ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Birdy Dinner

Kollit-Pelicans 9-2 (4-0, 3-1, 2-1)

Kollit nöyryytti helppoja perjantaipisteitä hakemaan tullutta Pelicansia rumin lukemin. Yhdeksän maalin lintuillallisesta nauttivat eniten hattutempun ja syöttöpisteen kerännyt Teemu Ramstedt, kolme syöttöä napsinut Janne Keränen ja 26 kertaa torjunut maalivahti Jani Nieminen. Nuoriso-osaston Nico Aaltonen ja pitkänhuiskea Mika Koponen sekä yrmeä puolustaja Sami Kautto keräsivät 1+1 mieheen. Myös Lauri Tuohimaa ja Aleksi Putkonen tekivät maalin 24 kertaa torjuneen Olli-Pekka Turtiaisen taakse. Sähköinen kiekkoilta tarjosi maalikimaran lisäksi aimo annoksen rymistelyä ja räyhäkästä äijäilyä.

Ryminä ja kaksi pistettä tyydyttivät Kollien omistaja Tom Nybondasta.

- Näyttää siltä, että Kollit on vihdoin löytämässä jätkämäisyytensä. Tänään kaukalossa oli kaksi häijyä ryhmää, jotka vastasivat huutoihinsa. Pisteet tekivät hyvää ja pleijariviiva lähestyi taas kahdella pisteellä.

Kollit on kuuden pisteen päässä pudotuspelipaikasta, kun pelaamatta on 14 runkosarjaottelua.

Hyvin otteluun valmistautuneet punanutut tyrmäsivät vieraansa jo avauserässä. -88 syntynyt maajoukkuemies Nico Aaltonen aloitti maalinteon 51 sekunnin kohdalla, kippari Lauri Tuohimaa tuplasi pikkupetojen johdon viisi minuuttia myöhemmin ja Mika Koponen siirsi Kollit 3-0-johtoon ajassa 10:51.

Pelicans otti samalla sekunnilla aikalisän, jonka anti jäi verrattain vaisuksi. Kollit nimittäin meni 4-0-johtoon vain 90 sekuntia myöhemmin Teemu Ramstedtin illan avausosumalla.

Avauserän stadilaishallinta oli niin totaalista, että taululle jäänyt neljän maalin johto oli tilanteisiin nähden rutkasti liian pieni. Parhaimman ratkaisupaikan sai heti 4-0-osuman jälkeisessä vaihdossa Miikka Jouhkimainen, jonka läpiajon Turtianen nappasi vain vaivoin kiinni.

Kevytjalkainen Jouhkimainen oli jälleen kerran kaukalon rajuin törmäilijä ja Kolli-hengen ruumiillistuma. Aktiivisesti taklauksia hakeneen hyökkääjän tähtihetki osui toisen erän puoliväliin. Jouhkimaisen raiteille Kollien jäähyaition edessä osunut Henri Manninen jäi niin puhtaasti jyrän alle, että jäästä nouseminen kesti kauan ja koski kovasti.

Kropanheittelyn lisäksi Jouhkimainen loi nipun vaarallisia maalitilanteita ja psyykkasi vastustajia herkeämättä. Kovat pusut, sopiva määrä länkytystä ja kylmänviileä olemus saivat vieraat kolmannessa erässä hulluuden partaalle. Totaalinen räjähdys oli erittäin lähellä.

- Miikka on varmaan jättänyt intissä jarrut lautaselle. Viimeinen erä oli niin kiihkeä, että se näytti hinkkaavan itseään vaihtoaitiossa laitaa vasten, pohti Kollien yhdeksännen kaapin tehnyt Aleksi Putkonen.

Kollit voitti toisen erän lukemin 3-1 tehokkaan ylivoimansa turvin. Pelicansin kolmesta pikkukakkosesta rokotettiin kahdesti. Maalinteossa onnistuivat miesylivoimalla Sami Kautto ja pisterohmu Teemu Ramstedt, joka lisäsi pisteputkensa jo kuuteen otteluun. Neljän pisteen ilta nosti "Ramun" koko liigan pistepörssissä jo neljänneksi. Täkyjä on kertynyt 25 ottelussa muhkeat 11+20. Erän avausosuman teki tasakentällisin 2-1-hyökkäyksen päätteeksi Niko Toivonen. Maali oli Toivoselle kauden ensimmäisen.

- Nyt alkaa löytyä jo pikkasen parempaa otetta. Onhan se toisaalta jo aikakin, sillä tappioita ei enää voida ottaa jos halutaan pelata maaliskuussa mitaleista, sanoi ottelun ykköstähti Teemu Ramstedt. Illan neljännen, kuudennen ja kahdeksannen Kolli-osuman tehnyt taitoniekka on kerännyt neljästä viimeisimmästä ottelusta 10 tehopistettä.

Kollien selkäranka oli maalissa pelannut Jani Nieminen, joka piti joukkueensa vaikeilla hetkillä tolpillaan. Useita huipputorjuntoja venyttänyt Nieminen oli elementissään etenkin alivoimien aikana. Janin hanska kävi erityisen vikkelästi kolmannen erän alussa, kun Kollit pelasi lähes puolitoista minuuttia kolmella viittä vastaan.

Rokkaavalla ilmeellä kaukalossa röyhinyt Kollit onnistui perjantaina laajalla rintamalla. Maalintekotilanteet käytettiin hyväksi mukavalla prosentilla ja ylivoimamyllytyksissä nähtiin useita luovia, mutta tehokkaita ratkaisuja. Jäähyjen tappaminenkin sai kehuja johtoportaalta.

- Alivoima näytti tänään hyvältä. Neliö oli aggressiivinen eikä Pelicans saanut kovinkaan montaa kunnon maalipaikkaa, vaikka niille yv-aikaa tulikin peräti 24 minuuttia, kertasi kakkosvalmentaja Jussi Silander.

Totuuden Tammikuu jatkuu heti lauantaina Matinkylässä Bluesia vastaan. Ottelu alkaa klo 16:00.

Axa Saaristolainen
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11