ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Mr. Bumbaleero in Canada

Kollien ja Suomen U20-maajoukkueen Timo "Bumbaleero" Seppänen saatiin kiinni Vancouverista pikkuleijonien Ruotsi-otteluun valmistavan aamujään jälkeen. Luottavaisin mielin 1/4-finaaliin valmistautuva Seppänen on ollut tyytyväinen otteisiinsa nuorten MM-kisoissa. Kaksi maalia Norjan verkkoon 9-1-voitto-ottelussa ampunut Seppänen jäi kahdessa ensimmäisessä kamppailussa (Kanada ja USA) pisteittä, mutta on nostanut päätään alkusarjan ratkaisevissa kahdessa viimeisessä pelissä. Pisteitä Bumba on haalinut neljässä ottelussa 2+1.

Suomen kaksi ensimmäistä MM-kisaottelua tuotti joukkueelle kojomaiset nolla pistettä. Isäntämaa Kanada vei pikkuleijonia 5-1 ja maailmanmestaruutta ennakkosuosikkina jahtaava USA 6-5. Vaikka kaukalossa hiki virtasikin, kyyti oli kylmää.

- Oli niin hemmetin kova kiire joka vaihdossa. Me oltiin helisemässä etenkin puolustuspäässä, ihan joka jätkä. Kokemus oli silti erinomainen. Fiilis oli snadisti toista luokkaa kuin Suomessa, tupa oli täynnä ja koko show on rakennettu viimeisen päälle, muisteli Seppänen.

Kanadalaisten kiekkohulluudesta on puhuttu paljon, mutta lopulliseksi todistukseksi totaalisesta lätkäkajahduksesta käy skandinaavien kamppailu uudenvuoden alla. Ennakkoon ei-niin-mielenkiintoiseksi luokiteltu Suomen ja Norjan välinen ottelu veti lehtereille enemmän väkeä kuin normaali SM-liigaottelu.

- Kyllä siinäkin tais mennä kymppitonni rikki. Sitä matsia oli muutenkin nasta pelata. Omat onnistumiset teki hyvää ja yleisön reaktiot oli mielettömiä. Me johdettiin jo 8-0 kun Norja kavensi tokan erän lopussa - ja koko katsomo räjähti. Täällä jengi on ihan fiilareissa vaikka Kanada ei pelaisikaan. Nää natiivit valkkaa aina jomman kumman jota kannustetaan ihan eläimellisesti. Saas nähdä kumman ne ottaa tänään.

Kolleista tutun Teemu Laakson pakkiparina pelannut Seppänen on saanut Aravirralta yllättävänkin ison roolin ottaen huomioon, että -87 ikäluokkaa edustava Bumba on mukana kisoissa vuoden "etuajassa".

- Ihan kivasti oon saanu vastuuta. Temen kanssa ollaan vedetty parina koko ajan. Ylivoima-aikaa on tullu normaalitöiden lisäksi ihan kivat minuutit ja alivoimaakin jonkin verran. Nyt kun Jokisen Juho vielä loukkasi polvensa saattaa tulla muutama lisävaihto omien hommien lisäksi.

Tulevana yönä Ruotsia vastaan pudotuspelivaiheen aloittava Suomi on tyytyväinen alkulohkojen lopputuloksiin.

- Ruotsi on ehdottomasti paras mahdollinen avausvastustaja. Helppoa ei tule olemaan, mutta svedut on silti aina sveduja, siinä on se pieni ylimääräinen latinki. Ne on päästäny aika vähän maaleja omiin, joten mestat pitää käyttää kun sellaisia saadaan. Tää matsi pelataan Vancouverin änärihallissa, GM Placessa, johon mahtuu yli 18.000 katsojaa ja lato on luonnollisesti loppuunmyyty. Voi olla ihan mukiinmenevä tunnelma, tuumaa Seppänen, joka on Kolli-kaverinsa Teemu Laakson kanssa paljon yhdessä myös kaukalon ulkopuolella.

- Joo, me ollaan kämppiksiä. Kaikki on menny ihan ookoo, mitä nyt snadia mykkäkoulua silloin tällöin, Temellä kun on taipumus vaipua aika usein synkkyyteen, naureskelee Seppänen.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11