ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Uudet Kollit

Päävalmentaja Joonas Tanska ei halua kokea joukkueensa kanssa viime kauden uusintaa. Menneellä sesongilla Kollit oli nuori ja kokematon ryhmä, jonka vastuunkantajista pääosa pelasi ASM-liigassa ensimmäistä kauttaan. Nyt Kollit on vuotta vanhempi ja taffimpi nippu, jolta on lupa odottaa näyttävä comeback pudotuspeleihin.

Joonas Tanska on kauden kynnyksellä luottavainen. Henkisesti raskas vaikkakin varsin opettavainen mennyt kausi on historiaa, mutta sitä ei olla suinkaan unohdettu.

- Meillä on nyt kasassa vuotta vanhempi ja rutinoituneempi joukkue. Viime kaudella suurin osa vastuunkantajista pelasi A-liigassa ensimmäistä kauttaan, kokemus puuttui eikä joukkue pystynyt kasaamaan itseään tappioputkien aikana. Nyt tilanne on toinen, valtaosa Kolleista on ns. palaavia pelaajia, joilta odotetaan paljon. Tässä seurassa on pakko lähteä siitä, että joka vuosi taistellaan paikasta neljän parhaan joukossa. Viime kausi opetti paljon meille kaikille vaikka tulos olikin kehno.

2000-luvun Kollien mitalisade (1 kulta 02-03, 1 hopea 00-01, 2 pronssia 01-02 ja 03-04) katkesi kauteen 04-05 Bluesin pudotettua stadilaiset puolivälierissä. Alkoi uuden menestyskauden luominen, mutta stoppi tuli kuin seinään.

- Viime kauden jengissä oli snadisti liikaa negatiivista egoilua. Homma karkasi välillä käsistä. Tämän kauden jengissäkin on suuria persoonia, mutta egoilu on positiivista. Kyllä jääkiekkossa on pakko olla ripaus sitäkin puolta, ei tuolla voi mennä mauttomalla ja hajuttomalla tasapäälaumalla eteenpäin.

Tavoitteista

Kollien pääasiallinen tavoite kauteen 06-07 lähdettäessä on yksinkertaisesti parannus menneeseen. Joukkueen sisällä sesonki on pilkottu kahdeksaan osaan, joita tarkastellaan sekä pisteiden että yleisen tekemisen valossa.

- Lyhin minikausi on kolmen ottelun mittainen. Tämä pätkä on meidän oma väliturnauksemme, joka järjestetään syksyllä. Enimmillään pätkät ovat kahdeksan ottelun mittaisia. Pelaajat saavat tehdä omat tavoitteensa kullekin jaksolle ja me valmentajat tehdään niistä omat johtopäätöksemme. Kaikki tähtää siihen, että maaaliskuussa ollaan pudotuspeleissä parhaimmillamme, sanoo Tanska.

Muutamasta kivuliaasta hyökkäyspään menetyksestä huolimatta Tanskalla on käsissään ryhmä, jolta voidaan odottaa hyvää hyppyä. Maalivahtiosasto on paremmassa jamassa kuin aikoihin, puolustuksen runko on hyvällä mallilla ja hyökkäykseenkin saadaan jalkeille kaksi ratkaisuihin pystyvää kolmikkoa.

- Maalivahtipeliin me ei tulla kaatumaan. Juuso Oinonen on kehittynyt valtavasti ja Niemisen Janin kyvyt tiedetään jo entuudestaan. Tähän pakettiin kun lisätään vielä Aleksis Ahlqvist, joka pelannee ainakin satunnaisesti Kolleissa, niin tämä puoli on reilassa.

- Pakeissa meillä on hyvä neljän-viiden kaverin runko. Allu Holmberg, Joni Haverinen, Rony Ahonen, Kimmo Ahonen ja Jupe Purolinna pelasivat jo viime kaudella Kolleissa. Nyt on heidän aikansa näyttää mistä miehet on tehty. Pippo Limnell, Robert Tenhunen ja Harri Nieminen haastavat tätä joukkoa ihan kintereillä. Taistelu peliajasta tulee olemaan kovaa.

- Hyökkääjistä saadaan kokenut paketti kasaan. Janne Keränen, Lauri Tuohimaa ja Henri Kivioja ovat olleet ketjuna suuressa roolissa harjoituskaudella. Muitakin konkareita löytyy. Näistä mainittakoon liigassakin harjoitusmatseja pelannut Dallas-varaus Max Wärn (kuvassa), Matsku Nousiainen, Siim Liivik, Jakke Vaitio, Kai Sandbäck ja Mika Koponen. Tuosta ryhmästä saadaan vahva runko. Mukana on myös mielenkiintoisia uusia nimiä, kuten Mikke Paunio, Eetu Pöysti, Petteri Suomi ja Tony Ignatius sekä Kanadan-kiertueen viimeisessä pelissä innostunut Miika Lehto.

Kaikesta päätellen Kolleilla on kasassa kilpailukykyinen ryhmä. Kanadan New Brunswickissa neljän ottelun ajan kiertänyt joukkue on kerännyt viime kauteen nähden rutkasti lisää kokemusta, ryhdikkyyttä ja båålsseja. Ainoana peikkona valmennusjohdon mielessä pyörii Suomen Puolustusvoimat, joka nakertaa ainakin alkukaudesta Kollien terää.

- Se on asia, joka on vain nieltävä. Toinen aspekti on loukkaantumiset, joita pitkän kauden aikana tulee aivan varmasti. Jos kuitenkin onnistumme pitämään jengin suht terveenä ja inttikiireet rauhoittuvat, meillä on kasassa kova nippu.

KOLLIT ALOITTAA ASM-LIIGAKAUDEN 06-07 HUOMENNA TURUSSA TPS:ÄÄ VASTAAN. ENSIMMÄINEN KOTIOTTELU TORSTAINA 21.9. LG GARDENISSA (EX-HARJOITUSHALLI) ALKAEN 18:30.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11