ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Äijämäinen esitys

St. John Sea Dogs - Kollit 2-6 (0-2, 2-3, 0-1)

Kollit mittasi tasonsa toiseen kertaan keskiviikkoiltana 2534 katsojan edessä St. Johnin tyylikkäällä Harbour Stationilla. Kollien ilme oli hyvä, joukkue oli täynnä onnistujia ja tulos sen mukainen. Stadilaiset veivät QMJHL-joukkue Sea Dogsia leveällä neljän maalin erolla. Kolleista osuivat kahdesti Eetu Pöysti, Janne Keränen ja Siim Liivik (2+1). Myös puolustaja Joni Haverinen pääsi tuplapisteille (0+2). Maalivahti Juuso Oinonen torjui 14 kiekkoa.

Kollien valmentaja Joonas Tanska oli ottelun jälkeen tyytyväinen näkemäänsä.

- Tänään me pelattiin enemmän niiden omilla aseilla, ammuttiin hanakammin ja taklattiin selvästi enemmän. Juuso Oinonen oli taas mahtava, ja antoi meille mahdollisuuden voittoon.

Kollit voitti ottelun laukaukset tukevin 29-16-lukemin.

Stadilaiset karkasivat heti avauserässä 2-0-johtoon Eetu Pöystin ja Janne Keräsen osumilla.

"Pöde" hiljensi runsaslukuisen kotiyleisön ajassa 03:27. Keränen tuplasi suomalaisten johdon 12 minuuttia myöhemmin tasavajaalla.

Kollien peli näytti kiekollisesta hallinnasta huolimatta avauserässä sekavalta. Sea Dogs pääsi neljä kertaa selkeään ylivoimahyökkäykseen, mutta Juuso Oinosen supertorjunnat pitivät nikkarit poissa valotaululta.

Oinonen venyi parhaimpaansa 17 minuutin kohdalla. Joensuulainen ryösti Sea Dogsin näkyvimpiin hyökkääjiin kuuluneen Dave Bouchardin lähilaukauksen tolpan juuresta komealla jalkatorjunnalla.

- Tänään oli vaikeampi peli kuin Monctonia vastaan. Tilanteita tuli vähemmän, oikeastaan niiden kaikki vaaralliset mestat oli ylivoimalla. Hauskaa oli taas pelata ja voittaminen maistuu makeiselta, kommentoi Oinonen, joka erehtyi ottelussa vain kerran.

St.Johnin toinen maali ottelun kolmannessa erässä syntyi Oinosen nitroavauksen jälkeen.

- Mä lähdin ihan normaalisti kiekkoa vastaan ja koitin avata, mutta osuin vastustajan polkkareihin. Ei siinä enää ehtiny mukaan.

Sea Dogs yritti horjuttaa selvästi paremmin liikkuneiden Kollien kiekollista mahtia kovilla taklauksilla, jotka olivat hetkittäin karkaamassa jopa käsistä.

St. John sai yllättyä punapaitojen kovista vastauksista. Kollit viihtyi lentävän ihmislihan keskellä erinomaisesti ja taklauksia viljeltiin pienen alkuhämmennyksen jälkeen tasatahtiin.

Kovimmat pommit jakoi alkulämmittelyssä viisi tikkiä naamaansa saanut kippari Big Al Holmberg (kuvassa).

- Nää ei juurikaan yrittäny edes pelata, siltä ainakin välillä tuntui. Me vietiin peliä taitavampana joukkueena, joten oli kai ihan selvä että ne koittaa horjuttaa tollasella ylikohkaamisellla, mutta kyllä me annettiin takaisinkin, naureskeli Big Al.

Kollien kakkoskoutsi Pasi "Soppa" Sormunen oli otettu Holmbergin iltapuhteesta.

- Allu sytytti muutamaan otteeseen koko jengin ja taisi siinä katsomokin muutaman kerran kohahtaa. Tänään ei kaarreltu vaan annettiin ja otettiin rehellisesti. Näin täällä pitää pelatakin.

Kollit voitti toisen erän lukemin 3-2.

Janne Keränen vei Kollit 3-1-johtoon ylivoimalla ajassa 27:30. Keräsen komea laukaus kilahti yläriman kautta Maxime Joyalin vartioimaan maaliin.

Eetu Pöysti ratkaisi ottelun seitsemän minuuttia myöhemmin illan toisellaan. "Pöde" sai avopaikan maalin eteen, josta B-ikäinen ampui kiekon varmasti ranteella kaappiin.

Nimmarikone Siim Liivik (kuvassa) varmisteli viemällä Kollit neljän maalin johtoon alivoimalla kolme minuuttia ennen erätaukoa. Esityön illan komeimpaan Kollibyyriin teki Matias Nousiainen, joka riisti kiekon kanukkipäädyssä ja löysi tarkalla syötöllä maalin eteen hiipineen Liivikin.

Sea Dogs vastasi vain 22 sekuntia myöhemmin, mutta peli oli jo auttamattomasti ohi.

Liivik osui vielä kerran viimeisessä erässä ylivoimalla. Siim suti Joni Haverisen viivavedosta tulleen ribarin sisään ajassa 42:35.

- Meillä oli selvästi enemmän taitoa, ne koitti rymistellä, mutta ei sekään oikeen lähtenyt. Kyllä täällä vaan on upeeta pelata, katsojat ovat hyvin mukana pelissä. Tänäänkin vajaat kolme tonnia harjoitusmatsissa. Ei voi uskoa...

Sea Dogsin raportti

Kollit jatkaa pelejään perjantaina Woodstock Subway Slammersia vastaan.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11