ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Tyhjä arpa Raumalla

Lukko-Kollit 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Kollit lähti hakemaan Raumalta kolmatta peräkkäistä voittoaan rankasti vajaalukuisena. Matkassa oli vain 16 kenttäpelaajaa, joista peräti viisi oli B-ikäisiä häkkipäitä. Vakiokokoonpanosta puuttuivat hyökkäyksen syömähampaat Lauri Tuohimaa ja Janne Keränen, nousujohteinen Niko Toivonen, Jarkko Vaitio, Kai Sandbäck ja pitkäaikaispotilas Tony Ignatius. Puolustuksesta jäivät Stadiin liigaan nostettu kapteeni Aleksi Holmberg, U20-maajoukkueessa hetki takaperin debytoinut J-P Purolinna ja Kimbo Ahonen. Saamapuolella olivat Timo Seppänen ja nivusvammastaan parantunut Joni Haverinen sekä pelikiellosta vapautunut Lucas LaBelle. Lukon onnistujia olivat 97 % varmuudella 33 kiekkoa torjunut Atte Engren ja 1+1 tehoilla pelannut Ossipekka Lehtonen. Kollien häkin teki Henri "Ii" Kivioja, jolle maali oli kauden kolmas. Kollien byyrissä torjui liigajyrä Juuso "Jermu" Oinonen. Hän nappasi kiinni 29 raumalaisskodea.

Kun palapelistä puuttuu puolet, sitä ei voi ratkaista. Tämä fakta tuli karusti vastaan Äijänsuolla, jossa Kollit taisteli Lukkoa vastaan täysin uudistetulla kokoonpanolla. Kahden johtohyökkääjän (Tuohimaa, Keränen) ja karusti kaventuneen puolustuksen vajauksella käteen jäi tyhjä arpa vaikka laukaus- ja torjuntatilastojen mukaan ottelu oli erittäin tasainen. Kollit ampui Engreniä kohti 34 kertaa, kun Lukko sai tolppien väliin 33 ammusta.

Kolli-valmentaja Joonas Tanska oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa taisteluun.

- Hyvä tappelu kapealla ryhmällä. Oli taas saumat voittaa, mutta me hankittiin itse itsellemme vaikeuksia kääntämällä peliä turhissa paikoissa taaksepäin. Lukko pisti paikoista pussiin ja me vastaavasti jätettiin hyviäkin tontteja käyttämättä. Juuso Oinonen oli taas vahva maalin suulla ja hyökkääjistä Matias Nousiainen tekee illasta toiseen takuuvarmaa työtä. Siinä ehkä meidän onnistujat, jotka ansaitsevat erityismaininnan. Myös Joni Haverinen oli yllättävän hyvä pitkän loukkaantumisen jäljiltä.

- Se tässä on positiivista, että työmoraali ja maalivahtipeli antaa meille mahiksen voittaa joka ilta. Tahdottomuuteen ei olla vielä kaaduttu, kertasi Tanska.

Raumalla tarjottua pilleriä on vaikea niellä, sillä Kolleille annettiin tasoituspaikka vielä kaksi minuuttia ennen summeria. Lukon Juhani Jasu sai koukkukakkosen ajassa 58:09 ja Kollit pääsi pelaamaan ylivoimalla ottelun loppuun. Maalin teki kuitenkin alivoimalla raumalaisten Ossipekka Lehtonen, joka iski kiekon tyhjiin kahdeksan sekuntia ennen loppua.

Paras tasoituspaikka siunaantui viime tingassa puolustaja Timo Seppäselle, joka pääsi tälläämään Henri Kiviojan poikittaissyötöstä one-timerin pisteiden kaarelta.

- Sen enempää Timoa sormella osoittelematta voi sanoa että nyt ei hälle vaan tainnu maistua, velmuili Kivioja, Kollien ikioma kiero savolainen.

- Kyllä me oltiin mun mielestä parempia, mutta ehkä se kiekko pikkasen pomppi kotijoukkueelle, ehkä ei, tiedä häntä, analysoi Kivioja.

Avauserän ainoan osuman ampui siirretyn rangaistuksen aikana kotijoukkueen Andris Dzerins ajassa 17:35.

Kollit tasoitti Kiviojen maalilla toisessa erässä. Syöttöpisteet menivät Miika Lehdolle ja Matias Nousiaiselle.

Lukon Esa Lehikoinen teki voittomaalin kolmannen erän kolmannella minuutilla kun Kollien Harri "Haba" Nieminen mietti jäähyaitiossa katsomoon ampumaansa kiekkoa.

- Tänään Raumalla nähtiin kauden toistaiseksi parasta tuomarityöskentelyä. Ikävää vaan meidän kannalta, että dumarin ainoa virhe sattui juuri tuossa Niemisen jäähyssä, jota edelsi muutama pahannäköinen raumalaiskoukku, sanoi Tanska.

Nieminen lähetti purkukiekon omasta päädystä Lukko-pelaajan maila kainalossa. Kiekko lähti omille teilleen kohti katsomoa ja "Haba" siirtyi istunnolle.

Lukko nousi pisteellä Kollien ohi sarjataulukon viidennelle sijalle. Kollit majailee tällä hetkellä listanumerolla seitsemän. Kuudesta ottelusta on nyt kasassa neljä voittoa ja kaksi tappiota.

Lukko-ottelun tilastoja voit kurkkia tästä

Kollien seuraava ottelu käydään lauantaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11