ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Tasainen paikallinen

Kollit- Jokerit 2-2 ja. (0-0, 0-1, 2-1, 0-0)

Kollit ja Jokerit tasasivat pisteet viihdyttävän ottelun jälkeen täpätäydessä LG Gardenissa. Maksaneita katsojia oli halliin tuppautunut 727, mutta todellinen luku vapaamatkustajat mukaan lukien lienee ollut jopa 800:n huitteilla. Painostusjaksojen aaltoilu, vauhdikas yleisilme ja yllättävän fyysinen taistelu tekivät pelistä pitkästä aikaa sen näköistä kuin kiekkoilun pitää ollakin. Kollit oli lähempänä voittoa, mutta Jokereiden Tuomas Muhosen 2-2-tasoitus ajassa 58:34 vei paikallisen jatkoajalle. Kolleista osuivat Timo "Bumba" Seppänen ja Eetu Pöysti. Jokereista maalasivat nuori Tommi Ranta ja ottelun ykköstähdeksi valittu Muhonen. Maalivahtipeli oli näyttävää molemmissa päädyissä. Kollien Aleksis Ahlqvist torjui 30 kertaa, Jokereiden Niko Hovinen 31.

Panda Cupin main event Kollien ja Jokereiden välillä oli mainio tapahtuma. Vaikka peli pysyi maalittomana 36:lle minuutille saakka, kiekkoilu oli vauhdikasta ja tapahtumarikasta.

Avauserässä Jokerit pääsi niskan päälle Kollien napsittua neljä pikkukakkosta. Näyttävimmät suoritukset nähtiin kun vieraiden viekas hyökkääjä Kim Strömberg ja Kollien huippuvahti Aleksis Ahlqvist mittelivät paremmuudestaan Jokerien ylivoimien aikana. Hyviä laukausia viivasta ampunut Strömberg ei pystynyt ratkaisemaan Ahlqvistin salaisuutta edes kahden miehen ylivoimalla, jota kesti lähes puolitoista minuuttia.

Myös Jokereiden Tuomas Muhonen oli pelipäällä. Mies kilautti kerran kiekon tolppaan ja pääsi AA:n kanssa nokikkain kaksi minuuttia ennen erätaukoa, mutta Jyväskylästä Stadiin saapunut veskarilupaus oli betonia. Ilman Ahlqvistin satavarmaa torjuntatyötä vieraat olisivat karanneet avauserässä selvään johtoon.

Kollien parhaat paikat siunaantuivat laidasta läpiajoon sännänneelle Siim Liivikille ja Lauri Tuohimaalle, joka ei osunut tyhjään maaliin 16:n minuutin kohdalla.

- Tänään oli makeeta pelata, yleisöä oli hyvin ja fiilis oli korkealla. Tässä oli oikeanlaista paikallismatsin sykettä. Selvästi parempaan päin ollaan menossa kun vertaa eiliseen esitykseen, kommentoi Tuohimaa.

Toisen erän alkupuolella kotijoukkue kärsi hätää. Jokerit rynni Tuomas Muhonen etunenässä kohti Kollien maalia ja pääsi useisiin hyviin tekopaikkoihin, mutta Jyväskylän Tupla-A oli mies paikallaan, kunnes vieraat iskivät johtomaalin suoraan b-pistealoituksen jälkeen. B-ikäisen Tommi Rannan räväkkä rannelaukaus painui Ahlqvistin taakse ajassa 35:13.

Kakkoserän kaksi ensimmäistä Kolli-ylivoimaa oli pääsääntöisesti gauheaa gatsottavaa. Kiekko poltti lavassa ja lähes kaikki ratkaisut tehtiin kuin itku kurkussa. Vasta kolmas yv alkoi tuoda paikkoja, kun Janne "Hankala" Keränen ja Lauri Tuohimaa pääsivät vuorotellen läpiajoihin. Niko Hovinen torjui molemmat yritykset ja päästi vieraat johtoasemassa erätauolle.

Toisessa erässä tapeltiinkin. Kollien Lucas LaBelle hanskasi ison Jokeripakki Ville Peltosuon kanssa. Kiista päättyi Jokerin pistevoittoon.

Viimeinen erä oli jatkoajan tapaan Kollien näytöstä. Punanutut pääsivät tasoihin Timo Seppäsen kovalla viivakudilla ajassa 46:16. Maali tuli ylivoimalla. Häkkipäinen Eetu Pöysti (kuvassa) vei Kollit 2-1-johtoon viisi minuuttia myöhemmin Tony Ignatiuksen nappipassista. Maali oli riittää voittoon saakka, mutta naapurin myrkyllinen Muhonen pääsi tasoittamaan varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla.

Kollit oli lähellä johto-osumaa jo parikymmentä sekuntia ennen Pöystin maalia. Matias Nousiaisen upea poikittaissyöttö löysi takatolpalla kytänneen Janne Keräsen, mutta tyhjänä möllöttänyt börsa ei tällä kertaa kelvannut "Hankalalle".

Viimeisellä kympillä Kollit pääsi myllyttämään ylivoimalla. Kippari Aleksi Holmberg pääsi pommittamaan viivasta kahteen otteeseen, mutta Niko Toivonen kesti Jokerien maalissa.

Jatkoajalla Kolleille laskettiin viisi avopaikkaa. Parhaimmat tontit avautuivat Matias Nousiaiselle, Janne Keräselle ja Late Tuohimaalle, muttä tällä kertaa tähdet olivat ikävästi vinossa. Jokereillekin siunaantui maukas paikka varastaa ekstrapiste 10 sekuntia ennen päätössummeria, kun Panu Pättiniemi pääsi läpi. Ja kas, vastassa oli kakkostähdeksi valittu AA.

- Tämähän muistutti jo lätkää. Päästiin matsin edetessä paremmin ja paremmin mukaan peliin ja lopussa meinattiin viedä koko roska. Huomenna uudestaan, analysoi Kolli-kakkonen Pasi Sormunen.

Tilastot

Panda Cup loppuu sunnuntaina. Kollien viimeinen peli pelataan 15:30 alkaen LG Gardenissa Kärppiä vastaan.

Kuvista kiitos kuuluu UUGE KOJOLALLE, jolla on hyvä sihti.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11