ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit ratkaisivat välieräpaikan

Ruotsi U20 - Suomi U20 0-1 ja.

Kollien Teemu Laakso teki Kollien ja suomalaisen jääkiekon historiaa ampumalla Suomen U20-maajoukkueen välieriin nuorten MM-kisoissa Vancouverissa. "Temen" maali syntyi ylivoimalla toisen Kolli-pakin, Timo "Bumba" Seppäsen, viivavedon reboundista, kun jatkoaikaa oli pelattu 9 minuuttia 26 sekuntia. - Aravirta kielsi pakkeja nousemasta siniseltä, piti pelata ihan varmanpäälle vaan. Siinä tuli kuitenkin sellainen mesta, missä mä ajattelin lähteä kurkkimaan poikittaissyöttöä Tukoselta. No sehän antoi kiekon Bumballe viivaan, joka ampui ja mä napsin ribarin sisään, hehkutteli Laakso.

Kun Seppäsen laukaus lähti siniviivalta, maalin edessä oli satoja kiloja skandinaavista ihmislihaa.

- Joo, siellä Ruotsin maalilla oli jengiä päällekkäin, poikittain, sivuttain ja miten päin vaan. Ribari tuli makoisasti hollille ja mä pääsin sutimaan sen sisään. Fiilis oli sillä hetkellä niin käsittämättömän huikea, etten ole koskaan kokenut vastaavaa jääkiekkokaukalossa. Jossain muualla on ehkä päästy lähelle...

Laakson osuma varmisti Suomelle välieräpaikan isäntämaa Kanadaa vastaan. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi nikkareiden 5-1-voittoon. Laakso lupaa kanukeille kovempaa vastarintaa välierissä.

- Paineet on niillä ja meillä on makea voitto alla. Kanukit saa vastaansa uudenlaisen Suomen, se on saletti, tuumi hotellihuoneessa yöpukua päälleen vetänyt Laakso.

- Katotaan tossa just Jenkkien ja Tsekin matsia ja kohta mennään pesemään hampaat. Tänään ei oo ton Temenkään tarttenu pitää mykkäkoulua, et siinä mielessä ihan kiva fiilis, kommentoi Suuren Maalin syöttänyt Bumba Seppänen.

Teemun ja Bumban saattoi olla yllättävän vaikeaa napata unenpäästä kiinni, kun silmiä ummistaessa verkkokalvolle piirtyi Södermalmin trendikaupunginosan katukuva noin 03:30 Ruotsin aikaa. Ensin ilmatila oli täynnä ikkunasta lentäviä televisioita. Sitten valot sammuivat. Kaikki valot.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11