ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Rock ´n Roll

Kollit-Ässät 7-3 (2-0, 3-0, 2-3)

Kollit johti kahden erän jälkeen 5-0, DJ innostui soittamaan 70-luvun Kissiä ja meininki kaukalossa näytti vanhalta kunnon Kollit-Ässät-väännöltä: vauhtia oli vaikka muille jakaa, taklauksia annettiin viljalti ja vaarallisia tilanteita luotiin molempiin päihin. Kolmanteen erään Ässät nappasi kourallisen Viagraa ja kiipesi parin maalin päähän, kunnes Kollit niistivät kahdella loppuerän byyrillä kaksi pistettä Stadiin. Matsin lopussa oli vielä ainekset pienimuotoiseen välienselvittelyyn, mutta suuremmalta kalabaliikilta kuitenkin vältyttiin. Kollien tehokkain oli Niko Toivonen (2+1, kuvassa), joka valittiin ottelun kakkostähdeksi. Myös nuori Eetu Pöysti nappasi kolme täkyä (1+2), Jarkko Vaitio ja Pippo Limnell saalistivat 1+1. Ykköstähti Janne Keränen merkkautti 0+2 ja maalin mieheen ampuivat Mika Koponen sekä Siim Liivik. Jani Nieminen Kollien maalissa pelasi kelpo ottelun ja torjui 32 kertaa, Jussi Rynnäs porilaisten byyrissä sai kiinni 23 kiekkoa. Ässien tehomiehet olivat kolmostähdeksi valittu Sakari Salminen (1+2) ja tyylikäs B-ikäinen puolustaja Jesse Jyrkkiö (2+0).

LG Gardenissa todistettiin sunnuntai-iltana erittäin viihdyttävää jääkiekko-ottelua. Muutamaa suvantovaihetta lukuun ottamatta koko kamppailu mentiin tuhatta ja sataa. Kuten Kollien ja Ässien kamppailuissa yleensäkin, fyysinen peli oli arvossaan. Taklaukset olivat pääsääntöisesti puhtaita ja peli varsin rehtiä.

Erotuomari Vaarna antoi aivan oikein taklata kovaa, mutta toisaalta pilli soi kummallisen herkästi täysin turhissa tilanteissa. Erityisesti harmittomat maalinedushässäkät päättyivät liian usein pikkukakkoseen tai Salomonin-tuomioon.

- Tällaista sähinää pitää snadisti ollakin. Kyllä kaukaloon kuuluu oikeanlainen psyykkaaminen ja kovat kontaktit. Ihan pikkukahinoista ei kannattaisi pistää jätkiä pihalle. Lopussa tunteet olivat aika pinnassa, mutta eipä siinäkään mitään pahempaa sattunut, summasi Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

Ottelun viimeisellä minuutilla puhallettiin yhteensä 37 jäähyminuuttia.

Pelillisesti Kollit oli kaksi ensimmäistä erää täysin suvereeni. Stadilaiset pääsivät reippaan tuntuiseen 5-0-johtoon, mutta kolmannen erän alussa selkä suoristui ja Ässät sai virtaa peliinsä. Kollien leveä johto kutistui kahteen maaliin 12 minuutissa, kun patapaidoilta onnistuivat Sakari Salminen kertaalleen ja myrkyllisessä ylivoimassa pelinrakentajana toiminut puolustaja Jesse Jyrkkiö kahdesti.

Hetken näytti jo siltä, että vieraat hiipivät rinnalle, mutta Niko Toivosen illan toinen kaappi ajassa 55:26 varmisti pisteet Kolleille. Peli oli 6-3 ja homma taputeltu.

Siim Liivik iski loppunumerot tyhjiin vajaat kaksi minuuttia ennen summeria.

Ottelun paras pelaaja oli jälleen kerran Kollien Janne Keränen, joka järjesteli itselleen ja kavereilleen toistakymmentä maalintekopaikkaa. Janne ei tällä kerralla laittanut kiekkoa henkilökohtaisesti pussiin kertaakaan, mutta Pippo Limnell (2-0) ja Mika Koponen (3-0) onnistuivat "Hankalan" esityöstä.

Puolustaja Limnellin maali oli yksi illan kohokohdista. Keränen sai kiekon omalla sinisellä, kieputteli vauhdilla hyökkäysalueelle ja antoi omien jalkojensa välistä jättösyötön Limnellille, joka latasi ranteella kolmesta metristä takanurkkaan.

Kollien ensimmäisen maalin teki tehokas Niko Toivonen alivoimaläpiajosta ajassa 08:17.

4-0-johtoon kotijoukkueen vei Eetu Pöysti ylivoimalla ja 5-0-kaapin iski Jarkko Vaitio b-pistealoituksen jälkeisellä one-timerilla.

- Meitsillä oli kolme läpiajoa, mutta tyhjän arvan vetäsin joka kerta. 5-0:ssa meille tuli se klassinen hyvä olo ja meinas käydä ohrasesti, mutta hyvä että kestettiin se niiden myllytys 5-3-tilanteessa. Jani oli maalissa betonia, kiitteli Vaitio.

Kirurgin vaatteisiin vapaa-ajallaan pukeutuva maalivahti Nieminen teki kaksi ensimmäistä erää millintarkkaa duunia. Jani nappasi lukuisia varmoja maaleja etenkin Ässien hyvien ja suoraviivaisten ylivoimien aikana.

Toisen erän puolivälissä "Skalpelli" Nieminen torjui Ässien nopean vastahyökkäyksen päätteeksi kaksi alle metristä lähtenyttä laukausta ja viisi minuuttia myöhemmin hän ryösti Jesse Jyrkkiöltä varman maalin torjumalla Ässä-pakin vapaan laukauksen vajaasta kolmesta metristä.

- Kaikki neljä ketjua onnistuivat tänään hyvin ja maalivahtipeli oli varmaa. Eilisen JYP-tappion jälkeen oli kiva päästä takaisin pisteiden makuun, hekumoi ykkösluotsi Joonas Tanska.

Neljän vakiopuolustajan puuttuminen (Purolinna, Holmberg, Haverinen ja Seppänen) kokoonpanosta ei kakkoskoutsi Pasi Sormusen mukaan näkynyt niin paljon kuin ennakkoon oltiin kuviteltu.

- Jokainen jätkä täytti paikkansa erinomaisesti. Kaikille pakeille kuuluu hatunnosto.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11