ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

New Brunswick Tour 2006

Kollien perinteinen syysretki Pohjois-Amerikkaan alkaa tasan viikon kuluttua. Viime kaudella Kollit vietti viikon Des Moinesissa, Iowassa. Tällä kertaa matka suuntautuu Kanadan New Brunswickiin, jossa joukkue pelaa neljä harjoitusottelua.

Kollit kohtaa kahdesti viime kauden QMJHL-mestarin Moncton Wildcatsin, kertaalleen vastaan asettuvat St.John Sea Dogs ja Woodstock Subway Slammers.

Wildcats-ottelut pelataan Tim Hortons 4-ice Centressä 27.8. ja 2.9.

St.John kohdataan 29.8. Harbour Stationilla ja Woodstockin joukkue 1.9. Carleton Civic Centressä.

Kollit lentää rapakon taakse perjantaina 25.8. Ensimmäinen ottelu pelataan jo sunnuntaina, joten ihmettelyyn ei jää juurikaan aikaa.

- Aikataulu on kiivas, vastustajat kovia ja dösässäkin tulee istuttua ihan tarpeeksi, mutta uskon että tällainen matkailu avartaa kiekkoilijan mieltä ihan eri tavalla kuin turnaus jossain lähihallissa. Viime kauden USHL-reissu poiki monta hyvää oppituntia vaikka kausi menikin lopulta alakanttiin, sanoo Kollien omistaja Tom Nybondas.

Kollien ja Monctonin yhteistyö sai ensimmäisen konkreettisen lopputuloksen heinä-elokuun vaihteessa kun kaksi Villikissaa harjoitteli punanuttujen kanssa kahden viikon ajan Paloheinässä ja Ahvenanmaalla.

Hyökkääjä Chris Morehouse ja puolustaja Nick Emanuele säväyttivät asenteellaan Kollien valmennusjohdon.

- Kovia sällejä. Morehouse oli todellinen "grainderi" ja Emanuele erittäin tyylikäs puolustaja. Jätkät ei varmasti olleet parhaimmillaan vielä Ahvenanmaalla, mutta kaikesta näki että asennetta riitti ihan jakotavaraksi asti. Vaikka kumpikaan ei varsinaisesti dominoinut, on helppo ymmärtää miksi kanukkijoukkueet ovat niin hyviä nimenomaan joukkueina. Kun joka jampalla on oma rooli ja kaikki hoitavat heille määrätyt duunit valtavalla sitoutumisella, niin kokonaisuus toimii, mietti Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska.

Yhteistyön toinen hedelmä oli kollihyökkääjä Roopertti Martikaisen siirtyminen Monctoniin kaudeksi 06-07. Roope pelaa ensimmäistä kertaa elämässään Kolleja vastaan viikon kuluttua sunnuntaina. Martikaisen training camp alkaa Itä-Kanadassa tänään.

Kovuutta Kollit tulevat ainakin oppimaan, jos QMJHL:n sääntökirjaa on uskominen. Viime kaudella sarjassa lanseerattiin ns. "Five Fight Rule". Säännön mukaan jokaisessa ottelussa voi ottaa kaikessa rauhassa viisi myllyä, mutta kuudes maksaa rahaa. Ja sakot määrätään aina henkilökohtaisesti valmentajalle.

- Tuntuu siltä, että homma on lähtenyt siinä liigassa jossain kohtaa hyppysistä, hymyilee Nybondas, joka tunnustautuu kanadalaisen kiekkoshow´n faniksi.

- Jännä katsoa kuinka hommat hoidetaan Monctonissa. Ammattimeininkiä on varmasti tiedossa, sillä Wildcats on kaupungin ykkösjoukkue. Ne myivät viime kaudella peräti 4120 kausikorttia, mikä on todella kova luku. Meilläkin on omat kortit kohta painossa, mutta ehkä me otetaan ainakin aluksi snadisti pienempi määrä.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11