ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Voitto klassikosta

Ässät-Kollit 2-5 (1-1, 1-3, 0-1)

Kollit palasi voittojen tielle Porissa. Ässien ja Kollien välinen A-junnujen klassikko-ottelu ratkesi stadilaisten parempaan erikostilanne- ja maalivahtipeliin. Kollit rokotti kotijoukkuetta ylivoimalla peräti neljä kertaa ja Juuso Oinonen torjui huimat 49 kiekkoa. Yv-maaleista kolme meni pakkien nimiin: Rony Ahonen ja Joni Haverinen ampuivat kauden avausosumansa, Jean-Pierre Purolinna osui toistamiseen kuluvalla kaudella. Voittomaalin teki Janne "Hankala" Keränen (1+1) ja maaliahne Henri Kivioja iski kauden kuudennen kaappinsa. Kollien pisteykkönen Matias Nousianen antoi kaksi syöttöä ja nosti saldonsa lukuihin 3+9=12. Ässistä byyrien makuun pääsivät Mika Niemi ja Eetu Heikkinen. Tomi Jylhä patapaitojen maalinsuulla koppasi 29 lätkää.

Kollit voitti sunnuntaina ensimmäisen kerran kolmeen otteluun. Voiton avainhahmot olivat maalivahti Juuso Oinonen ja ylivoimalla onnistuneet R. Ahonen, Joni Haverinen, Janne Keränen ja J-P Purolinna.

Kolme Kollien yv-byyreistä tuli siniviivavedoista, joita avittivat Ässien maalinsuulle rakennetut isot, jenkkityyliset ruuhkat.

- Tänään me pelattiin ylivoimaa back-to-basics-tyylillä. Kiekko toimitettiin hienostelematta viivaan ja annettiin pommien puhua. Tulos oli erinomainen, kehui Kollien päävalmentaja Joonas Tanska.

Kauden avausosumasa ajassa 34:33 ampunut Rony Ahonen oli yksi viivaonnistujista. Ahosen maali vei vieraat 2-4-johtoon ja ratkaisi ottelun lopullisesti.

- Mä vetäsin vaan sinne ruuhkaan ja toivoin parasta. Sinnehän se sitten lopulta meni. Ässiltä puuttui ehkä snadisti sitä kuuluisaa hulluutta. Ne oli loppujen lopuksi aika vaisuja. Mun lisäksi hyviä olivat tänään Keräsen Janne ja Matias (Nousiainen), joka pisti pari namupassia katsomossa istuneiden sukulaistensa kunniaksi, kommentoi Porvoon Pommittaja.

Myös Purolinna ja Haverinen tekivät maalinsa viivasta maskin takaa.

Ässät karkasi 1-0-johtoon jo ottelun toisella minuutilla Mika Niemen maalilla, mutta Kollit vastasi kahdella peräkkäisellä osumalla, joista ensimmäisen latasi Purolinna.

Eilen Bluesia vastaan Kollien ainokaisen ampunut Henri Kivioja vei vieraat 1-2-johtoon ajassa 23:19. Syötön iisalmelaisen maaliin sai Kimmo "Kimbo" Ahonen, jolle piste oli kauden ensimmäinen.

Ottelun voittomaalista vastasi Janne "Hankala" Keränen, joka oli lempinimensä mukaisesti Ässille hankala pideltävä.

- Janne oli hyvä, samoin Matias Nousiainen, joka pelasi kiekollisena erittäin näyttävää lätkää. Erikoiskiitos kuuluu myös erittäin hyvin onnistuneelle alivoimaryhmälle, joka pelasi urhautuvaisesti. Nimistä mainittakoon Max Wärn, Mika Koponen ja Siim Liivik, kehui Tanska.

- Keräsen peliä varmaan rikkoi se, että hän ei pelannut lainkaan alivoimia ja välillä tuli pitkiäkin breikkejä penkillä. Siinä oli mukana muutama pitempi alivoima, joten osa jannuista sai aika paljon kuormaa. Toisilla rytmi meni sitten vastaavasti sekaisin istumisesta, kertasi Tanska, joka oli tyytyväinen pisteisiin.

- Tärkeä voitto, etenkin kun kahdesta edellisestä pelistä on tullut vain yksi piste. Esitys oli miehekäs. Ässillä on taitavia pelaajia ja he saivatkin hyviä paikkoja omien ylivoimiensa aikana, mutta maalivahti Juuso Oinonen hoiti hommansa hienosti.

Pakkien peluutuksesta vastaava Pasi Sormunen jakoi kehujaan tasapuolisesti koko puolustuskalustolle.

Kollien kausi jatkuu tulevana viikonloppuna, kun LG Gardenissa ja Areenan puolella järjestetään punanuttujen isännöimä Panda Cup. Turnaus kuuluu ASM-liigaan. Mukana ovat Kollien lisäksi Jokerit, Blues, Ilves, Pelicans, JYP, Ässät ja Kärpät.

Kollit avaa turnauksen omalta osaltaan perjantaina LG Gardenissa Ilvestä vastaan klo 19:30. Lauantaina vastaan asettuu Jokerit klo 17:00 ja sunnuntaina pelataan Kärppiä vastaan 15:30. Ässät-matsin tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11