ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit kompuroi idässä

SaiPa-Kollit 6-3 (2-0, 1-2, 3-1)

Kollien uusi vuosi alkoi synkästi. Jumbopaikalla ennen illan ottelua majaillut SaiPa rökitti Kolleja toistamiseen kuluvalla kaudella Lappeenrannan Kisapuistossa. Lukemat olivat numerolleen samat kuin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa marraskuun alussa. Tällä kerralla Kollien arkun naulasi saimaalaisten tasokas ylivoima, joka onnistui neljä kertaa yhdeksällä yristyksellä. Huimalla prosentilla yv-osumia latoneen SaiPan tehomiehet olivat Anssi Löfman (1+2) ja Simo Karjalainen (1+1). Kollien tehokkain oli kaksi maalisyöttöä antanut Janne Keränen, joka nosti kauden pistesaldonsa 11:een (5+6). Kollien osumista vastasivat puolustaja Rony Ahonen ja tehohyökkääjät Jonas Enlund sekä Teemu Ramstedt. SaiPa veti pidemmän korren myös tolppien välissä: Vesa Reijonen torjui yhteensä 43 skodea, kun Kollien Jani Nieminen venyi limpun eteen puolet harvemmin, 22 kertaa.

Kollien pistepussin on turvottava Totuuden Tammikuussa reippaasti yli pisteellä per peli, jos joukkue mielii taistella playoff-paikasta helmi- ja maaliskuun kuudessa viimeisessä runkosarjaottelussa. Lähtö tälle missiolle oli kaikkea muuta kuin lentävä siitäkin huolimatta, että punapaidat pippuroivat vastustajan maalivahtia yhteensä 46:lla laukauksella. Viimeisessä erässä Kollit ampui Reijosta kohti peräti 19 laukausta, joista vain yksi onnistui.

- Meillä oli hyvää myllytystä ilman byyräriä. Taidettiin osua kerran tolppaankin, mutta tänään ei ollut onni puolella. SaiPan maalivahti oli erinomainen ja ne pelasivat joukkueena hyvää, suoraviivaista kiekkoa. Parempaan olisi pitänyt pystyä, puhisi Kollien ykköskoutsi Joonas Tanska, joka jakoi tunnustusta Janne Keräsen lisäksi Enlundille ja Ramstedtille.

Isäntäjoukkue SaiPa oivalsi heti ensimmäisessä erässä kuinka Kollien alivoimaneliö murretaan. Lappeenrantalaiset karkasivat avauserässä 2-0-johtoon eivätkä luopuneet edustaan koko ottelun aikana. Molemmat kaapit syntyivät ylivoimalla. Ensimmäisen iski kolmen pisteen tehoillan pelannut Anssi Löfman, toisen sai nimiinsä Janne Pussinen vain yhdeksän sekuntia ennen erätaukoa.

SaiPan myrkyllinen ylivoima onnistui kolmannen kerran heti toisen erän alussa, kun Mikko Kiviniemi ampui Sputnikit ykköstähti Löfmanin syötöstä 3-0-johtoon Sami Kauton ja Aleksi Putkosen hävettyä jäähyaitiossa koukkukakkosiaan.

Kollit heräsi kolmen maalin takamatkalla hyvään taisteluun, mutta avauskolmanneksella isännille annettu etumatka oli liikaa.

Stadilaiset saivat maalitilinsä auki puolustaja Rony Ahosen maalilla kaksi minuuttia ennen puolimatkan krouvia. Esityön Ahosen kauden kolmanteen maaliin tekivät Mika Koponen ja U18-maajoukkueen mukana Kanadassa messevää jälkeä tehnyt Nico Aaltonen. Syöttö oli Nicolle kauden yhdeksäs.

Vain neljä minuuttia myöhemmin Reijosen maaliin osui Smartilla suhaileva Jonas Enlund. Maalin syöttivät Janne Keränen ja kauden ensimmäisen ottelunsa vakavan olkapäävamman jälkeen pelannut puolustaja Teemu Taruvuori.

Kolleille tarjottiin kaksi tasoitusmahdollisuutta erän loppuun.

Ensin Jonas Enlund missasi Bobby Nyholmin hankkiman rankkarin, ja ajassa 37:45 SaiPan Olli Kemppi passitettiin jäähylle kapituksesta, mutta läpi kauden ontunut stadilaisylivoima ei saanut tasoitusta aikaiseksi.

- Jonden rankkariyritys oli mainio. SaiPan byyräri oli jo aivan tsufella, mutta kiekko lipesi lavasta juuri kun se piti siirtää tyhjään maaliin, kommentoi Kollien joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi.

Lappeenrantalaiset sinetöivät voittonsa viemällä viimeisen erän numeroin 3-1. Markus Rämö vei keltapaidat 4-2-johtoon ajassa 44:03 ja tuplapisteet kerännyt Simo Karjalainen tekaisi SaiPan neljännen ylivoimabyyrin vajaat kahdeksan minuuttia ennen summeria.

Kollit kavensi vielä 5-3:een Teemu Ramstedtin kauden kuudennella osumalla. Maali syntyi kahden miehen ylivoimalla, kun maalivahti Jani Nieminen oli vaihdettu neljänteen hyökkääjään. Stadilaiset jatkoivat lisäkavennuksen metsästystä ilman Niemisen palveluksia, kunnes Arttu Reponen lopetti vieraiden pyristelyn ampumalla loppunumerot tyhjiin.

- Tämä oli kaikesta huolimatta meiltä ihan ok suoritus. Jätkät nousivat hyvin kolmen maalin tappiotilanteesta ja tasoituskin oli lähellä. SaiPan neljäs tuli todella pahaan paikkaan ja kaverin ylivoima toimi hyvin. Täytyy antaa tunnustus voittajille ja ryhtyä keskittymään huomiseen. Tapparaa vastaan on taas kaksi huipputärkeää pistettä jaossa, sanaili Tanska.

Puolustajista vastaava Kollien kakkosvalmentaja Jussi Silander kiitteli erityisesti kauden avausottelunsa pelannutta Teemu Taruvuorta ja maalin iskenyttä Rony Ahosta.

- Kokoonpano muuttuu huomiseen otteluun. Katsotaan aamulla uudestaan millä tavalla, mutta muutamaa kokenutta lisämiestä ollaan jahtaamassa, lopetti salaperäinen Joonas Tanska.

Tappio merkitsi Kollien lipeämistä sarjataulukossa viimeistä edelliseksi. Perää pitävä TPS nahjustelee samassa pistemäärässä (17) selvästi heikommalla maalierolla. Matkaa pudotuspeliviivaan on nyt kahdeksan pistettä. Otteluita on runkosarjassa jäljellä 16.

Kollit-Tappara sunnuntaina 8.1. Stadin hallissa alkaen klo 16:00.

Tervetuloa.

Axa Saarimies
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11