ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Artun tunnelmia Binghamptonista

Arttu Luttinen on yksi Kollien kaikkien aikojen kruununjalokivistä, jonka tarinasta nuoret kiekkovesat saavat ottaa opikseen. Tässä miehessä on tahtoa.

Arttu voitti C-junnuissa 1983-ikäluokan kanssa Suomenmestaruuden HIFK:n paidassa, mutta joutui hakemaan B-ikäisenä vauhtia uralleen Karhu-Kissoista. Sieltä Luttinen kaivoi ängriä ja voimaa, pääsi lopulta Kolleihin, otti suuren roolin, voitti A:n mestaruuden 2003, nousi liigaan, varattiin NHL:ään kolmannella kierroksella vuonna 2002 ja häipyi lopulta taalaliigoihin tänä syksynä. Arttu lähetettiin Ottawa Senatorsin leiriltä Binghamptoniin, josta Kollien toimitus sai äskettäin postia. Tässä Luttisen kuulumiset.

Terveiset Binghamtonista, kaupungista, jonka jäähallissa on kuvattu leffa nimeltä Lämäri!! Historiallisesti aika hieno kotiareena siis. Kaupunki on muuten kyllä aika karu, mut onneksi hallin tilat on uusittu just kesällä. Puitteet on kaikin puolin kunnossa. Jengikaverit sanoo että tää on kunnon hockey-kaupunki ja pelit on pitkälti loppuunmyytyjä. Halliin mahtuu varmaan joku 6000 ihmistä.

Lauantaina alkaa sarja Syracusea vastaan, joka on noin tunnin päässä täältä eli melkein paikallisvastustaja. Niitä vastaan tahkotaankin 8 kertaa runkosarjassa. Viime kauden ketjukaveri Janne Hauhtonen pelaa siellä, mutta sen on peukalo murtunu, joten saattaa olla että vielä ei kohdata.

Meillä on suht' helpot pelimatkat koska meidän divisioonan jengit on tässä aika lähellä. Norfolk on ainoa mesta mihin on vähän pidempi matka, kait noin 7 tuntia, mutta sinne lähdetäänkin päivää ennen peliä. Itse hankin kämpän Johnson Citystä, noin vartin päästä hallilta, se on vähän mukavampaa seutua. Autokin pitäis saada tällä viikolla.

Meillä on aito omistaja-GM tässä jengissä, joka pyörittää koko palettia. Se on kanssa Tom eli vähän niinku Nybari siellä!! Vaikuttaa ihan mukavalta äijältä. Viime perjantaina se löi kirjeen käteen, missä ilmoitettiin, että on viisi päivää aikaa hankkia kämppä. Tosin se sanoi myös, että ei ne ketään häädä hotellistakaan, mutta olis silti kiva saada se asunto.

Treeneissä mennään aika perus kanukkimeiningillä. Esim. jättösyöttöä ei saa antaa omista längeistä koska se on turhaa hienostelua. Koutsi on kyllä pätevän tuntuinen kaveri. Ollaan joka päivä kaksi tuntia jäällä ja loppuun vedetään pikku luistelut. Yksi tappelukin nähtiin treeneissä kun jätkät harjoitteli yyveetä. Pakki antoi pienen poikkarin hyökkääjän selkään ja sitten riisuttiin kypärät ja mentiin. Kun koutsi vihels pilliin, niin potat laitettiin kiltisti takasin päähän ja yv-treeni jatkui. Eli täällä on ollu kyllä hyvä meininki treeneissä.

Jätkät on ollu mukavia ja auttanu paljon. Täällä on myös ihan mielenkiintoisia persoonia, mm. Chanse Fitzpatrick, joka kait on hommattu hanskaamaan ja jonka kanssa painoin Ottawassa yhden harkkamatsin. Se on hyvä luistelemaan, mutta ei välttämättä mikään Lemieux kiekon kanssa.

Sen kanssa kiertelin katsomassa kämppiä, mutta sillä oli vähän vaikeuksia löytää mitään koska sillä on lemmikkinä 9kk vanha susi!!! Yleensä täällä ei edes hyväksytä koiria. Sen omien sanojen mukaan susi tulee painamaan taysikasvuisena noin 140 paunaa. Fitzi sano että se susi on hyvin koulutettu, et ei tarvii pelkää...

No, tää kaveri päätti muuttaa yhteen yhden Robbinsin kanssa, joka on myös power forward. Niille tulee kyllä mielenkiintoinen vuosi.

Tämmöistä täällä. Varmasti hauska kausi tulossa!

Tsemppiä Kolleille!

Arttu #39
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11