ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Crazy, crazy night

SaiPa-Kollit 4-8 (3-2, 1-4, 0-2)

Kun Kollit hävisi Lappeenrannassa ensimmäisen erän lukemin 3-2, valmennusjohto teki omat johtopäätöksensä ja vaihtoi neloskentässä aloittaneen Lauri Tuohimaan ykköseen Matias Nousiaisen ja Janne Keräsen rinnalle. Ketju iski lopulta yhteensä 12 tehopistettä ja varasti kaksi sarjapistettä Stadiin ottelussa, jossa maalivahdeilla oli ainakin tilastojen valossa jonkinasteinen vapaailta. Eniten sputnikkien kustannuksella riehuivat viiden pisteen miehet Keränen (2+3) ja Nousiainen (1+4). Tuohimaa lisäsi ansioluetteloonsa pisteet 1+1, kuten myös Siim Liivik ja Miika Lehto. Puolustaja Joni Haverinen antoi kaksi syöttöpistettä. Niko Toivonen ja J-P Purolinna osuivat kertaalleen. Maalissa pelannut Juuso Oinonen torjui 17 laukausta.

SaiPa ja Kollit aloittivat Hullut Päivät hieman etuajassa nakuttamalla lauantai-iltana Kisapuistossa yleisöystävälliset 12 maalia.

- Omassa päässä oltiin tänään luokattomia puolin ja toisin. Todella erikoinen ottelu, ei voi muuta sanoa. Onneksi saatiin ylivoima toimimaan, se oli tänään voiton avain, sanoi Kolli-koutsi Joonas Tanska.

Kollit teki Lappeenrannassa peräti viisi ylivoimamaalia ja yhden siirretyn rangaistuksen aikana.

Kollit karkasi 0-2-johtoon vajaassa kuudessa minuutissa, maalintekijöinä Miika Lehto ja J-P Purolinna. Lehdolle maali oli kauden ensimmäinen. Purolinna osui toistamiseen.

SaiPa iski takaisin kolmella peräkkäisellä maalilla ennen ensimmäistä erätaukoa Juha-Pekka Ryynäsen, Jonne Virtasen ja Simo Karjalaisen kaapeilla.

Vasta Markus Rämän ajassa 20:53 ampuman 4-2-johtomaalin jälkeen Kollit ottivat itseään niskasta kiinni ja latoivat peräti neljä maalia putkeen (Keränen 2, Toivonen ja Nousiainen).

Viimeisessä erässä lähinnä pelailtiin aikaa pois kellosta. Viimeiset kaksi maalia Reijosen verkkoon ampuivat Lauri Tuohimaa ja Siim Liivik, joka avasi kauden maalisaldonsa ajassa 45:36.

Nousiaisen viiden pisteen ilta nosti tasaisen hyvin pelanneen nuorukaisen ASM-liigan pistepörssissä seitsemänneksi. Nousiainen on tehnyt seitsemässä ottelussa tehot 3+7=10. Myös Keräsen saldo nousi viidellä, nyt numerot ovat armeijakiireiden takia vähälle jääajalle jääneelle Jannelle 3+5=8.

- Taas tässä on viikko vierähtänyt sitten viimeisen jääkosketuksen. Ollaan oltu leirillä, josta tulin käytännössä suoraan kehiin. Alku oli taas tahmeaa, mutta kaksi vikaa erää meni ihan ookoo, kertoi Keränen.

Matias Nousiainen oli tavanomaiseen tapaansa varsin maltillinen vaikka ASM-liigauran komein pistesaldo varmasti mieltä lämmittikin.

- Tsägällä tuli, naureskeli "Matsku".

Kollien hyökkäyspeli ja ylivoima toimivat Itä-Suomessa, mutta puolustuspelissä on rutkasti parennettavaa ensi keskiviikkoon mennessä, kun LG Gardeniin saapuu puolustava mestari JYP.

Saattaa olla että lääkkeet kyseiseen pulmaan ovat lähempänä kuin arvataankaan. Coach Tanska saattaa nimittäin komentaa kakkosvalmentajansa Pasi Sormusen varusteet päällä harjoituksiin myös tulevalla viikolla.

- Pasi on hieman liian vanha tekemään debyyttinsä LG Gardenissa keskiviikkona, mutta treeneissä entinen olympiakävijä pystyy vielä antamaan jätkille paljon enemmän kuin joutuu ottamaan. Sormunen on ensi viikolla jäällä, hymyili Tanska.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11