ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

On the roll

HPK-Kollit 1-5 (1-2, 0-2, 0-1)

Kollit nousi liigakärkeen otettuaan toisen peräkkäisen voittonsa A-nuorten SM-liigassa, tällä kertaa HPK:n kustannuksella. Selvä neljän maalin ero vierasottelussa on tuloksena erinomainen, mutta myös tapa jolla se otettiin menee valmentajien plakkarin plusmerkkiselle puolelle. Kollien ratkaisijat olivat huimaan vireeseen intoutunut nuori Mikael Paunio (2+0), Niko Toivonen (2+0), Lauri Tuohimaa (0+3), Jarkko Vaitio (1+1) ja muiden muassa tuplille päässyt puolustaja J-P Purolinna(0+2). Juuso "Jermu" Oinonen (kuvassa) torjui maalissa jälleen varmasti, kaikkiaan 28 kertaa. Huippuvireeseen päässeen Oinosen torjuntavarmuus oli peräti 96.55%.

- Tulos oli jälleen hyvä. Erityisen makean tästä voitosta tekee se, että meillä oli käytössä vain yhdeksän hyökkääjää. Siitä ryhmästä löytyi aivan uusia ratkaisijoita. Niko Toivonen ja Mikke Paunio olivat hyviä tehden pari mieheen, Tuohimaan kolme syöttöa oli myös vahva suoritus, mutta kyllä Oinonen oli taas maalissa ylitse muiden.

Kollien ykkösnyrkkiin kuuluva Janne Keränen joutui jäämään pois armeijakiireiden takia, samoin kuin Kai Sandbäck. Vakiokokoonpanon Max Wärniä, Mika Koposta eikä Tony Ignatiustakaan näkynyt rosterissa loukaantumisten vuoksi. Puolustuksen nimekkäin poissaolija, Kanadassa loukkaantunut Joni Haverinen, kuntoutuu pelikuntoon näillä näkymin 3-4 viikon kuluttua.

Tiukka tuomarilinja sekoitti peliä Hämeenlinnassa. Paljon puhetta ja polemiikkia aiheuttanut pinkeä puhallustapa poiki jäähyjä yhteensä 56 minuutin edestä. Näistä Kolleille vislattiin 38 ja kotijoukkuelle 18.

- Tänäänkin pelattiin todella paljon ali- ja ylivoimaa. Muutamat kaverit saivat valtavasti kuormaa, varsinkin tässä tilanteessa kun käytössä oli noin vähän jätkiä. Me meinattiin joutua vaikeuksiin oman huolimattomuuden takia. Hukkasimme tänään paljon helppoja kiekkoja ja purut olivat luvattoman huonoja. Niissä on paljon parannettavaa, kertoi head coach Tanska.

Kollien Niko Toivonen aloitti ottelun maalinteon ajassa 10:33, syöttäjinä toimivat Tuohimaa ja Purolinna.

HPK pääsi ylivoimalla tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin kun Joona Karevaara käytti Kimmo Ahosen huitomisjäähyn hyväkseen.

Stadilaisten voittomaali syntyi ylivoimalla tasan 40 sekuntia myöhemmin ottelun ykköstähdeksi valitun Paunion mailasta. "Mikke" ampui tarkan rannelaukauksen ruuhkan takaa HPK-vahti Mikko Tolvasen (22 torjuntaa) taakse.

Valmentaja Tanska oli enemmän kuin tyytyväinen nuoren Paunion otteisiin.

- Paunio oli tänään todella hyvä. Hän pelaa hyvin molempiin suuntiin ja auttaa joukkuetta kaikilla ratkaisuillaan. Molemmat Miken byyrit olivat todella varmoja suorituksia.

B-ikäinen Paunio on tehnyt kahdessa ottelussa jo kolme maalia, mikä ei oikein tunnu mahtuvan maajoukkuemiehen itsensä päähän.

- Aika erikoistahan tää on. Mä en ole koskaan ollut mikään varsinainen maalintekijä, mutta nyt on alkanut upota. Mulla on aina ollut enemmän syöttöjä kuin maaleja. Jollain tavalla tuntuu, että oon löytäny rentoutta pelaamiseen. Viime kaudella B:ssä tuli ehkä hätäiltyä liikaa tekopaikoissa.

Harva 17-vuotias ASM-liigatulokas löytää rentouden vasta pelatessaan itseään vanhempia vastaan. Pauniolta se on kuitenkin selvästi onnistunut.

- Joo, tossa on alla hyvin treenattu kesä ja kun peliaikaa sekä vastuuta on tullut, niin josko se siitä sitten johtuisi. En tiedä, mutta hyvä näin, muotoilee Paunio.

Toisessa erässä Kollit iski kahdesti: Paunio karkasi alivoimalla läpiajoon ajassa 25:22 ja punaisten viisain hyökkääjä Jarkko "Tööt" Vaitio iski pelin 1-4:ään todellisella highlight-maalilla, joka sai alkunsa huimasta hyökkäyspään jalkakikasta. Molemmissa maaleissa toimi syöttäjänä Lauri Tuohimaa, joka nosti kahden ottelun pistesaldonsa lukuihin 1+3=4.

Lopullisen iskun hämäläisille antoi Niko Toivonen kolmannen erän viimeisellä minuutilla.

- HPK katkesi selvästi siihen viidenteen maaliin. Samalla meidän oman pään pelaaminen parani ja saatiin höntsäillä aika rauhassa loppuun saakka, tuumasi valmentaja Tanska, joka ylisti maalivahti Oinosta harvinaisen suurilla sanoilla.

- Juuso oli taas betonia. Hän pelasti joukkueen vaikeina hetkinä, otti läpiajoja, oli rauhallinen alivoimien aikana ja hoiti omalla tavallaan meille voiton.

Oinonen on ollut Kollien veräjällä kauden molemmissa voitto-otteluissa. Päästettyjen maalien keskiarvo on 2.00 ja torjuntaprosentti yli 93.

Ottelun tilastot tästä

Kollien seuraavaa kamppailua on odotettu kuin kuuta nousevaa. LG Gardenin tupaantuliaisia vietetään ensi torstaina klo 18:30. Helvetinmeteliin saapuu tuolloin Espoon Blues.

Nähtäväksi jää minkälaisella kokoonpanolla Kollit otteluun lähtee. Yhtenä mielenkiintoisimmista seurattavista saattaa olla Kollien uusi kanadalaishyökkääjä, joka saapuu maahan huomenna.

Lisää kovaluisesta try-out-miehestä kunhan toimitus pääsee kaverin jäljille.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11