ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Mitä välii

Kollit-SaiPa 1-5 (1-2, 0-2, 0-1)

Kollit kaivoi playoff-pelien suhteen omaa hautaansa perjantaina kotiluolassaan SaiPaa vastaan. Ponnettoman, innottoman ja väsyneen esityksen päätteeksi kauden tärkeimmät pisteet karkasivat itään. Lappeenrantalaiset rankaisivat Kolleja ylivoimalla kolme kertaa ja maalivahti Ville Hostikka torjui vieraiden maalissa yli 97 prosentin varmuudella. Siitäkin huolimatta, että stadilaiset voittivat laukaukset peräti 42-14, ei ottelun voittajasta tuntunut olevan varsinaista epäselvyyttä ensimmäisen erän jälkeen. Surulliseksi tilanteen tekee se, että voitolla Kollit olisi ollut mukavasti mukana tappelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta. Perjantaina ikävä kyllä näytti siltä, että joukkuetta ei mitalipalit kiinnosta. Pikkupetojen ainoan maalin ampui Miikka Jouhkimainen. SaiPasta onnistuivat Sami Karjalainen, Markus Rämö, Elmeri Kaksonen ja Janne Kolehmainen kahdesti.

"Mitä välii" -asenteella kaukalossa kurvaillut Kollit nöyrtyi SaiPan käsittelyssä jo kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Tarkasti maalipaikkansa hyväkseen käyttänyt lappeenrantalaisjoukkue nousi voitollaan uhkaamaan Pelicansia ja Kolleja, jotka yrittävät kahdessa runkosarjan viimeisessä ottelussaan lähinnä välttää karsintapeleihin joutumisen. SaiPa on nyt kahden pisteen päässä lahtelaisista ja pikkupedoista.

Tappio merkitsi Kolleille myös sitä, että mitalipelit tulevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä jäämään tällä kaudella muiden nautittavaksi. Huonon alkukauden jälkeen selvästi piristynyt kollilauma on ollut viime otteluissa hyvässä hypyssä, ja perjantainakin oli lupa odotella kahden pisteen tulosta. Kolmen ottelun voittoputki katkesi kuitenkin huonoon viimeistelyyn ja lepsuun oloneuvosmaiseen esitykseen.

Omaa häntäänsä nostanut erotuomari Ville Vuohtoniemi oli, jos mahdollista, vielä huonompi kuin Kollit. Kaikkiaan 22 pikkukakkosta puhaltanut Vuohtoniemi sekoili tuomioissaan ja egoili surkealla tavalla läpi ottelun. Kollit ei missään nimessä kaatunut VV:n luokattomuuteen, mutta oma osansa linjattomalla vislailulla toki oli. Rikkonaiseksi muuttunutta iltaa ei voi hyvälläkään syyllä kutsua jääkiekkoiluksi. Kyseessä oli ylipitkä erikoistilanneharjoitus, jossa SaiPa veti pidemmän korren. Sputnikit osuivat ylivoimalla kolmesti, Kollit nollasti.

SaiPan sankareita olivat maalivahti Hostikan lisäksi kaksi maalia iskenyt Janne Kolehmainen, joka aloitti kamppailun maalinteon ajassa 07:54 ja lopetti ajassa 47:00 sekä 1+1 tekaissut Elmeri Kaksonen, jonka mailasta lähti keltaisten neljäs osuma.

Kollien 1-1-tasoituksen teki Miikka Jouhkimainen, joka karkasi Aleksi Putkosen mainiosta läpisyötöstä karkuun ajassa 09:06.

Kollit loi tukun muitakin hyviä maalipaikkoja, mutta lepsu viimeistely ja Ville Hostikan mahtipelastukset varmistivat pisteiden matkan Itä-Suomeen. Parhaimmat tontit merkittiin Jonde Enlundille, jonka Hostikka nollasi kahden metrin avopaikasta 15:n minuutin kohdalla ja Matias Nousiaiselle, jonka läpiajon lappeenrantalaisvahti pelasti 33:n minuutin paikkeilla.

Kollit pelaa runkosarjan kaksi viimeistä otteluaan vieraissa. Jäljellä on pelit Tapparaa ja TPS:ää vastaan. Niissä ratkeaa kauden jatko; pelataanko Stadissa liigapaikan puolesta, loppuvatko ottelut runkosarjaan vai todistetaanko viimeisillä kierroksilla ihmettä, jolla Kollit nousee pudotuspeleihin.

Axa Enåsvägen
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11