ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kirjeenvaihtajamme AHL:ssä

Ex-Kolli Arttu Luttinen pelaa ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa, Ottawa Senatorsin farmijoukkueessa Binghamtonissa. Arttu on iskenyt 17:ssä ottelussa tehot 5+5=10. Seuraavassa Luttisen kuulumisia sateisesta Binghamtonista.

Hello, hello!!

Tilastojen mukaan Binghamton on koko Jenkkejen toiseksi sateisin kaupunki Seattlen jälkeen ja sen kyllä huomaa. Yleensä alkaa ropista kun lähtee aamulla hallille tai ihan viimestään silloin kun tulee treenien jälkeen himaan. Toivotaan että kohta saadaan luntakin.

Tähän asti ollaan pelattu 17 peliä, joista ollaan saatu 10 pistettä. Sillä saldolla taistellaan koko sarjan jumbosijasta tällä hetkellä. Oma peliaika on vaihdellut aika paljon. Ennen kauden alkua koutsi arvioi jokaisen ukon paikalliseen sanomalehteen. Meikäläisestä se sanoi, että olen fiksu pelaaja, joka lukee peliä hyvin ja tulee auttamaan joukkuetta etenkin alivoimissa. Kahdessa ekassa pelissä pelasin av:t ja yv:t, mutta sen jälkeen loppui alivoiman pelaminen kokonaan. Yyveet oon yleensä päässy pelaamaan.

Kentällisiä ollaan vaihdettu melkein joka peliin ja viimestään ottelun sisällä kaverit vieressä vaihtuu jatkuvasti koska meillä pelaa vain 11 hyökkääjää. Oon siis pelannut joka kentässä ja kaikkien kanssa. Kuten sarjataulukostakin huomaa, joukkueella ja itselläni on vielä paljon parantamisen varaa.

Viikonloppuna pelattiin Norfolkissa ja hävittiin molemmat matsit. Matka oli mielenkiinotnen. Lähtö oli torstaina treenejen jälkeen klo 11.00 ja perillä oltiin klo 20. Dösässä vierähti mukavat yhdeksän timmaa. Perjantaina pelattiin 19.30 ja lauantain matsi oli päivällä jo 14.30, että ehdittiin ajoissa kotiin. Täällä pelataan pääsääntösesti viikonloppusin, et saadaan yleisöä halliin.

Meidän ainoa vapaa lauantai on helmikuun 3. päivä, tosin silloin on matsit perjantaina ja sunnuntaina. Pari kertaa ollaan oltu neljältä aamuyöllä hotellissa ja seuraavana päivänä pelattu klo 16.00. On tää touhu aika erilaista kuin Suomessa.

Alkukaudesta vedettiin Philadelphiaa vastaan vieraissa klo 19.00. Niillä oli varsinainen kotietu, sillä ne olivat lähteneet samana aamuna seitsemältä Manitobasta, jossa ne oli pelannu edellisenä päivänä. Jätkät oli ehtiny nukkua pelkät päikkärit hotellilla ennen peliä. Voitte uskoa, että se matsi oli aikamoista sunnuntaikiekkoilua sanan varsinaisessa merkityksessä.

Peli noin ylipäätään on snadisti erilaista kuin Suomessa. Täällä heitetään kiekkoa päätyyn ja pelataan muutenkin suoraviivaisemmin. Koutsikin on pari kertaa sanonu että pitäsi ampua enemmän, mutta mieluummin sitä syöttää jos kaverilla on parempi paikka.

Taitotaso ei ole ihan yhtä korkealla kuin Euroopassa. AHL:ssä oli jo viime vuonna uusi tuomarilinja, joten mailalla ei saa pelata ollenkaan, mikä on mun mielestä todella hyvä. Joukkueet on tottuneet siihen, joten täällä saadaan vetää aika paljon viidellä viittä vastaan.

Pari hauskaakin juttua on tapahtunu. Viime keskiviikkona meidän veskari torjui nollapelin ja tappeli! Olin itsekin myllyn aikana jäällä, mutta vaan painimassa. Siihen sattui ihan hyvä pari, katseltiin vaan rauhassa veskojen taistelua aitiopaikoilta. Muutenkaan en ole vielä tiputtanut hanskoja, mutta eiköhän sekin homma jossain vaiheessa tule eteen. Täällä se kuuluu osana peliin ja sillä haetaan myös sytykettä omalle jengille jos peli ei suju.

Viime matsissa Norfolkia vastaan vastustaja hyökkäsi meidän pelaajan kimppuun takaapäin ja aloitti lyömään ennen kuin meidän jätkä oli valmiina. Molemmat tiputti hanskat ja paini vähän, jonka jälkeen linjurit tuli väliin. Tuloksena oli meille seitsemän minuutin ylivoima. Meidän pelaaja ei saanut jäähyä ollenkaan, koska se ainoastaan puolustautui. No eihän me tietenkään tehty sen yyveen aikana maalia, ja kaveri iski klassisesti heti sen jälkeen voittomaalin ja hävittiin 5-4. Ensi perjantaina on seuraava mahdollisuus saada lisää pisteitä. Sitä odotellessa..

Eipä muuta kuin mahdollisimman valoisaa pimeää aikaa sinne Suomeen!

Arttu
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11