ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Lisäväriä

Pohjoisamerikkalainen kiekkovirta kohti Nordenskiöldinkatua jatkuu. HIFK:n liigajoukkueen valmentajakaksikon (Francis, Coolen) ja kolmen pelaajan (Guolla, Murray, Murphy) lisäksi Kollitkin saa oman nikkarinsa. Vuosimallin -88 kanadalaishyökkääjä Lucas LaBelle aloittaa try outinsa huomenna.

Viime kaudella QMJHL:n Cape Bretonissa ja OHL:n Oshawassa pelannut LaBelle on omistaja Tom Nybondakselle ja ykkösvalmentaja Joonas Tanskalle tuttu kaveri. LaBelle vietti viime vuoden toukokuussa muutaman viikon Kollien harjoitusvahvuudessa.

Jo silloin oli alustavaa puhetta Lucaksen siirtymisestä Kolleihin, mutta Kanada voitti.

- Minusta tuntui etten halunnut vielä siinä vaiheessa muuttaa pysyvästi ulkomaille. Kausi Quebecin liigassa ja OHL:ssä kasvatti minua paljon, muutin pois kotoa ja itsenäistyin valtavasti. Nyt tilanne on toinen, olen vuotta vanhempi ja kokeneempi, sanoo LaBelle.

Ykkösluotsi Tanska piti jo viime keväänä näkemästään.

- Lucas oli jo silloin pelimiehen oloinen. Hän meni hyvin tilanteisiin, ei kaihtanut fyysistä peliä ja oli kiekollisenakin hyvä. Nyt katsotaan mitä vuosi Kanadan pääjunioriliigoissa on kaverille tehnyt.

LaBellen tavoitteena on vakiinnuttaa pelipaikka Kolleissa ja nousta myöhemmin jopa liigajoukkueeseen asti.

- Ensisijaisesti haluan kehittyä pelaajana. Uskon, että minulla on täällä siihen paremmat mahdollisuudet kuin Kanadassa. Tahdon pelata jonain päivänä HIFK:n ykkösjoukkueessa, sanoo kaukalon ahtaimmissa paikoissa hyvin viihtyvä grinder-hyökkääjä.

- Olen pelityyliltäni röyhijä ja vääntäjä, mutta pystyn pelaamaan kiekollistakin roolia ihan ookoo. Toivottavasti pääsen kehiin jo kotiavauksessa.

Oinosen kämppäkaveriksi

LaBelle majoittuu samaan asuntoon maalivahti Juuso "Jermu" Oinosen kanssa. Näin Joensuulainen saa Helsingissä jo toisen kansainvälisen kämppäkaverin. Ensimmäinen oli Tsekin Extra-Liigaan lähtenyt Petr Freiberg, joka opetti Oinoselle uuden urheilulajin, jalkailmapallotenniksen.

- Freiberg oli raivannut olohuoneen tyhjäksi ja tehnyt maalarinteipillä lattiaan tenniskentän rajat. Sitten se veti narun seinästä seinään, ikään kuin merkkaamaan verkkoa. Itse pelissä skodittiin ilmapalloa narun yli ja yritettiin tappaa pallo lattiaan, sanoo hyvin joukkueen asioista perillä oleva puolustaja Joni Haverinen.

Saas nähdä, mitä peliä Oinonen - LaBelle -asunnossa pelataan tänä syksynä.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11