ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

#??????!

Blues-Kollit 5-4 (2-1, 1-2, 2-1)

Playoff-viivaa epätoivon vimmalla jahtaava Kollit hävisi Matinkylässä karulla tavalla. Ottelun ykköstähti Tomi Stålhammar (2+0) teki illan toisen osumansa vain neljä sekuntia ennen loppusummeria ja hankki joukkueelleen kaksi elintärkeää sarjapistettä. Kamppailun tehokkain oli tuttuun tyyliin Kollien Teemu Ramstedt (2+2), joka pelasi jo kolmannen peräkkäisen neljän pisteen ottelun ja venytti pisteputkensa seitsemään peliin. Pikkupetojen Jonas Enlund lihotti pistepussiaan kolmella (1+2) ja Janne Keränen osui kerran. Bluesin maalintekijöinä kunnostautuivat Stålhammarin lisäksi Markku Flinck, Tommi Lehtonen ja Joni Finell. Huippujännittävän paikalliskamppailun torjunnat menivät lähes tasoihin, kun Kollien Jani Nieminen otti kiinni 28 kiekkoa ja espoolaisten Antti Härmä 29.

Espoon pienessä kaukalossa nähtiin tuttuun tyyliin kovavauhtinen ja fyysinen kamppailu. Bluesin ja Kollien ottelut ovat viime vuosina olleet aggressiivisia ja tasaisia vääntöjä, joissa on usein nähty myös turhia ja vähemmän turhia ylilyöntejä. Lauantai-iltana taklattiin rajusti, mutta räjähdykseltä vältyttiin, ellei sellaiseksi lasketa kotiyleisön sytyttänyttä Bluesin voittomaalia.

Joukkueiden kauden kolmas keskinäinen ottelu oli kaikilla mittareilla tasaisin miesmuistiin. Torjunnat, rangaistukset, maalipaikat ja ottelun sisällä vaihdelleet painostuskaudet olivat kaikki lähes tasoissa, mutta Blues onnistui maalinteossa hiuskarvan verran paremmin. Voitollaan espoolaiset hinasivat itsensä pudotuspeliviivan yläpuolelle. Kollit vajosi tappionsa myötä jälleen kahdeksan pisteen päähän sarjataulukon tärkeimmästä rajapyykistä.

Ottelu sai lentävän alun kun Teemu Ramstedt iski Kollit johtoon alivoimalla kolmen minuutin kohdalla. "Ramun" maaliin teki oivan esityön Jonas Enlund, joka karkasi keskialueelta Bluesin puolustusalueelle ja laittoi kiekon Ramstedtin lapaan maalin kulmalle.

Kollien hallitseman avauserän kaksi seuraavaa maalia teki Espoo. Sinipaidat iskivät kuin varkain kahdesta Kolli-virheestä ja siirtyivät erätauoksi 2-1-johtoon. Kotijoukkueen tasoituksen teki ratkaisija Stålhammar. Illan sankari käytti Kollien omalla siniviivalla tapahtuneen kiekonmenetyksen armotta hyväkseen ampumalla kiekon B-pisteen kaarelta Jani Niemisen selän taakse. Markku Flinck iski maalin edstä vain 24 sekuntia ennen erätaukoa.

Kollit aloitti toisenkin erän väkevästi. Jonas Enlund tasoitti pelin 2-2:een ylivoimalla ajassa 20:45. Jonden tarkka rannelaukaus painui Härmän vartioiman maalin ylänurkkaan. Enlund iski toistamiseen kolme minuuttia myöhemmin läpiajosta, mutta erotuomari Niklas Vaarna hylkäsi maalin tilannetta näkemättä.

Kollit meni vääryydestä huolimatta viimeisen kerran johtoon Teemu Ramstedtin illan toisella osumalla. Ramun ylivoimalla tekemä vanhanaikainen kuittautui löysän vaihdon jälkeen vain 34 sekuntia myöhemmin, kun Tommi Lehtonen tasoitti 3-3:een ajassa 37:50.

Viimeisessä erässä mentiin tasatahtia lähes loppuun saakka. Molempien joukkueiden taklausinto laimeni selvästi ja vauhti hiipui silminnähden.

Bluesin Joni Finell vei siniset 4-3-johtoon erän viidennellä minuutilla. Kollien Janne Keränen tasoitti ylivoimalla kaksi minuuttia myöhemmin viekkaita kiekollisia ratkaisuja viljelevän Teemu Ramstedtin syötöstä.

4-4-tasoituksen jälkeen peli vaikutti enemmän tai vähemmän jatkoajan odottelulta, kunnes Kollien viimeinen purkuyritys 10 sekuntia ennen kongia jäi siniviivalla odotelleen Juhani Kaisjoen lapaan. Kiekko siirrettiin kohti Kollien maalia, ja kärkäs Tomi Stålhammar hiljensi stadilaisten vaihtoaition ajassa 59.56 ampumalla kiekon takatolpan juureen.

Pitkien tappioputkien karaistama Kollit koki Matinkylässä koko kauden pahimman takaiskunsa. Kaksi pistettä oli hakusessa, ainakin yhtä tarjottiin lähes loppuun saakka, mutta käteen jäi pelkkä luu. Hyvin taistellut ryhmä ei olisi missään tapauksessa ansainnut tyhjää arpaa hyvää kiekkoviihdettä tarjonneesta kamppailusta, joka oli muutamaan otteeseen jo ratketa vieraiden hyväksi.

Uuden vuoden viidestä ensimmäisestä ottelusta on tullut tavoitteeseen nähden liian vähän pisteitä. Neljä paunaa kymmenestä tarjotusta on vienyt joukkueen tilanteeseen, jossa tulevan viikon otteluiden voittaminen on todellinen pakko. Keskiviikkona Kollit kohtaa kotonaan Ässät, lauantaina vieraissa Ilveksen ja sunnuntaina Stadissa Pirkkolan Jokerit.

- Keskiviikkona viedään pisteet Ässiltä. Lauantaina on Tampereella sitten se ottelu, jossa ratkaistaan todella paljon. Ilves on juuri se joukkue, joka meidän on saatava kiinni, jos halutaan pelata mitaleista, tuumi omistaja Tom Nybondas.

Axa 00200
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11