ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Niukasti hudaan

Lähes täysi Tim Horton Center jännitti sunnuntai-iltana suomalaisvieraiden kisakuntoa. Odotukset olivat kovat molemmin puolin, stadilaisleirissä venailtiin fyysistä pyörremyrskyä ja kotileirissä outojen ulkomaalaisten iskukykyä tosipaikassa. Kollit pisti kovan kovaa vastaan, mutta hävisi lopulta 5-2 voitettuaan laukaukset niukasti 29-28.

Viime kaudella Kanadan mestaruudesta Memorial Cupissa viimeiseen erään saakka tapellut Wildcats sai avauserässä niskalenkin Kollien otettua peräti kuusi pikkukakkosta. Moncton vei erän laukaukset 15-3.

Wildcats iski kahden ja puolen minuutin välein ylivoimalla. Matthew Brenton (2+0) osui ajassa 11:35 ja Jeromé Samson pysäytti kellon kahden miehen ylivoimalla 13:53.

- Ne oli tosi hyviä ribareissa ja poikittaisyötöt napsahteli tarkasti lapaan yyveellä. Tänään oli hienoa pelata. Yleisöä oli paljon, ja omakin peli oli ookoo. Se niiden neljäs maali jäi vähän kismittämään, mutta ei se mitään. Uutta matoa koukkuun tiistaina, sanoi Kollihäkkäri Juuso Oinonen, joka esitti ottelussa muutaman todellisen huippukopin.

Kollit kavensi puolustaja Rony Ahosen yv-byyrillä alle kolme minuuttia ennen taukoa.

Ahosen skode livahti alkuvuodesta Quebecin paidassa U17-maailmanmestaruuden voittaneen Nicola Riopelin vartioiman byyrin yläkulmaan.

- No en todellakaan tähdännyt. Vaikka kyllä mä sen verran tsekkasin, että ylös piti ampua, sanoi Ahonen, joka yritti hajottaa avausminuuteilla kaukalon. Ronyn painava taklaus meni ohi miehestä, mutta ei yleisöltä, joka ihasteli kovaäänisesti Ahosen esittämää murhayritystä.

Toisessa erässä Kollit käänsi kelkan ja voitti laukaukset peräti 15-2, mutta Riopel seisoi päällään Wildcatsin maalissa. Erä päättyi hyvistä Kollipaikoista huolimatta 0-0.

Lähimmäksi osumaa pääsi Janne Keränen (0+1), joka osui ylivoimalla ylärimaan.

- Keränen on näyttänyt tänä syksynä kuuluvansa ASM-liigan eliittiin. Jotenkin hänestä tulee mieleen nuori Ville Peltonen, joka tuli aikanaan liigakoppiin taitavana raakileena, kehui Kollien kakkosvalmentaja Pasi "Spoon" Sormunen.

Wildcats vei kolmannen erän 3-1. Laukaukset kirjattiin 11-11.

Christian Gaudet vei kotijoukkueen 3-1-johtoon ylivoimalla kun kolmatta erää oli pelattu kaksi minuuttia.

Kollit vastasi hienolla yv-kuviolla pari minuuttia myöhemmin, kun Henri Kivioja löysi Lauri Tuohimaan vapaana takatolpalta.

Kolleilla oli mainio tasoituspaikka viitisen minuuttia ennen loppusummeria. Max Wärn karkasi keskialueelta läpiajoon, mutta 17-vuotias Riopel oli etevämpi ja torjui voiton Wildcatsille.

Kotijoukkueen neljäs osuma oli kyseenalainen. Kiekko oli jo Juuso Oinosen hallussa kun Chad McQuaid hakkasi lätkän maaliviivalta verkkoon.

Moncton iski loppulukemat 5-2 alivoimalla tyhjiin.

- Peli ratkesi erikoistilanteisiin. Kaveri oli skarpimpi ylivoimalla. Omaan ilmeeseen pitää olla tappiosta huolimatta tyytyväinen, kehui pakkivastaava Sormunen.

Kollien yv onnistui kaksi kertaa kymmenestä, Monctonin vastaava toimi suhteessa 3/11.

- Jätkät pelasivat kovassa paikassa todella miehekkäästi. Me oltiin paikoitellen jopa fyysisempiä kuin Wildcats, Juuso pelasi maalissa hienosti ja lähes koko joukkue veti suoraselkäisen pelin. Wärn, Tuohimaa ja Keränen olivat hyökkäyksen liiderit, pakeista voisi mainita Jupe Purolinnan, joka oli todellinen äijä.

Wildcatsin valmentaja John Torchetti oli myös tyytyväinen omiinsa.

- Maalivahti Ripoel voitti meille tämän pelin. Maalivahdit ovat olleet harjoitusotteluissa erittäin hyviä kautta linjan. Olen tyytyväinen taisteluumme, mutta matka on vielä pitkä ennen kauden alkua. Näyttää siltä, että erikoistilanteet nousevat kauden alussa erittäin isoon rooliin ennen kuin opimme uuden, tiukan tuomarilinjan.

Kotijoukkueen raportti
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11