ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

KalPa nipisti

Kollit-KalPa 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

Yhdentoista ottelun Totuuden Tammikuu päättyi Kollien osalta niukkaan tappioon sarjaykkösiä vastaan. Playoff-viivaa jahtaavien stadilaisten kuukauden saldoksi jäi kuusi voittoa ja viisi tappiota. Alkukauteen nähden trendi on nouseva, mutta yli piste per peli tahti on alkanut hieman liian myöhään. Rakoa Isoon Viivaan on neljä pistettä ja runkosarjaotteluita on pelaamatta kuusi. Pahimmat kilpailijat ovat kuitenkin pelanneet pelin tai kaksi Kolleja vähemmän. Pikkupetojen paras pistemies KalPaa vastaan oli molemmat maalit syöttänyt puolustaja Timo Seppänen. Kollien osumista vastasivat maalitykki Jonas Enlund ja nuori Max Wärn. KalPasta onnistuivat Toni Hyvärinen, Jani Savolainen ja Juha Virtanen. Maalivahtien torjunnat menivät tuttuun tyyliin Kollien hyväksi. Jani Nieminen punaisten maalissa torjui 23 laukausta ja Timo Lindström vieraiden veräjällä oli kiekon tiellä 34 kertaa. Räikeimmillään ero oli ensimmäisesssä eräss, jossa torjunnat olivat Kollien hyväksi 18-7.

Kollit aloitti ottelun ryminällä. Kun peli oli vanhentunut vaivaiset minuutin ja 20 sekuntia, kotijoukkue oli ehtinyt luoda kolme selkeää maalintekotilannetta. Parhaista paikoista vastasi jälleen kerran Kollien ykkösnyrkki Teemu Ramstedt-Jonas Enlund-Janne Keränen, joka aiheutti savolaisten puolustukselle päänvaivaa läpi ottelun. Valitettavasti stadilaisten ykkönen oli sunnuntaina joukkueen ainoa yksikkö, joka piti tasonsa kolme erää.

Kovasta alkupippuroinnista huolimatta ottelun ensimmäisen maalin teki KalPa. Toni Hyvärisen epäonnistunut veto livahti Jani Niemisen maalin takakulmaan ajassa 3:17.

- Meidän eka kymppi oli hyvä, mutta sitten taso tippui ja KalPa pääsi mukaan peliin. Siinä alkumylläkässä olisi pitänyt onnistua paremmin, niin peli olisi ollut aivan toisenlainen, totesi Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

Kollien tasoitus tuli rajun ylivoimapyörityksen päätteeksi neljä minuuttia myöhemmin. Kahden miehen ylivoimalla pelannut Kollit siirteli kiekkoa Teemu Ramstedtin ja Timo Seppäsen johdolla mallikkaasti, ja Jonas Enlund sai nepata kauden 23:nnen osumansa tyhjiin.

Janne Keränen oli viedä pikkupedot johtoon puoli minuuttia myöhemmin, mutta kiekko jäi pyörimään ikävästi maaliviivalle.

KalPa pääsi aloittamaan toisen erän kahden miehen ylivoimalla, ja iski maalin jo 22 sekunnin jälkeen. Jani Savolainen löi maalin eteen kimmonneen paluukiekon Niemisen häkkiin.

Tupaan tulvi lisää lunta vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun Kollit menetti kiekon omalla hyökkäyssinisellään ja kuopiolaiset karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Juha Virtanen teki poikittaissyötöstä hallitusti 1-3 ja KalPa sai otteen pelistä.

Kollien liike lopahti lähes täysin ja vikkelät vieraat pääsivät myllertämään stadilaisten alueella lähes mielin määrin. Kun Kolleille ei taklaaminenkaan liiemmälti maistunut, KalPan taitavat hyökkääjät saivat häärätä Niemisen nenän edessä luvattoman paljon. Toinen erä oli pelitapahtumiltaan lähes yhtä selvästi vieraiden kuin ensimmäinen oli isäntien.

Kotijoukkueen mehevimmät maalipaikat sai kapteeni Late Tuohimaa, joka kokeili Lindströmin taitoja lähietäisyydeltä peräti kolmesti. Ylärimaakin kertaalleen soitellut "Pankkiiri" sai parhaan paikkansa kaksi minuuttia ennen erätaukoa, kun Max Wärn antoi napakan poikittaissyötön maalin tolpalla päivystäneelle Kolli-kipparille. Sunnuntaina ei kuitenkaan ollut Tuohimaan päivä.

Kolmannessa erässä savolaiset puolustivat tiiviisti ja pistivät vaarallisesti vastahyökkäyksillä. Kollien loppukirin suurimmaksi esteeksi muodostui umpitukkoon lyöty keskialue, jota kotijoukkue ei osannut murtaa.

Kollit pääsi vielä maalin päähän ylivoimalla ajassa 54:05. Max Wärn ohjasi Timo "Bumba" Seppäsen siniviivakudin maaliin ja antoi punapaidoille viimeisen mahdollisuuden tasoitukseen.

Loppuminuuttien aikana Kollien koneesta loppui löpö ja kiri jäi torsoksi vaikka tasoitusta yritettiin survoa pitkään ilman maalivahti Jani Niemisen palveluksia.

- Nyt tilanne alkaa ikävä kyllä olla se, että kaikki loput pelit on voitettava jos pleijareihin halutaan päästä. Kiire tulee, mietti joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi.

Ennen sunnuntain ottelua jäähallissa hiljennyttiin kunnioittamaan Kollien ja HIFK:n pitkäaikaisen huoltajan Paul Sandbäckin muistoa.

Kollien seuraava kamppailu käydään kaukana Oulussa keskiviikkona. Vastassa on Kärpät ja tavoitteena pakkovoitto.

Axa Katajaharju

Kuvat: Uuge Kojola
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11