ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kopoldo huudatti jatkoajalla

Kollit-Kärpät 5-4 ja. (0-3, 3-0, 1-1, 1-0)

Pitkästä olkapäävammasta pelikuntoon päässyt Kolli-hyökkääjä Mika "Kopoldo" Koponen (kuvassa vas.) sovitti ylleen supersankarin viittaa sunnuntaina Panda Cupin päätösottelussa Kärppiä vastaan. Viitta istui Koposelle hienosti. "Kopoldo" pelasi vasta kauden viidennen ottelunsa ja ampui sesongin kaksi ensimmäistä kaappiaan parhaimpaan mahdolliseen paikkaan. Ensin Koponen tasoitti 4-4:ään ajassa 54:30 ja varmisti Kollit jatkoajalle. Lopulta mies riemastutti kotiyleisöä iskemällä voittomaalin ylivoimalla pelikellon näyttäessä aikaa 63:09. Koposen ratkaisijakavereiksi nousivat huikeassa iskussa oleva Janne Keränen (0+4, kuv.oik.) ja niin ikään kauden maalisaldonsa avannut Max "Nude" Wärn (2+0). Myös Matias Nousiainen pääsi tuplapisteille (0+2). Korkeaksi kasvanut puolustaja Joni Haverinen osui kerran. Kärppien maalit menivät Matias Perkkiölle, Veikko Karppiselle, Tuomo Heikkiselle (1+1) ja Atte Ohtamaalle (1+1). Kollien maalissa Juuso Oinonen koppasi 29 kiekkoa, Kärppien Antti Rautiola 24.

Mika Koponen muistaa Kärppä-ottelun viimeisen kaksikymmenminuuttisen vielä kauan. Ensin "Kopoldoa" kolahti leukaan, kun Kärppä-pelaajan maila osui ikävästi miestä lärviin. Verta lensi vaakatasossa eikä tilannetta helpottanut lainkaan se, että virhe jäi tuomarilta näkemättä ja Kärpät meni tilannetta seuranneella Atte Ohtamaan viivakudilla 3-4-johtoon.

Mutta Kopoldopa tiesi että peli ei ole ohi ennen kuin läski akka sjungaa.

Koponen kosti kymmenen minuuttia myöhemmin b-pisteeltä lähteneellä millintarkalla rannelaukauksella. Kiekko löysi itsensä kokoisen reiän Antti Rautiolan olkapään yläpuolelta ja sujahti etuyläkulmaan. Tuolla maalilla Kollit hankkiutui jatkoajalle, jossa Koponen iski toistamiseen.

Kärppien Ville Kurikka ampui kiekon katsomoon ajassa 62:43 ja Kollit pääsi 4-3-ylivoimalle. Coach Tanska iski laatikkoon Kopoldon lisäksi Janne Keräsen, Matias Nousiaisen ja Timo Seppäsen. Kollien sisäisen pistepörssin kärkeen nousseen Janne Keräsen (5+11=16) poikittaissyöttö napsahti Koposen lapaan oikealle takakulmalle. Sivuttaisliikkeeseen joutunut Kärppä-vahti ei ehtinyt kiekon tielle ja Koponen latasi onetimerilla pisteet kotijoukkueelle.

- Siinä ekassa mä näin että yläkulmassa on tilaa, mutta en ihan rehellisesti sanottuna uskonut että kiekko menee sisään. Toinen kaappi oli sovittu kuvio. Mä päivystin takatolpalla ja Janne laittoi lätyn lapaan, mietti supersankari Koponen.

Neljällä syötöllä pöytäkirjaa dominoinut Janne Keränen tiesi mistä voittofiilis alun perin lähti.

- Vedettiin ekalla erätauolla jätkien kanssa pieni palaveri, jossa sovittiin että nyt loppuu lässyttäminen. Ihan yhteispäätöksellä me homma hoidettiin.

Kärpät lähti otteluun vahvalla liikkeellä ja törmäilyinnolla. Lentävän startin saanut oululaisjoukkue hankkiutui 0-2-johtoon alle viidessä minuutissa. Ajassa 11:41 Kärpät johti jo 0-3 ja pisteet näyttivät lipsuvan Ouluun.

Kolleilta avauserä oli täysin aneeminen ja kaljupäinen esitys. Vieraat heittelivät Kollia seinälle joka puolella kaukaloa eikä kotijoukkue saanut aikaiseksi juuri muuta kuin kiekonmenetyksiä ja yltiöoptimistisia kiekonkuskauksia.

Vasta ensimmäisen erätauon sisäinen kurinpalautus sai liikettä Kollien kinttuihin.

Joni Haverinen laukoi 1-3-kavennuksen siniviivalta ajassa 27:29. Huolimattomuusvirheiden määrä putosi byyrin jälkeen dramaattisesti ja Kollit pääsi tönimään vieraansa polvilleen. Kovaa taklannut ja pelaamistaan yksinkertaistanut kotijoukkue kavensi uudestaan ajassa 36:54 Max Wärnin kauden avausmaalilla.

"Nude-Mallu" tasoitti pelin 42 sekuntia ennen toista erätaukoa ohjaamalla Allu Holmbergin siniviivakudin verkkoon.

- Me oltiin aika pahasti sillassa ekan erän jälkeen, mutta tokassa homma napsahti raiteilleen ja Kärpät alko hyytyä. Kopoldon suoritus oli huikea, kiitteli Dallas-varaus Wärn, jonka kauden tehosaldo on nyt 2+2=4.

Kollit paransi peliään Panda Cupissa kuin sika juoksuaan. Avausottelussa tuli 1-4-tappio Ilvestä vastaan, lauantaina tasattiin pisteet Jokereiden kanssa 2-2 ja sunnuntaina tuli jo voitto. Kärpät kellistyi Stadissa kolmen päivän aikana jokaiselle pääkaupunkiseudun joukkuelle vuoronperään.

- Otettiin yksi jokaista laatua. Tänään ensimmäinen erä oli todella alakuloista ja surkeaa, mutta jatkossa lisäsimme työmäärää ja päästiin rinnoille ja lopulta ohi. Hyvä suoritus, kehui valmentaja Joonas Tanska.

Kollien maalissa pelannut Juuso Oinonen haparoi ykköserässä, mutta keräsi itsensä ottelun loppua kohden.

Osasyy "Jermun" hapuiluun oli lainaräpylässä ja -paidassa.

- Ennen matsia oli mittaus, jossa vehkeet tsekattiin mittanauhalla. Parissa paikassa oli liikaa pituutta. Paksuus oli ilmeisesti ookoo. Yksi näistä liikapitkistä oli kiinniottohanska, joten mä vedin Niemisen Janin kamoilla. Se eka erä meni ihan suoraan sanottuna räpylään, kertoi Oinonen.

Tilastot

Kollien seuraava ottelu on keskiviikkona Ilvestä vastaan Tampereella. LG Gardenissa kiekkoillaan seuraavan kerran lauantaina Pelicansia vastaan.

Kuvista kiitämme Uuge Kojolaa, jolla on hyvän sihdin lisäksi hieno kamera.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11