ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kausi pulkkaan voitolla

TPS-Kollit 2-6 (0-2, 2-1, 0-3)

Kollit päätti keskiviikkona kautensa Turkuhallissa molemmille joukkueille merkityksettömässä ottelussa voittamalla karsintoihin joutuneen TPS:n selvin numeroin. Sävyisässä ottelussa jaettiin vain viisi kahden minuutin rangaistusta ja maalivahditkin pääsivät suhteellisen helpolla: Kollien Juuso Oinonen torjui 16 ja turkulaisten Jesse Kosonen 24 kertaa. Kollit meni menojaan viimeisessä erässä, jonka se vei nimiinsä luvuin 0-3. Punapaitojen tehokkain oli viimeisen ASM-liigapelinsä pelannut Aleksi Putkonen, joka nakutti paunat 2+1. Lauri Tuohimaa pääsi myös multipisteille 1+1-nakutuksellaan. Loput Kolli-byyrit merkittiin Nico Aaltoselle, Niko Toivoselle ja uran ensimmäisen maalinsa A-liigassa ampuneelle puolustaja Juha-Petteri Purolinnalle.

Kollien lopullinen sijoitus kauden 05-06 Nuorten SM-liigassa on yhdeksäs. Alkukauden pahojen vastoinkäymisten jälkeen ryhdistäytynyt stadilaisryhmä ei koskaan noussut täysin tolpilleen vaikka kauden loppuosuudella voittotahti kiihtyikin selvästi.

Kollit ansaitsi 39 ottelussa 39 pistettä, ja jäi playoff-viivasta kolme pistettä. Liigakarsinnoista Kollit erotti neljä pistettä.

Kauden viimeinen ottelu oli molemmille joukkueille merkityksetön. Kollien taistelu pudotuspelipaikasta oli tyrehtynyt jo kierrosta ennen viimeistä ottelua ja TPS:n kohtaloksi tullut karsintasarjapaikka oli ratkennut jo rutkasti aikaisemmin.

Turkuhallissa maalinteon aloitti Kollien B-ikäinen Nico Aaltonen, jonka ampui kauden kuudennen osumansa toisen häkkipään Miika Lehdon syötöstä.

Lauri Tuohimaa vei Kollit kahden maalin johtoon ylivoimalla ajassa 12:24. Maali oli kipparille sesongin 12:s.

TPS kiri tasoihin toisessa erässä Matti Pinomäen ja Tommi Laineen maaleilla, mutta ensimmäisen maalinsa Kollien paidassa ampunut puolustaja JP Purolinna ehätti viemään vieraat viimeisen kerran johtoon kaksi minuuttia ennen kauden viimeistä erätaukoa.

- Toisessa erässä tuli pieni takapakki ja TPS pääsi tasoihin. Osansa pieneen hyvänolontunteeseen oli ehkä nopealla johdolla ja ottelun merkityksettömyydellä, mutta hyvin me kaiken kaikkiaan jaksettiin keskittyä ja taistella vaikka pisteillä ei merkitystä ollutkaan. Kyllä tässä aika tyhjä olo kieltämättä on. Kausi loppui kuin seinään, ensimmäistä kertaa mun jääkiekkoelämäni aikana, sanoi Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska, joka on saavuttanut playoff-paikan jokaisena pelaamanaan tai valmentamanaan vuonna.

Viimeisessä erässä Kollit iski kolmesti: 2-4-johto-osuman sivalsi Niko Toivonen ja kolmen pisteen Aleksi Putkonen jätti jäähyväiset junioripeleille ampumalla kaksi byyriä viimeisen viiden minuutin aikana.

- Aksu nautti pelistä selvästi. Tuli vähän jalkakikkaa ja look away -passeja plus tietysti kolme pistettä, hehkutteli Kollien kakkonen Jussi Silander.

0+0-pisteet viimeisessä ottelussa tehnyt Teemu Ramstedt oli Turussa Kollien juhlituin sankari. Ramstedt voitti ASM-liigan pistepörssin lukemilla 19+30=49.

Myös Jonas Enlund pelasi hyvän henkilökohtaisen kauden. Jonde tuli liigan maalintekijätilastossa kakkoseksi 24 osumalla. Voiton vei Jokereiden Kim Strömberg 25 maalilla. "Jonde" oli lopulta koko liigan pistepörssissä kolmas tehoin 24+18=42.

Kollien vaikeaan kauteen mahtuu toki muitakin hienoja henkilökohtaisia saavutuksia. Teemu Laakson ja Timo Seppäsen U20-MM-pronssin lisäksi myös U18-maajoukkueessa mentiin Tanskan suojattien tahdissa. Bobby Nyholm voitti Suomen pistepörssin ja Max Wärn nostettiin maajoukkueen kapteeniksi Kanadassa pelatun Viking Cup -turnauksen aikana.

Kollit kiittää miesten peleihin poistuvaa -85-ikäluokkaa, jota tällä kaudella punapaidoissa edustivat Aleksi Putkonen, Sami Kautto, Pasi Salonen, Miikka Jouhkimainen, Rami Hovinen, Tobias Salmelainen ja Teemu Taruvuori.

Kiitos,

Axa Ailander
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11