ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Tapparan härkäjuoksu

Kollit-Tappara 8-1 (2-1, 2-0, 4-0)

Helsingin Jäähalli oli sunnuntai-iltana Pamplona, ja lajina nähtiin härkäjuoksu. Kollien yltiöfyysinen ilta sai tamperelaisten pelin näyttämään selviytymiskamppailulta. Ottelun kolmanteen erään mennessä kirvesrintojen teemana tuntui olevan lähinnä "hengissä kotiin" kuin "pisteet kotiin". Lentovauhdin ja rujon lihanheittelyn siivittämä Kollit iski taululle kahdeksan tyylikästä osumaa, joihin Tappara pystyi vastaamaan vain kerran. Punanuttujen tehokkain pistemies oli tuttuun tyyliin Teemu Ramstedt (1+3), joka nosti kauden saldonsa lukuihin 7+19. Ramstedt kipusi ensimmäisenä Kollina ASM-liigan pistepörssin Top Teniin, sijalle 7. Tehokkaan illan pelasi myös kauden ensimmäiset pisteensä takonut puolustaja Sami Kautto, jonka ilta jäi historiaan lukemin 1+2. Hyökkääjä Aleksi Putkonen nakutti niin ikään kolme pistettä (2+1). Kahden pisteen veijareita olivat Pasi Salonen, Jonas Enlund ja ottelun ykköstähdeksi valittu Miikka Jouhkimainen (kaikilla 1+1). Myös Mika Koponen osui kerran.

Lappeenrannassa lauantaina kaatunut Kollit koki yön aikana täydellisen muodonmuutoksen. Vuoden ensimmäisessä kotiottelussaan joukkue näytti raivokkaalta härkälaumalta, jonka jalkoihin jäi kaikki liikkuva, jonka päällä oli oranssia. Raskaalla taklauspelillä läpi ottelun rynninyt Kollit imi vierailtaan peli-ilon jo kahden minuutin kohdalla, kun liigasta Kollien henkilökuntaan siirtynyt Pasi Salonen iski kiekon ylivoimalla maaliin. Osuma oli Pasolle Kolleissa kauden neljäs.

Tappara pääsi tasoittamaan erän puolivälissä. Miikka Lehdon rannelaukaus painui Kollien maalissa pelanneen Juuso Oinosen byyriin b-pisteiden välistä. Enempää Tappara ei pystynyt koko illan aikana esittämään. Oinosen saldoksi jäi vaivaiset 13 torjuntaa kolmessa erässä. Kirvesrintojen maalissa Teemu Seppänen nappasi kiinni 29 laukausta.

Lehdon osuman jälkeen Kollit iski seitsemän kertaa peräkkäin, ja jätti jälkeensä sellaisen hävityksen kauhistuksen, ettei kuluvalla kaudella kertaakaan.

Jo ensimmäisten peliminuuttien kova vauhti ja intensiteetti antoi viitteitä tulevasta, mutta ottelu sai kasvot vasta ajassa 11:54, kun Kolli-kapteeni Lauri Tuohimaa passitettiin ennenaikaiselle pesulle päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tapparan yllätykseksi Kollien taklausinto vain kasvoi Tuohimaan pelirangaistuksen jälkeen.

Öykkärimäisesti esiintynyt Kollit alkoi ajaa päin kaikkea eteen osunutta. Pommikonelaivuuen komennon otti liigamies Miikka Jouhkimainen. Kahden pisteen illan pelannut Miikka taklasi parhaimmillaan viisikin kertaa samassa vaihossa ja jälki oli sen mukaista. Niittikärpänen puri koko joukkuetta ja Tapparan pelistä tuli hätäistä roiskimista. Pelko fyysisestä kivusta muuttui henkiseksi kauhuksi, jonka jälkeen vieraiden oli ajoittain vaikea päästä kontrolloidusti jopa oman siniviivan yli.

Kun Tappara antoi suosiolla Kolleille mahdollisuuden, se iski kyselemättä. Ottelun voittomaali merkittiin Teemu Ramstedtille, joka ohjasi Sami Kauton väkevän viivakudin verkkoon ajassa 11:31.

