ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Sarjakakkoset kumoon

JYP-Kollit 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Kollien raivokas taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta jatkuu. Lauantain tärkeä vierasvoitto vaikeasti kotikaukalossaan voitettavasta JYP:stä pitää stadilaisten toiveet elossa. Matkaa playoff-viivaan on neljä pistettä, kun jäljellä on seitsemän ottelua. Kollien taisteluvoiton tärkeimmät lenkit olivat huippupelin pelanneet maalivahti Jani Nieminen (36 torjuntaa) ja tehokas hyökkääjäduo Teemu Ramstedt (2+1) ja Jonas Enlund (1+1). Maalintekotilastoihin pääsi myös Aleksi Putkonen, joka ratkaisi ottelun ajassa 58:02 iskemällä Kollien kolmannen osuman. Maali oli Putkoselle kauden seitsemäs.

Pakkovoiton edessä pelannut Kolli-lauma esitti Jyväskylässä miehekkäitä otteita. Paketti pysyi hyvin nipussa ja johtoaseman puolustaminen onnistui tiukassa paikassa erinomaisesti.

- Tämä oli arvokas voitto. Meillä pysyi peli kontrollissa ja johdon suojeleminen oli mallikasta. Jyväskylässä on tärkeää päästä johtoon, sillä se ei ole maailman helpoin paikka takaa-ajajille. Nieminen oli maalissa huikea etenkin ottelun vaikeimpina hetkinä, sanoi Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

Kollit aloitti maalinteon ajassa 11:33 Teemu Ramstedtin kauden 16:nnella osumalla, mutta kotijoukkueen Antti Turunen pääsi tasoittamaan pelin ylivoimalla vain 34 sekuntia ennen erätaukoa.

Kovalla itseluottamuksella pelanneet vieraat iskivät voitto-osuman toisen erän kuudennella minuutilla. Ylivoimamaalin teki ASM-liigan maalintekijätilastoa 22 byyrillä johtava Jonas Enlund. Syöttäjänä oli jo 26. Kerran kuluvalla kaudella pistepörssiykkönen Teemu Ramstedt.

Ottelu pysyi huipputasaisena aivan ottelun loppuun saakka. JYP:in vaarallisimmat paikat syntyivät ylivoimalla, jota joukkue pyöritti mallikkaasti. Jani Nieminen Kollien maalissa oli kuitenkin jokaisen kiekon edessä.

- JYP pelasi yyveellä hyvää kiekkoa, mutta viidellä viittä vastaan ne eivät saaneet viimeisessä erässä yhtään paikkaa, mikä kertioo aika paljon meidän pelaamisesta. Tänään JYP ei saanut aikaiseksi samanlaista painetta kuin yleensä kotiotteluissaan. Meillä oli riittävästi liikettä ja onnistuttiin hyvin tärkeimmistä maalipaikoista, summasi kakkosvalmentaja Jussi Silander.

Merkittävää Kollien puolustuksessa oli ensimmäisen ottelunsa kuluvalla kaudella pelanneen Kimmo Ahosen vahvat otteet. "Kife" piti parinsa Olli Laakkosen (0+1) kanssa kotijoukkueen hyökkääjät ilman ainoatakaan maalintekopaikkaa.

Myös B-ikäinen Miika Lehto onnistui Kollit-debyytissään hyvin.

Kollien taisto jatkuu sunnuntaina himassa KalPaa vastaan. Kiekko putoaa 16:00.

Axa 00200
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11