ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Sano ei jättösyötöille

Slammers - Kollit 3-6 (2-2, 0-4, 1-0)

Syyskuun ensimmäinen 2006 jää Kollien historiaan päivänä, jona jättösyötöt unohdettiin. - Tätä peliä voisi kuvailla paluuna jääkiekon alkulähteille. Lootassa ei paljon hienouksia nähty, mutta muuta säpinää senkin edestä, sanoi Kollien kakkoskoutsi Pasi Sormunen. - Ei Woodstockissa menty pelin alkulähteille. Siellä mentiin kyllä ihan kehtoon saakka, komppasi ykkösluotsi Joonas Tanska. Kollit voitti ottelun lukemin 3-6, maaleista vastasivat Janne Keränen kahdesti, Joni Haverinen, Aleksi Holmberg, Miika Lehto ja Tony Ignatius kertaalleen. Juuso Oinonen torjui 29 kertaa.

Ottelusta oli helsinkiläisleirissä puhetta jo paljon ennen kuin kiekko tippui jäähän. Kollien johtoryhmä osasi odottaa jotain sen suuntaista mitä kaukalossa lopulta tapahtuikin.

- Jotenkin oli jo ennakkoon sellainen fiilis, että tätä peliä tullaan muistelemaan vielä pitkään, kommentoi Kollien joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi.

Kanadalaisille matsi oli tyypillinen perjantai-illan kiekkonäytelmä, Suomessa oltaisiin päästy satavarmasti iltauutisten kautta aamulööppeihin. Slammersin pelityyli antaa pientä vinkkiä myös Maritime Junior A Hockey Leaguen meiningistä, onhan joukkue liigan puolustava mestari ja sitä kautta yksi sarjan eliittiorganisaatioista.

Ottelussa puhallettiin 125 jäähyminuuttia, nähtiin neljä tappelua ja tehtiin yhdeksän maalia. Taklauksia ei kukaan tiettävästi laskenut.

Kamppailun ennakkohämmentäminen oli psykologinen taidonnäyte. Slammersin virtuoosimainen GM ja Euroopassa ammatikseen pelannut valmentaja kävivät vuoron perään vakuuttelemassa Kollien johdolle, että tappeluita ei tulla näkemään.

- You're not gonna see any goon stuff tonight.

Peliä oli pelattu 02:33, kun hanskat tippuivat ensimmäisen kerran. Kollien isokokoinen Petteri Suomi otti pienen testikierroksen paikallisen Brent Mackien kanssa ennen varsinaista hulabaloota.

Slammers tuli avauserään kuin yleinen syyttäjä. Teelautasen kokoiset silmät kiiluen Woodstockin veijarit vetivät telaketjutyylillä kaikkea mikä liikkui. Taktiikka tuotti tulosta jo minuutin kohdalla. Woodstock siirtyi 1-0-johtoon Kollien äimistellessä kotijoukkueen infernaalista vauhtia.

Kollit toipui nopeasti ja pääsi 1-2-johtoon Aleksi Holmbergin (1+1) ja Tony Ignatiuksen maaleilla. "Allu" latasi kahden miehen ylivoimalla kiekon reppuun b-pisteen kaarelta ajassa 04:16 ja "Iggy" vei stadilaiset maalin johtoon kolme ja puoli minuuttia myöhemmin Miika Lehdon (1+1) paluukiekosta.

Slammers tasoitti pelin 2-2:een ylivoimalla erän puolivälissä.

Avauserässä kovimmat rysäykset otti vastaan maajoukkuepuolustaja Joni Haverinen (1+1), joka lanattiin katolleen kaksi kertaa 10 sekunnin sisään. Slammersin Mark McEachern (130 kg) pommitti "Haven" ensin keskialueella ja hetkeä myöhemmin hyökkäyssinisen kulmassa.

- Sen jätkän niska oli kuin Kanadan tammi.

Viisi sekuntia ennen erän loppua nähtiin Siim Liivikin ja Dan Dooleyn tappelu, jossa vaihdettiin iskuja sillä seurauksella että Kanukin silmä muurautui umpeen ja Siim sai omaan öögaansa muutaman tikin lisäksi miehekkään turvotuksen.

Toisessa erässä Slammers hyytyi ja Kollit teki neljä kaappia. Laukaukset kirjattiin kissapaidoille peräti 27-6.

- Ei niillä ollu enää toisessa erässä mitään muuta annettavaa kuin taklauksia, sanoi ottelun ykköstähti Janne Keränen (2+1), joka pyöritteli kotijoukkuetta täysin mielin määrin.

Keränen kieputti erän ensimmäisen ajassa 21:29. Joni Haverinen tuplasi Kollien johdon aloituspisteen kaarelta erän puolessa välissä. Keränen iski Kollien viidennen ampumalla kiekon lähietäisyydeltä maalin kattoon kolme minuuttia edellisestä.

Ensimmäisen ottelunsa Kanadassa pelannut Miika Lehto varmisti Kollien voiton kun kello näytti aikaa 36:29. Tilanne oli punapaidoille 6-2 ja matsi taputeltu.

Tappelu nro 3 puhkesi 32 minuutin kohdalla, kun Lauri Tuohimaa ryhtyi nyrkkihipoille vastustajan maalin takana.

- Näitä vastaan oli todella outoa pelata. Ne tuli ensin ihan hulluna kahdella päälle ja hyytyivät sitten melko totaalisesti. Eipä noilla paljon pelillistä annettavaa ollu, tuumi Pankkiiri.

Pelailuksi menneessä päätöserässä nähtiin vielä yksi hanskaus, kun isopoika McEachern halusi kokeilla 130-kiloisen ruhonsa ylivoimaa B-ikäistä Harri Niemistä vastaan.

"Haba" tanssi miehekkään 15-sekuntisen, mutta ei saanut iskuja sisään.

- Ei siinä mitään sen kummempaa syyta tarvittu. Kaveri vaan ryhtyi tappelemaan. Ei tossa kohtaa voi enää kunniasta kieltäytyäkään, sanoi Nieminen (nyrkkisankarien luokkakuvassa paita päällä).

Kolleista erottui tappelijoiden lisäksi taitava Janne Keränen, joka valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Keränen vei kotijoukkuetta muutamaan otteeseen lähes nöyryyttävästi. Juonikas ja luova hyökkääjä tulee olemaan Kolleissa tulevalla kaudella näkyvä vastuunkantaja.

- Janne oli niille hankala, kiteytti Kollikakkonen Pasi Sormunen.

Kollit voitti ottelun laukaukset 48-32. Ylivoimalla stadilaiset onnistuivat kolme kertaa. Slammersin maaleista kaksi tehtiin Kollien jäähyn aikana.

Omistaja Tom Nybondas oli pelin jälkeen tyytyväinen.

- Tämä ilta ei antanut kovinkaan paljon pelillisesti, mutta saatiin ainakin hyvä oppitunti kiekon muissa osa-alueissa. Hyvä, että tultiin. Kaikesta huolimatta.

Kollien saldo New Brunswickissa on nyt kaksi voittoa ja yksi tappio.

Kollit pelaa turneensa viimeisen ottelun tänään Monctonissa paikallista Widcatsia vastaan.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11