ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit vahvoja Oulussa

Kärpät-Kollit 1-4 (0-0, 0-3, 1-1)

Ahtaassa nurkassa playoffeja ajatellen pelaava Kollit jatkaa taisteluaan viimeisestä pudotuspelipaikasta. Keskiviikkona Oulussa kauden 34:nnen ottelunsa pelannut stadilaisryhmä toi mukanaan kaksi pistettä, joiden avulla paikka auringossa pysyy mahdollisena. Kollien vahvan esityksen parhaat pistemiehet olivat 1+1 saalistaneet Aleksi Putkonen, Teemu Ramstedt ja Timo Seppänen. Myös puolustaja Joni Haverinen osui maaliin. Piippujen välissä hyvä otteita jatkanut Jani Nieminen torjui 21 kertaa. Kärppien lohdutusosumasta vastasi Teemu Metso. Kotijoukkueen maalissa pelannut Petri Koivisto sai kiinni 30 kiekkoa.

Ottelun kaikki maalit tehtiin erikoistilanteista. Kollit ampui peräti kolme ylivoimabyyriä ja yhden alivoimaosuman. Kärppien ainokainen syntyi kahden miehen ylivoimalla vajaat kuusi minuuttia ennen ottelun loppua. Teemu Metson 1-4-maali oli pelkkää kosmetiikkaa eikä saanut aikaiseksi muuta merkittävää kuin Jani Niemisen huulilla olleen kauden toisen nollapelin tuhoutumisen.

- Tänään pelattiin erittäin hyvää kiekkoa kaikilla osa-alueilla. Me vietiin ottelua selvästi viidellä viittä vastaan ja ylivoimakin toimi. Mahdollisuuksia oli useampaankin osumaan, oli tolppia ja tyhjiä maaleja, kertoi tyytyväinen ykkösvalmentaja Joonas Tanska.

Maalittoman ensierän jälkeen Kollit pisti pienempää silmään ja takoi toisessa erässä kolme maalia vajaassa kymmenessä minuutissa.

Maalinteon aloitti puolustaja Joni Haverinen, joka ampui kauden kolmannen kaappinsa ylivoimalla ajassa 23:01. Maalin syöttivät Lauri Tuohimaa ja Aleksi "Aksu" Putkonen, jonka alivoimahäkki puolitoista minuuttia myöhemmin oli nöyryyttävä.

Viime kaudella avausosansa saanut "Aksu Show" sai jatkoa, kun Putkonen siirsi Kollit kahden maalin johtoon laukauksella joka lähti maalin edestä miehen omien jalkojen välistä.

Liigan pistepörssiä johtava Teemu Ramstedt lisäsi Kollien johdon 3-0:aan ajassa 32:16. Maali oli Ramulle kuluvalla sesongilla jo numero 18. Syöttäjiksi merkittiin ottelun ykköstähdeksi valittu Jonas Enlund ja "Bumba" Seppänen.

Seppänen hankkiutui itsekin maalintekijätilastoon kolmannen erän kahdeksannella minuutilla. Bumban 0-4-maali oli viimeinen naula Kärppien arkkuun. Byyri oli maajoukkuepakille kauden kuudes.

- Paketti oli kasassa koko pelin ajan. Kaikki tietävät nyt pelin hengen. Yhteenkään tappioon ei käytännössä ole varaa jos pleijareihin halutaan mennä. Nyt levätään yksi päivä ja jatketaan taistoa perjantaina Lukkoa vastaan himassa. Saas nähdä mihin suuntaan se matsi kääntyy. Kerran ollaan kuluvalla kaudella kontattu raumalaisia vastaan ja kerran ollaan viety niitä muistaakseni 11-3, pohti coach Tanska.

Matkaa playoff-viivaan on nyt neljä pistettä ja otteluita on jäljellä viisi. Matematiikka antaa vielä mahdollisuuden kiriä tarvittavat pisteet kiinni, mutta se fakta, että Kolleilla on ottelu enemmän pelattuna kuin kahdeksantena olevalla Pelicansilla, kääntää vaakaa Lahden suuntaan. Myös seitsemäntenä majailevalla Ilveksellä on pelattuna yksi ottelu Kolleja vähemmän.

Kaikki halliin viettämään perjantai-iltaa. Kollit siis pelaa Lukkoa vastaan klo 18:30.

Axa Laukkaniemi
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11