ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Ryöstö

Kollit-TPS 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)

TPS:n Juho Santanen on suuren luokan ryöväri. Turkulainen ihmeukko torjui 43 kiekkoa 95.56 % varmuudella ja otti kiinni laukauksia, joita ei voi ottaa kiinni. Kollien maalivahtikaksikko Juuso Oinonen-Jani Nieminen sai torjuttavakseen vaivaiset 11 kiekkoa. Kolme livahti maaliin. "Takki on nyt todella tyhjä. Maalipaikat laskettiin meidän eduksi 26-8 ja laukaukset 65-28, mutta taululla oli 60 minuutin kohdalla tappiolukemat. Me jouduttiin tekemään aivan käsittämätön määrä duunia maalien eteen. Joukkue pelasi taas hyvän ottelun, mutta se ei tunnu aina riittävän", mietti Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska, joka jakoi tunnustusta TPS-vahti Santaselle. TPS teki kaikki maalinsa ylivoimalla. Onnistujat olivat Mikko Haapanen, Henrik Maunula ja Ossipekka Lehtonen. Kollien maalit menivät Janne Keräselle ja Teemu Ramstedtille, joka on nakutellut tehopisteitä jo viidessä peräkkäisessä ottelussa.

Sarjajumbona otteluun lähtenyt TPS osaa voittaa Helsingissä. Kauden ensimmäinen ottelu päättyi lokakuun lopussa vieraiden 3-4-voittoon, nyt lukemat olivat 2-3. TPS on tehnyt kaikki seitsemän osumaansa Kolleja vastaan ylivoimalla.

Kollien piti jatkaa Tappara-ottelussa alkanutta iloista taklauspeliä myös turkulaisia vastaan. Miehen ottaminen jäi kuitenkin ajatukseksi ja erästä tuli sunnuntaiseen rymistelyyn verrattuna pannukakku. Vaisua Kolli-tunnelmaa lisäsi turkulaisten tappava ylivoima.

Mikko Haapala ja Henrik Maunula iskivät erän puolivälissä TPS:n 0-2-johtoon 29 sekunnin välein. Haapalan osuma syntyi kahden miehen ylivoimalla, kun sähäkkä viimalämäri viuhui Juuso Oinosen olkapään yli oikeaan yläkulmaan. Maunula ampui heti seuraavasta pyörityksestä lätkän samaan paikkaan. Loppuerä meni Kollien osalta salamaniskusta toipumiseen.

Erän komein stadilaissuoritus oli puolustaja Aleksi Holmbergin tyylipuhdas avojään taklaus, joka lennätti TPS-hyökkääjä Lassi Kokkalan komeasti katolleen.

TPS oli jo avauserässä potkun isäntiään jäljessä, mutta kaksi viimeistä erää olivat täydellistä stadilaishallintaa. Kollit vyöryi herkeämättä vieraspäätyyn ja loi toinen toistaan makeampia maalintekotilanteita Santalan nenän eteen. Huimin Kolli-painostus osui 26. minuutin kohdalle, jolloin punapaidat pippuroivat TPS-maalia viisi kertaa 30 sekunnin sisään.

Kollien maalintekotuskan kiteytys nähtiin erän puolivälissä, kun Mika Koponen suti kiekon 20 sentin päästä tyhjänä ammottaneen maalin tolppaan.

Hullunmylly tuotti vihdoin tulosta ajassa 31:30, kun jäähyltä päässyt Rony Ahonen ampui 2-1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon Santalan suojuksiin ja pistetehdas Teemu Ramstedt runnoi lätkän väkisin maaliin.

Kollien pörräys jatkui kavennuksen jälkeen entistä villimpänä, ja ottelussa nähtiin neljän minuutin jakso, jonka aikana TPS ei päässyt kertaakaan kontrolloidusti omalle hyökkäysalueelleen. Parhaat maalintekopaikat siunaantuivat Pasi Saloselle, joka suti puolesta metristä Santalan patjoihin, ja Rony Ahoselle, joka tälläsi kenenkään häiritsemättä kolmesta metristä ilman tulosta.

Hallissa ei tiedetty itkeäkö vai nauraa, kun TPS iski lopulta 29 sekuntia ennen erätaukoa ylivoimalla kiekon kolmannen kerran Kollien maaliin. Kyseessä oli koko erän kolmas TPS-laukaus.

Viimeisessä erässä totaalisesti jyrän alle jäänyt TPS ei edes yrittänyt rakentaa omaa peliään. Joukkueen ainoa pyrkimys oli purkaa kiekko pleksien kautta keskialueelle tai pitkäksi. Parhaimmillaan turkulaiset saivat iskettyä neljä pitkää kiekkoa minuutin sisään.

Paniikinomainen roiskiminen tuotti kuitenkin halutun tuloksen. Raivopäisesti painostanut Kollit onnistui maalinteossa vain kerran, kun Janne Keränen karkasi Sami Kauton alustuksesta läpiajoon ajassa 50:13. Maali oli sähäkästi pelanneelle Jannelle kauden kuudes. Punanutut kokeilivat viimeiset 72 sekuntia turkulaisen lihamuurin kestävyyttä ilman maalivahtia - ilman onnistumista.

Tällä kertaa kissa ei saanut valtavasta takaa-ajosta huolimatta hiirtä kiinni ja elintärkeät pisteet matkasivat Turkuun.

Kollien vahvasta hyökkääjärivistöstä erottuivat edukseen lennokkaasti luistellut Miikka Jouhkimainen ja nappipasseja jaellut Lauri Tuohimaa.

Vikkeläkätinen Pasi Salonen väläytteli muutaman kerran taitojaan, ja pyöritteli ylivoimaa mallikkaasti, mutta liigan ja Kollien kova pelitahti on imenyt konkarin reisistä parhaimmat mehut.

Puolustajien taitoja ei tässä ottelussa testattu kuin hyökkäyssuunnassa. Parhaiten TPS-maalia uhkasivat syöttöpisteille päässeet Sami Kautto ja Rony Ahonen.

Kollit kärsi suurtappion myös henkilöstöpuolella Timo Seppäsen saatua kiekon suuhunsa. "Bumba" seuraa alustavien tietojen mukaan seuraavan viikon ottelut katsomon puolelta.

Kollien omistaja Tom Nybondas oli ottelun jälkeen ymmällään.

- Tehottomuus alkaa saada jo melkein koomisia piirteitä. Jos me oltais tehty samalla prosentilla maaleja kuin TPS, taululla olisi ollut 11 Kolli-byyriä. Mä olin laskenut, että uuden vuoden kolmesta ensimmäisestä ottelusta olisi pitänyt tulla vähintään kaksi voittoa. Nyt saatiin vain yksi, joten tahdin on parannuttava dramaattisesti.

Kollit lipsahti tappion ja Ilveksen voiton myötä kahdeksan pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Runkosarjakierroksia on jäljellä 15.

Kollit jatkaa taivaltaan seuraavan kerran jo perjantaina Pelicansia vastaan. Ottelu pelataan Helsingin Jäähallissa alkaen 18:30.

Axa 00200
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11