ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

JYP varasti pisteen

Kollit-JYP 3-3 ja. (2-1, 0-1, 1-1, 0-0)

Kollien nihkeät kotiesitykset saivat jatkoa keskiviikkoiltana LG Gardenissa. ASM-liigassa 12:na sinnittelevä puolustava mestari JYP varasti Kolleilta pisteen ottelussa, josta oli ensimmäisen erän perusteella lupa odottaa stadilaisten näytöstä. JYP raahautui kuitenkin mukana ottelun loppuun saakka pienellä onnella ja hyvällä taistelulla. Lopputulos on pelitilanteisiin nähden silti JYP:n kannalta varsin mairitteleva. Kolleista osuivat maaliin Henri Kivioja (1+1), Niko Toivonen ja Aleksi Holmberg. Maalissa Jani Nieminen pelasi varmoin ottein ja torjui 28 kertaa. Lennokkaasti luistellut Siim Liivik merkkautti kaksi syöttöä. JYP:n maaleista vastasivat Harri Pesonen, Iiro Vaittinen ja Jussi Nättinen. Jyväskyläläisten maalivahti Niko Kaulio sai kiinni 25 kiekkoa.

Kaksi sanaa teille, hyvät HIFK-diggarit: Janne Keränen.

Kollien ja mahdollisesti koko ASM-liigan tämänhetkinen ykköshyökkääjä ei saanut JYP:iä vastaan itsestään irti aivan sellaisia tehoja kuin peli olisi saattanut hänelle paremmalla tuurilla tarjota. Henri Kiviojan tekemään avausmaaliin syöttöpisteen saanut Keränen oli siitäkin huolimatta kaukalon keisari kilometrien erolla seuraavaan. Kollien otteita lähemmälti seuranneet hieroivat jälleen kerran silmiään Jannen peli-iloa ihastellessaan. Armeijasta melkoisen heikosti harjoittelemaan päässeen "Hankalan" ei kaiken järjen mukaan pitäisi olla niin dominoivassa kunnossa kuin missä hän tällä hetkellä on.

Keränen hinasi ottelun vaikeilla hetkillä Kollien hyökkäyspeliä lähes yksinään. Hyvillä hetkillä hän oli sitäkin komeammin esillä. Liukkaita nousuja, oivaltavia syöttöjä ja vahvaa kaksinkamppailupelaamista illasta toiseen esittävä Keränen oli ratkaista ottelun muutamaan otteeseen jatkoajalla, mutta hyvällä itseluottamuksella torjunut JYP-vahti Kaulio venyi kiekon tielle kerta toisensa jälkeen.

Mehukkaita maalipaikkoja Lauri Tuohimaan ja Matias Nousiaisen kanssa läpi ottelun luonut Keränen hallitsi kaukaloa suvereenisti myös kolmannessa erässä, jossa saldona oli läpiajo ja hyvä vanhanaikaisen (old fashioned goal attempt) yritys.

Kollien esiintymisestä paistoi keskiviikkona läpi jonkinmoinen epäskarppius ja jopa hienoinen ylimielisyys. Kiekkoilusta tehtiin hienojen henkilökohtaisten suoritusten toivossa melkoisen vaikean ja monimutkaisen näköistä. Etenkin toisen erän laahustaminen oli maksaa koko ottelun.

- Me oltiin aivan unessa toinen erä. Haahuiltiin ihan päättömästi. Kolmannessa alkoi sitten tapahtua, mutta se ei riitä. Koko peli täytyy pystyä pelaamaan, jos tässä sarjassa haluaa voittaa. Toki pitää muistaa, että kahdeksasta ottelusta on kasassa viisi voittoa ja vain kaksi tappiota sekä nyt tämä tasuri. Ei tämä kiekkoilu aina niin helppoa ole, kertoi Kollien kakkosvalmentaja Pasi Sormunen.

Kollit aloitti ottelun maalinteon ajassa 09:22, kun Henri Kivioja ohjasi maalin edestä Siim Liivikin nappisyötön byyriin. Maali oli Kiviojalle kauden neljäs. Pisteitä iisalmelaisella on kasassa jo 4+4=8. Liivikin saldo on 1+4=5.

JYP tasoitti neljä minuuttia myöhemmin Harri Pesosen maalilla.

Kollien toisen maalin teki Niko Toivonen, joka hakkasi maalin edestä oman reboundinsa kaappiin. Syöttäjäksi maaliin merkittiin pitkän loukkaantumisen jälkeen ensimmäisessä ottelussaan pelannut Dallas-varaus Max Wärn, joka piti kovilla taklauksillaan JYP-leirissä yllä jatkuvaa pelon ilmapiiriä.

Kolleilla oli mahdollisuus pistää peli ensimmäisessä erässä pakettiin, mutta onni ei tällä kerralla ollut mukana.

Parhaimmat paikat siunaantuivat parin metrin avopaikat tuhrineille Aleksi Holmbergille ja Matias Nousiaiselle sekä tolppaan kilauttaneelle Eetu Pöystille.

Toisessa erässä Kollit koomaili niin perusteellisesti, että JYP oli varastaa molemmat pisteet Jyväskylään. Paletti oli totaalisen sekaisin neljän pikkukakkosen ja rivojen oman pään virheiden takia. Onneksi JYP onnistui vain kerran, kun Iiro Vaittinen tasoitti 2-2:een siirretyn rangaistuksen aikana.

Kollit oli mennä toisessa erässä johtoon J-P Purolinnan ammuttua kiekon ylärimaan vahvan maalille nousun jälkeen.

Tilastojen mukaan Aleksi Holmberg vei Kollit 3-2-johtoon jäänuoliaiseksi jääneellä rystylaukauksella. Totuus on kuitenkin se, että Henri Kivioja ohjasi Holmbergin laukauksen maaliin. Kömmähdyksen kautta "Allulle" merkittiin tilastoihin kauden toinen täysosuma.

JYP tasoitti ajassa 43:14 Jussi Nättisen maalilla ja oli viedä kaksi pistettä jatkoajalla päästyään pelaamaan lähes täydet kaksi minuuttia ylivoimaa. Jani Nieminen oli kuitenkin maalissaan betonia.

Kaksijakoisen jatkoajan toinen puolikas oli täysin stadilaisten hallinnassa. Pikkupedot loivat viisi selvää maalipaikkaa, mutta JYP-vahti Niko Kautto nipisti Kolleita ekstrapisteen hienoilla torjunnoillaan.

- Me sorruttiin tänään huonoon viimeistelyyn. Kiekko liikkui ajoittain ihan kivasti ja me hallittiin pelitapahtumia, mutta me goisattiin silloin kun kiekko olis pitänyt hakata häkkiin, kommentoi kippari-Holmberg.

Pitkästä aikaa tositoimiin päässyt Max Wärn piti esitystään kitkaisena.

- Kolme päivää oon päässy vasta treenaamaan, joten vaihteet on vähissä. Oma peli tuntui sellaiselta junnaavalta puskemiselta. Nyt vaan lisää treeniä niin kyllä se siitä pikku hiljaa aukeaa, tiesi Wärn.

Tilastot

Kiitos kuvista Mr. U. Kojolalle.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11