ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Ilves taas Kolleja parempi

Ilves-Kollit 3-2 (2-0, 1-2, 0-0)

Kollit hävisi Ilvekselle jo toisen kerran viikon sisään. Viime perjantaina tamperelaiset ottivat Panda Cupissa pisteet lukemin 1-4 ja keskiviikkona Hakametsässä 3-2. Kollit nousi 3-0-tappioasemasta maalin päähän, mutta päätöserän kiri ei tällä kertaa riittänyt. Kollit sai maalinsa Max Wärniltä ja pelikiellosta vapautuneelta Henri Kiviojalta (kuvassa). Ilveksestä osuivat Joonas Lehtivuori, Lassi Mattila (1+1) ja Juuso Antonen. Kollien maalissa aloittanut Jani Nieminen torjui 10 kiekkoa ja ajassa 24:31 maalinsuulle vaihdettu Juuso Oinonen 18. Ipan veskari Jarno Laitinen koppasi 27 lätkää.

Kolleilla on meneillään synkkä syksy. Joukkue on voittanut viimeisestä neljästä ottelustaan yhden ja saanut kahdeksasta mahdollisesta pisteestä plakkariinsa vain kolme.

Kaikkiaan Kollit on saanut 14:stä pelaamstaan ottelusta 16 pistettä, joka oikeuttaa runkosarjassa seitsemänteen sijaan.

Tampereella Ilves karkasi 3-0-johtoon Joonas Lehtivuoren ja Lassi Mattilan osuttua avauserässä ja Juuso Antosen tehtyä voittomaalin ajassa 24:03.

Maalivahtia kotijoukkueen kolmannen maalin jälkeen vaihtanut Kollit heräsi taistelemaan pisteistä vielä toisessa erässä.

Ensin Max "Nude" Wärn kavensi kauden kolmannella osumallaan tilanteen 3-1:een ajassa 28:33 ja Henri Kivioja nipisti tamperelaisten johdon yhteen vain kaksi minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Maali oli Kollien maalipörssin ykköselle kauden seitsemäs.

Kolmannessa erässä Kolleille tarjottiin tasoitusmahdollisuuksia ylivoimalla. Maukkaimmat paikat tarjottiin erän puolivälissä kun kotijoukkueen Juha Suomaalle vislattiin 2+2 minuuttia ajassa 50:50 ja Jesse-Samuli Östringille kampituskakkonen kaksi minuuttia myöhemmin.

Kollit pääsi ryskäämään 5-3-ylivoimaa peräti minuutin ja 57 sekuntia, mutta hyvin torjunut Laitinen Ilveksen maalissa kesti.

- YV:n alku oli ihan hyvä, saatiin hyviä paikkoja ihan tyhjää maalia myöten, mutta lätkä ei pomppinut oikeaan suuntaan. Ylivoiman loppuosa olikin sitten lähinnä alakuloista. Hyvä, että saatiin kiekko edes hyökkäysalueelle, mietti Kollien ykkönen Joonas Tanska.

Kollit yritti tasoitusta viimeisellä minuutilla ilman maalivahtiakin, mutta Ilveksen maali pysyi koskemattomana.

Kollien kokoonpanosta puuttuivat armeijakiireiden takia tärkeät hyökkäyspään johtajat Janne Keränen ja Lauri Tuohimaa sekä Kai Sandbäck. Kanadaan aamulla palannut Lucas LaBelle jätti myös loven Kollien rosteriin. B:stä oli nostettu hätiin keskushyökkääjä Niko Piiparinen, joka teki Tampereella Kolli-debyyttinsä. Piiparisen otteet olivat pirteitä. Yritteliäästä häkkipäästä tulee olemaan jatkossa vielä paljon iloa, kunhan kaveri tottuu A-liigan vauhtiin.

- Tasainen pelihän tämä taas oli ja matsi ratkesi Ilveksen parempaan viimeistelyyn. Meilläkin oli omat paikkamme, taisi olla parikin tyhjää maalia ja läpiajo, mutta nyt ei ollut meidän iltamme. Raivo puuttui tänään, sanoi Tanska.

- Jaksettiin tehdä ihan hyvin töitä ja saatiin hyvä kiri kakkoserään, mutta pelaaminen meni vähän vaikeaksi kokoonpanomuutosten vuoksi. Keräsen ja Tuohimaan puuttuminen näkyi lähinnä sillä tavalla, että laitureita jouduttiin laittamaan keskelle ja välillä toisinkin päin.

Kollien seuraava kamppailu käydään lauantaina LG Gardenissa. Vastassa on silloin Pelicans.

Stats
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11