ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pöde 64:59

HPK-Kollit 4-5 ja. (0-1, 2-2, 2-1, 0-1)

Kollien nuoriso-osaston Eetu "Pöde" Pöysti (kuvassa) iski Hämeenlinnassa jatkoajalla voitto-osuman vain sekuntia ennen loppusummeria. Maali oli B-ikäiselle Pöystille kauden ja uran toinen Kolli-paidassa. ASM-liigan kellarissa majaileva HPK pisti ennakkosuosikin koville ritariluolassa. Kollit johti ottelua parhaimmillaan jo 1-3, mutta hämäläiset kiipesivät varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla 4-4-tasatulokseen ja nipistivät itselleen kalliin pisteen. Ottelun kaikki maalit merkittiin eri pelaajille. Kolleista maalasivat Päällikkö-Pöden lisäksi Mika Koponen, Jarkko Vaitio, Henri Kivioja sekä Joni Haverinen (1+2). Kaksi syöttöä nappasivat Janne Keränen, Siim Liivik ja uransa ensimmäisen tuplapistepelin pelannut puolustaja Kimmo "Kimbo" Ahonen. HPK:n tehokkain oli 0+3 nakuttanut Jari Sailio. Maalintekijöinä kunnostautuivat Jussi Ruohola, Olli Kalliosaari, Taneli Jaatinen ja Antti Kauppila. Ritaripaitojen häkkäri Juha Toivonen torjui 32 kertaa ja Kollien Juuso "Jermu" Oinonen 35 kiekkoa.

Pöystin-poikaa ei tunnu huimaavan mikään. Ainakaan nuorenmiehen pelkokerroin ei ole sekunnista kiinni. Pöden voitto-osuma oli nimittäin näytös, jollaisia näkee kiekkokaukaloissa liian harvoin: Joukkueet kyyristyivät ottelun viimeiseen aloitukseen ajassa 59:54. Ei HPK:n päädyssä, eikä keskialueella vaan Kollien puolustusalueella!

Siim Liivik voitti b-pistealoituksen puolustaja Joni Haveriselle, joka heitti kiekon välittömästi keskialueelle, josta Pöysti karkasi läpiajoon. Kylmähermoinen kostaja ehti vielä harhauttaa HPK-vahdin ennen kuin hän nosti kiekon maalin kattoon ajassa 64:59.

- Se oli suunniteltu juttu. Sovittiin Haven kanssa, että jos Siimi voittaa aloituksen niin se heittää kiekon heti keskialueelle. Lapaanhan se sitten tuli ja pääsin läpi. Kyllä mä tiesin heti, että maali hyväksytään. Dumari nimittäin näytti heti maalia, kertoi Pöysti, jonka tehot ovat kuluvalla kaudella 2+1=3.

Vauhdikas ottelu aiheutti sydämentykytyksiä molemmille valmentajille läpi kamppailun. Oudon pelin maalinteon aloitti Kollien Mika "Kopoldo" Koponen, joka vei Kollit johtoon jo 42 sekunnin pelin jälkeen. Maali oli Koposelle kauden neljäs.

Lisämaaleja ei ensimmäisessä erässä nähty Kollien huikeasta hallinnasta huolimatta. HPK-vahti Toivonen torjui avauserässä peräti 17 kertaa, yli puolet pelin kokonaissaldostaan.

HPK:n Jussi Ruohola tasoitti toisen erän alussa ennen kuin Kollien kaasujalka alkoi painaa. Jarkko Vaitio ja Henri Kivioja iskivät vieraat kahden maalin johtoon ennen erän puoliväliä 25 sekunnissa.

Ensin Vaitio rankaisi ajassa 28:08 kauden neljännellään ja viekas Kivioja tuplasi Kollijohdon 1-3:een kun kello näytti aikaa 28:33. Osuma oli maaliahneelle Kiviojalle kauden yhdeksäs. "Iin" kokonaissaldo on jo 9+5=14.

Iisalmelaisen Kiviojan maalimäärä oikeuttaa ASM-liigan maalintekijätilastossa jaettuun kolmanteen sijaan. Merkille pantavaa tuossa tilastossa on se, että Kiviojan kanssa yhdeksässä maalissa on kaksi muutakin stadilaisittain tuttua miestä: ex-Kollit Teemu Ramstedt TPS:stä ja Lukon Nico Aaltonen.

Kaksi syöttöä saalistanut Janne Keränen nousi liigan pistepörssissä jo viidenneksi. Jannen lukemat ovat 7+14=21.

HPK:n Taneli Jaatinen tasoitti 3-3:een viimeisen erän neljännellä minuutilla.

Kollien tehopakki, maalin ja kaksi syöttöä tikannut Joni Haverinen vei vieraat 3-4-johtoon ajassa 47:58. "Have" on pelannut kuluvalla lähes piste per peli -tahdilla. Pitkän pakin lukemat ovat 11 ottelussa 4+5=9, jolla pääsee pakkien pistepörssissä sijalle 10.

Kollien voittoa oltiin jo kuuluttamassa kirkossa, mutta Antti Kauppila oli toista mieltä. Hän tasoitti pelin vain 57 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

- Tämä oli hyvä peli. Kiekko liikkui ja vauhtia piisasi. HPK oli todella hyvä erityisesti viimeisessä erässä. Me oltiin aika ahtaalla lähes koko loppuaika, kun ryhdyttiin suojelemaam johtoa liian passiivisesti. Tunnustus HPK:lle, ei olisi tuon esityksen perusteella uskonut, että joukkue on sarjassa jumbona. Mielenkiintoinen matsi ihan loppuun saakka. Pisteet olivat todella tärkeät ja tapa jolla ne saatiin vähintäänkin erikoinen, pohiskeli Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

Kollit nousi voittonsa ansiosta taulukossa kuudenneksi Lukon ohi. Stadilaisilla on 16:sta ottelusta 20 pistettä. Kärjessä seilaava TPS on ansainnut 18:ssa kamppailussa 26 paunaa.

Tilastot

Kollien kausi jatkuu LG Gardenissa sunnuntaina klo 15:50. Silloin vastaan asettuu Oulun Kärpät, joka kaatui viimeksi Panda Cupissa Mika Koposen jatkoaikamaaliin.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11