ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Back to Woodstock

Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee. Silläkin uhalla tämä on tehtävä.

Kollit pelasi taannoisella Kanadan-kiertueellaan ottelun, jota muistellaan pitkään. Pelipaikkana oli Woodstock-niminen kaupunki, jonka jäähallin takapihalla oli ravirata ja trailer park. Sympaattisen kokonaisuuden kruunasi kymmenen minuutin ajomatkan päässä sijaitseva intiaanireservaatti, joka toivottaa lännestä tulevat tervetulleeksi kaupunkiin.

Kollit voitti ottelun paikallista Subway Slammersia vastaan lukemin 6-3. Ilmeisesti tappio eurooppalaisseuralle oli osunut kuin nyrkki silmään, sillä pelin jälkeisenä päivänä liigan (MJAHL, Maritime Junior A Hockey League) virallisille nettisivuille ilmestyneessä otteluyhteenvedossa pöytäkirjaan oli lisätty Slammersille yksi maali. Jääkiekkohistoriaa on siis kirjoitettu dokumenttien mukaan tuloksella 4-6.

Virallisen pöytäkirjan mukaan Kollien kokoonpanossa pelasi mm. sellaisia kiekkolähettiläitä kuin Hour Kivioa, Alekis Holmaerg, Juuro Oinoven, Sam Liavir ja Suomen U20-maajoukkueessakin esiintynyt puolustaja Joni H.

Woodstockilaiset ottavat kiekkoilunsa ilmeisen tosissaan. Kollien vierailua oli odotettu kaupungilla kuin kuuta nousevaa. Halli oli täynnä ja kanadalaiseen kiekkokulttuuriin kuuluvia kansallislauluja oli saatu esittämään Miss New Brunswick sekä 10-vuotias tyttö, joka oli opetellut Maamme-laulun sanat internetistä. Perjantai-illan kiekkoviihdettä paikanpäällä todistaneet fanit olivat useissa tapauksissa melko vahvasti viihteellä itsekin. Uskokaa tai älkää, katsomokommentointi oli myös sen mukaista.

Ennen ottelua Slammersin GM ja päävalmentaja kävivät vuoron perään Kolli-koutsien kopissa vakuuttelemassa, että he aikovat kunnioittaa eurooppalaista pelityyliä jättämällä väkivallan pukuhuoneeseen.

"You´re not gonna see any goon stuff tonight."

Hanskat tippuivat ensimmäisen kerran ajassa 02:33. Matsissa nähtiin yhteensä neljä nyrkkihippaa, joista enemmän osaavat kertoa Petteri Suomi, Siim Liivik (aka. Sam Liavir), Lauri Tuohimaa ja 50 kiloa itseään painavamman veijarin kanssa yhteen ottanut Harri Nieminen.

Ottelun jälkeen kaikki olivat yhtä hymyä. Kolleja kiiteltiin vuolaasti ainutkertaisesta kokemuksesta, valmentajat vaihtoivat keskenään ajatuksia kiekkoharjoitteista ja lopulta helsinkiläiset saivat syötäväkseen paikallisen "kiekkoäidin" omin kätösin valmistamaa spagettia jauhelihakastikkeessa.

Ei tällaista kokemuista Härmästä löydä vaikka kuinka etsisi.

Ottelusta pyörii internetissä myös pieni videoklippi, jonka voit tsekata tästä
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11