ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Archie ja Punch

Ex-Kolli Arttu Luttisen jääkiekkosaaga jatkuu syksyllä Ottawassa, kaupungissa jossa arvostetaan pelaajia, jotka taitavat yhtä lailla kiekon ja kyynärpäiden käsittelyn. 20-luvulla Ottawassa pelannut Harry "Punch" Broadbent oli oman aikansa Arttu "Archie" Luttinen. Sekä piste- että jäähytilastoja hallinnut "Punch" vaikuttaa tarinoiden mukaan olevan Artun kiekkoilullinen soulmate.

- Toi nimi viittaa kyllä enemmän nyrkkeilykehiin. Mieleen tulee ihan ensimmäisenä kehäraakki amatööritappelija, sanoo elokuussa Pohjois-Amerikkaan muuttava Luttinen.

Kovana taklaajana ja tappelijanakin Kolleissa kunnostautunut Luttinen nousi piirien tietoisuuteen fyysisestä pelityylistään huolimatta ensisijaisesti tarkkana viimeistelijänä ja viekkaana pelintekijänä.

Suomen mestaruuden Kolleissa vuonna 2003 voittanut Luttinen takoi A-juniorivuosinaan pisteitä ja vastustajia, mutta kaikkein kiivaimpaan taistoon hän joutui kaksi vuotta sitten Talissa.

- Me saatiin Holman Eetun kanssa kiinni rosvo, joka oli pöllimässä "Edun" autosta jotain pikkutavaraa. Holman juoksukunnon tietäen mä jouduin takaa-ajajan virkaan. Neljä kilsaa roisto jaksoi paeta, ennen kuin sain sen kiinni metsässä. Kytät ehti väliin just kun tilanne oli karkaamassa käsistä, muistelee Paloheinän Poliisi.

- Mä kyllä luulen, että "Punch" olisi tehnyt varkaalle pahempaa jälkeä kuin minä. Samoin olisi känyt sille kaverille, joka keikkas tänään Pirkkolan parkkiksella mun autosta etukilven.

Saattaa pitää paikkansa. Punch Broadbentiä kuvaillaan nimittäin Senatorsin nettisivuilla mieheksi, jolla oli taiteilijan kädet - niin kiekon kuin vastustajan naamankin kanssa.

Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska myöntää saman taitoyhdistelmän pätevän myös Luttisen kohdalla.

- Artulla oli pehmeät ja kovat kädet. Kiekon kanssa se teki hyviä taikoja ja vastustajan kanssa yleensä pahoja. Vahva sonni, jolla tulee olemaan hyvä tulevaisuus taalaliigassa.

Luttisen kovin kilpakumppani jääajasta tapellessa on hänen vanha ketjukaverinsa HIFK:n D-junnuista, Patrick Eaves.

- Patrickin kanssa pelattiin koko kausi samassa ketjussa silloin kun sen faija koutsasi liigassa. Torkkolan Pave viiletti siinä remmissä kolmantena lenkkinä. Nyt se viilettää vain Stadin yössä pinkki paita päällään, tietää Luttinen.

- Mä tappelen leirillä pää veressä siitä paikasta. Joukkueen rosteri on edelleen aika pahasti auki. Todennäköisesti ne joutuu luopumaan joistakin isopalkkaisista kavereista, jotta jengi pysyy taloudellisesti ruodussa, mikä tietysti parantaa mun mahdollisuuksiani. Mutta jos tulee lähtö alas, niin siitä lähdetään nöyrästi rakentamaan uutta nousua.

Huomenna näemme kuinka Arttu vastasi 10:een Ottawa-aiheiseen kysymykseen. Pysykää sivustolla.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11