töllössä, kun kaikki puhuu niin käsittämätöntä englantia. Kanadan pelaajilla sen sijaan näytti ainakin meidän matsin jälkeen olevan aika kovaa rumbaa lehtimiesten ja kameroiden edessä.

Pikkuleijonien seuraava ottelu pelataan ensi yönä Norjaa vastaan, mutta elämästä ja kuolemasta kamppailaan vasta Sveitsin kanssa uudenvuoden aamuna Suomen aikaa.

Sveitsi piti isäntämaa Kanadaa ahtaalla häviten niukasti 4-3, eikä Norjakaan isäntiä vastaan rumasti kontannut vaikka kuonoon tulikin 4-0.

- Molemmat ottelut on voitettava jos halutaan jatkoon. Ei siinä muu auta. Norja tulee olemaan vaikea ja sveitsiläisten kanssa saa hikoilla sitäkin enemmän, kertoi vapaa-aikanaan shoppailua ja hotellikuolemaa harrastava Laakso.

- Tätä tää on, jatkuvaa keskittymistä, pelaamista ja taas seuraavaan matsiin valmistautumista. Vapaatunnit menee hotellissa elpyessä tai kaupungilla pörrätessä. Ollaan käyty kaupoilla ja notkuttu ostareilla.

Kolli-toimitus yrittää metsästää seuraavalla soitollaan toista Suomea puolustavaa Kollia Timo Seppästä.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11