Aleksi Putkonen jatkoi bileitä 35:n minuutin kohdalla Ramstedtin upean läpikentän kuljetuksen päätteeksi. Kaksi minuuttia myöhemmin Mika "Kölli" Koponen varmisteli voittoa iskemällä Jumbotronille 4-1. Maali oli Koposelle sesongin neljäs.

- Tänään Kollit esitti itsensä näköistä peliä. Me jaksettiin tehdä kovaa duunia leveällä rintamalla, saatiin aikaan byyrejä hyvällä prosentilla ja taklattiin niin perhanasti, kiteytti ykkösvalmentaja Joonas Tanska.

Minuuttia ennen toista erätaukoa Kollien aitiossa kävi kylmät U20-maajoukkueessa MM-pronssia voittaneen Timo Seppäsen loukkaannuttua lievästi. Tyylipuhtaan polvitaklauksen tilanteessa esittänyt Tapparan Tomi Peltonen koki Tuohimaan kohtalon, ja lähti ruiskun puolelle. Seppänen sai puujalan, joka onneksi kesti pelaamisen viimeisessä erässä.

- Pelikunnossa ollaan. Mä sain snadin kolhun siihen jo skaboissa, ja nyt kolahti samaan kohtaan, kommentoi aikaerosta toipuva Seppänen, jota muistettiin sankaruudestaan ottelun alla Viking Linen luksusristeilyllä.

- Tässä on takana piilomerkitys. Bumba varmaan ymmärtää sanonnan Coast to Coast, kihersi palkinnon jakanut omistaja Tom Nybondas.

Kolmannessa erässä Kollit iski neljä kertaa 10 minuutin sisään. Leikittelyksi mennyt erä tarjosi katsojille kauden parasta kiekkoviihdettä. Kollit ryskäsi vieraiden kimppuun varttihullun elkein ja nakutteli osumat tamperelaisten seuratessa mellastusta turvallisen etäisyyden päästä.

Neljä viimeistä Kolli-kaappia merkittiin Sami Kautolle, Jonde Enlundille, Aksu Putkoselle ja Miikka "Pommikone" Jouhkimaiselle.

- Me jaksettiin painaa alusta loppuun neljällä kentällä ja saatiin naapurin itseluottamusta horjutettua kovalla ajelulla. Tuohimaan ulosajon jälkeen mä ajattelin, että nyt ei saa enää katsoakaan vastustajaa, mutta yllättävän fyysinen matsihan tää oli, hymyili Jouhkimainen.

Jouhkimaisen neljä minuuttia ennen ottelun loppua tekemä maali oli HIFK:n liigayhdistyksen puheenjohtaja Kimmo Heinon mieleen. Täydelliseltä ylänurkalta näyttänyt laukaus oli Heinon mukaan oikeaoppinen, mutta ei täydellinen.

- Mä tein aina ite tollasia maaleja. Tosin se lasketaan täysin onnistuneeksi vasta sitten, kun kiekko kiertää koko maalin katon rautoja pitkin, kommentoi näkemäänsä tyytyväinen Heino.

Miikan raivopäistä iltapuhdetta komppasivat parhaiten U18-maajoukkueen kapteeni ja ottelun kakkostähti Max Wärn sekä Jarkko "Tööt" Vaitio, jonka aktiivinen taklauspeli sai katsomossa aikaan kauden ensimmäiset riemunkiljahdukset. Vaitio oli valinnut perinteisen hikipuvun sijaan varusteiden alle t-paidan, jossa luki "Jätkä on eläin". Lasautus kuvaa nuorta pippuria osuvasti.

Kolli-pakki Aleksi Holmberg kertoo Vaitiosta löytyvän muutakin kuin mielipuoli kropanlennättäjä.

- Se on uskomattoman fiksu jätkä. Kun sen kanssa juttelee, niin sieltä tulee usein aivan käsittämätöntä faktaa Rooman muinaishistoriasta lähtien. Kummallisinta on se, kuinka Vaitio muuttuu jäähallilla. Kaukalossa se ei tiedä edes mikä on kivi.

Kollit astuu kotikaukaloon seuraavan kerran keskiviikkona klo 18:30. Vastaan luistelee TPS. HIFK:n Minne Mennä -palsta suosittelee tapahtumaa lämpimästi kaikille fyysisen kiekkoilun ystäville.

Axa 00200
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11