ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Murskajaiset

Kollit-HPK 7-0 (2-0, 5-0, 0-0)

Kollit veti HPK:ta rujosti kuonoon sähäkän toisen erän ansiosta. Kotijoukkue takoi kuudessa minuutissa 20 sekunnissa kiekon peräti viidesti hämeenlinnalaismaaliin. Yksi Kollien onnellisimmista oli kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut Jani Nieminen, joka torjui 24 kertaa. HPK kokeili molempien byyräreidensä taitoja. Juha Toivonen ja Mikko Tolvanen eivät onnistuneet Kollien rynnistyksessä, vaikka saivatkin torjuttua peräti 44 skodea. Kollien pistenikkareina innostuivat Jonas Enlund 2+1, Aleksi Putkonen 1+1, Miikka Jouhkimainen 0+2, Teemu Ramstedt 0+2 ja puolustaja Sami Kautto 0+2. Maalin mieheen ampuivat Lauri Tuohimaa (kuvassa), Bobby Nyholm, Mika Koponen ja Timo Seppänen.

Voittonsa ansiosta Kollit pysyi mukana taistelussa viimeisestä playoff-paikasta. Matkaa viivaan on edelleen paljon, mutta ei mahdottomasti. Kuusi pistettä erottaa stadilaiset kahdeksannesta sijasta.

- Kiire tulee vaikka peli näyttää nyt kohtuullisen hyvin kulkevankin. Jäljellä on vielä kahdeksan ottelua, joissa pitää onnistua lähes täydellisesti. Mutta mitään ei olla vielä menetetty, jos jätkät jaksaa luottaa itseensä ja maalipaikat hyödynnetään tällä prossalla myös jatkossa. Meillä on vaan ollu sellainen tapa, että hallitaan pelitapahtumia selkeästikin, mutta maalinteko tökkii. Nyt niin ei tapahtunut, intoili Kollien omistaja Tom Nybondas.

Ottelun alku oli tapahtumarikas. Kollien tehopuolustaja Sami Kautto vihellettiin pikkukakkoselle jo ajassa 01:22, mutta HPK:n ylivoima ei onnistunut selvittämään Niemisen salaisuutta ennen kuin punapaidat iskivät alivoimalla. Aleksi Putkonen vei kotijoukkueen 1-0-johtoon kun Kauton jäähyä oli kulunut 57 sekuntia.

Kapteeni Lauri Tuohimaa lisäsi kotijohdon 2-0:aan ajassa 06:39 Miikka Jouhkimaisen esityöstä. Maali oli "Latelle" kauden yhdeksäs.

- Hyvä onnistuminen alussa ja Niemisen Janin loistopelastukset alivoimien aikana käänsi pelin meille. HPK pääsi pelaamaan ekassa erässä kolme ylivoimaa, mutta meidän av piti pintansa Janin johdolla, kiitteli Kollien ykköskoutsi Joonas Tanska.

HPK:lle toisen erän alku oli hankala. Joukkue joutui rikkomaan vilkkaasti liikkuneita stadilaisia sillä seurauksella, että päätuomari Mika Lindholm passitti kolme hämeenlinnalaista boksiin ensimmäisen kympin aikana.

Kaksi ensimmäistä Kolli-ylivoimaa meni harjoittelun merkeissä, mutta kolmas kerta sanoi toden, kun ASM-liigan maalitilaston kärkeen 21:llä osumalla singahtanut Jonas Enlund laittoi kiekon reppuun byyräri Toivosen suojusten kautta.

HPK:lle tarjoutui tasoituspaikka 31 minuutin kohdalla, mutta ylärima pelasti Niemisen maalin ritaripaitojen läpiajon päätteeksi. Kun Bobby Nyholm kiitti heti seuraavasta hyökkäyksestä ja latasi kiekon neljännen kerran Toivosen ohi, peli oli käytännössä ratkennut. Maali oli nuorelle maajoukkuemiehelle sesongin 11:s.

HPK vaihtoi Nyholmin maalin jälkeen veräjänvartijaa. Maaliin luisteli isokokoinen Mikko Tolvanen. Hänen starttinsa Kollien kotiluolassa oli synkkääkin synkempi. Nuorimies laski taakseen kolme ensimmäistä Kollien skodea ja tilanne oli 7-0 ennen kuin pelikello oli ehtinyt 36 minuutin kohdalle.

Kollien viidennen osuman iski vain 18 sekuntia maalivahdinvaihdon jälkeen Jonas Enlund. Mika "Kölli" Koponen siirsi punanutut 6-0-johtoon kauden seitsemännellä kaapillaan ja liigapakki Timo Seppänen viimeisteli loppulukemat ajassa 35:55.

Viimeinen erä surffailtiin päästä päähän kelloa katsellen ja Niemisen nollapeliä varmistellen.

- Esitys oli kaikin puolin hyvä. HPK:lla oli paikka tulla takaisin peliin 3-0:ssa, mutta nyt meillä oli onni puolella. Viimeistely oli tänään huippuluokkaa ja joukkue osoitti venyvänsä tärkeissä paikoissa. Nyt alkaa viimeinen rutistus viivan kiinni saamiseksi. Sääli, että alkukauden kahdeksan ensimmäistä matsia menivät niin heikosti. Tässä maksetaan nyt noita alkukauden heikkoja esityksiä, mietti valmentaja Tanska, jonka ynnäilyjen mukaan Kollit on pelannut piste per peli -tahdilla Stadissa pelatun Snickers Challengen jälkeen.

Taisto jatkuu lauantaina Jyväskylässä ja sunnuntaina himassa sarjajohtaja KalPaa vastaan. Ottelu alkaa 16:00. Olethan paikalla.

Axa 00200

Kuvat: Uuge K
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11