ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kirivoitto Kuopiosta

KalPa-Kollit 3-4 (0-0, 1-1, 2-3)

ASM-liigan maalintekijätilaston kärkeen viidellä byyrillä siirtyneen Mikael Paunion kaksi maalia siivitti Kollit voittoon Kuopiossa, josta oli jäädä käteen pelkkä luu. Stadilaiset olivat kolmannen erän puoliväliin saakka pahasti sillassa, mutta seitsemän minuutin sisään syntyneet Paunion "tupla" ja Jarkko Vaition voittomaali toivat pisteet Stadiin. Ensimmäisen ottelunsa Kollien maalissa kolmeen viikkoon pelannut Jani Nieminen torjui 32 kertaa. Kollien avausosuman ampui Iisalmen Makkaralahdesta kotoisin oleva Henri "Ii" Kivioja (kuvassa). Loukkaantumissuman, Suomen Armeijan ja pelikieltojen takia vain 15:llä kenttäpelaajalla Savoon kolistellut Kollit on voittanut kaikki kolme pelaamaansa vierasottelua. Joukkueen kokonaissaldo on neljän ottelun jälkeen 3 voittoa ja yksi tappio.

B-ikäinen maajoukkuemies ja toisen polven HIFK-pelaaja Mikael Paunio on löytänyt jämerän iskun. Neljässä ottelussa viisi kertaa maalannut "Mikke" nousi lauantaina ASM-liigan maalintekijätilaston kärkeen. Pistepörssissä hän on sijalla kolme tehoin 5+1.

KalPaa vastaan rookie-Paunio nosti punapaidat 1-3-tappioasemasta tasatilanteeseen kolmannen erän osumillaan, jotka tulivat vajaan kolmen minuutin sisään.

- Tämä oli makea voitto. Koko joukkue, vaikka meitä aika vähän olikin, pelasi uhrautuvasti ja isolla sydämellä. Omakin peli meni ihan tuubiin. Voitosta tekee vielä normaaliakin makeamman kuopiolaisten tuomarikolmikko, joka ei suoraan sanottuna onnistunut tänään, sanoi Paunio.

Ala-arvoisen läpinäkyvästi kotiin päin vetänyt raitapaitatrio (Toivanen-Stigell-Juntunen) puhalteli pilleihinsä miten sattui, mutta tasaisen varmasti kotijoukkuetta suosien.

Voittomaalin ajassa 55:44 ampunut Jarkko Vaitio hykerteli tyytyväisyyttään, kun vastassa olleet tuomarit saivat kadota kotijoukkueen kanssa tappio niskassaan Kuopion synkkyyteen.

- Aika komediaa tuo tuomarilinja, mutta voitto haettiin silti. Näin tää tuntuu tuplasti paremmalta. Itse pääsin hyvin rytmiin, olisko johtunut siitä että jouduttiin menemään tasaisesti kolmella ketjulla vai mistä, en tiedä. Mutta sen mä tiedän, että joukkueen suoritus oli mahtava.

Maalittoman avauserän jälkeen KalPa pääsi avaamaan pöytäkirjan ajassa 23:38 Tommi Jokisen maalilla. Ottelun kakkostähdeksi valittu Jokinen vei kuopiolaiset toistamiseen johtoon 2-1-maalillaan kolmannen erän alussa. Vain 25 sekuntia myöhemmin Mikko Kukkonen iski savolaiset jo 3-1-johtoon, ja Kollien voitonmahdollisuudet näyttivät romahtavan.

Sitten spottiin saapui nuori Paunio. 2-3-kavennus syntyi 11 minuuttia ennen loppusummeria. Kollisankari iski uudestaan kahden minuutin ja 32 sekunnin kuluttua edellisestä. Puolustajan jaloista lähtenyt laukaus painui Mika Järvisen (29 torjuntaa) maalin ylänurkkaan ja aloitti punanuttujen voittorutistuksen.

- Mikke oli taas todella hyvä. Kun häkkipää tekee tällaisessa ottelussa kaksi maalia ja vielä tuollaiseen paikkaan, niin pelimiehestä puhutaan. Paunio muodosti Keräsen Jannen ja Eetu Pöystin kanssa illan parhaan kolmikon, kehui Kollien ykköskäskyttäjä Joonas Tanska.

Kollien avausosuman (1-1-tasoitus) teki Henri Kivioja, joka avasi samalla kauden maalitilinsä. Jarkko Vaition voittomaali oli miehelle kauden kolmas.

Kauden pistetilinsä avasivat syöttöpisteille päässeet Petteri Suomi, Pippo Limnell ja Eetu Pöysti.

Joonas Tanska oli erittäin tyytyväinen omiensa esitykseen tappioasemassa. Erityisen hyvillään "Jode" oli joukkueen peliin, sillä ennakkoasetelmat eivät paljoa lupailleet. Vakiokokoonpanosta olivat poissa mm. mj-miehet Max Wärn ja Joni Haverinen.

- 15:llä pelaajalla on todella vaikeaa voittaa tässä sarjassa. Tämä oli hieno profiilin nosto kotiavauksessa kärsityn Blues-tappion jälkeen. Me toivuttiin nopeasti KalPan kolmannen erän salama-alusta ja saatiin onneksi kavennus jo ennen vikan erän ekaa kymppiä. Siitä lähdettiin sitten rakentamaan tasoitusta ja lopulta voittomaalia.

- KalPalla on tänäkin vuonna hyvä ja taitava joukkue, ja Kuopio on aina paha paikka pelata. Hyvä vääntö meiltä tänään ja ilahduttavaa oli myös Niemisen voitokas paluu maalin suulle.

Kauden ensimmäisen sarjapelinsä torjunut Jani Nieminen kommentoi esitystään tyynen viileästi.

- Mä sain siihen alkuun hyviä koppeja ja pääsin kivasti peliin mukaan. Kolmen viikon pelaamattomuus vaikutti loppujen lopuksi aika vähän mun peliin. Yksi niiden maaleista jäi vähän kaivelemaan, mutta kokonaisuudessaan peli meni hyvin. Itseluottamus on ollut korkealla inttikiireistä huolimatta.

Niemisen itseluottamusta tarvittiin eniten ottelun lopussa, kun KalPa otti maalivahdin pois ja Kolleille puhallettiin kaksi peräkkäistä pikkukakkosta. Nieminen kesti maalillaan upeasti 6-3-ylivoimapelistä huolimatta.

- Kaksi sekuntia ennen summeria tuli tosi paha kuti, mutta Paunio blokkasi sen hyvin. Kyllä me ansaittiin tää voitto, sanoi Nieminen, jonka virkaveli Juuso Oinonen vartioi liigaottelussa HIFK:n vaihtoaitiota.

Matsin tilastot

Kollit on A-liigassa viidentenä, vain pisteen johtavaa Tapparaa jäljessä.

Kollien seuraava ottelu käydään uudenkarheassa LG Gardenissa ensi perjantaina poikkeuksellisesti klo 19:30. Vastassa silloin sarjaykkönen Tappara.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11