ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kotipötkö kasvoi jälleen

Kollit-Lukko 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Kollit voitti lauantaina LG Gardenissa jo viidennen kerran peräkkäin, kun Lukko kaatui niukasti yhden maalin erolla. Alkukaudesta pahaa kotikammoa potenut Kollit on kääntänyt kurssinsa lähes totaalisesti. Uudistettu kotiluola alkaa tuntua kodilta ja pistepussi karttuu tasaiseen tahtiin. Lukkoa vastaan Kollien ja koko ottelun ykköstähdeksi nousi maalivahti Jani Nieminen, joka torjui 26 kiekkoa. Näistä peräti 14 tuli toisessa erässä, jonka kotijoukkue voitti Rony Ahosen maalilla 1-0. Amir Palmén (kuvassa) iski avauserässä uransa ensimmäisen maalin ASM-liigassa ja voitto-osuman kiskaisi liigapakki Timo Seppänen. Mika Koponen nakutti tehot 0+2. Lukon avausmaalin teki Jussi Tapio ja 2-2 tasoituksesta vastasi ex-Kolli Nico Aaltonen. Lukon häkkäri Atte Engren torjui 28 laukausta.

Rajusti varamiehinen Kolli-lauma jätti itsestään Lukko-ottelussa varsin työteliään kuvan. Vaikka peli ei ollut hienoa, kaunista tai ikimuistettavan intensiivistä, se oli toimivaa. LG Gardenissa nähtiin ottelu, josta ei kiekkoilullisesti jää jälkipolville suuria kertomuksia, ellei sellaiseksi lasketa Amir Palménin uran avausosumaa Kollien paidassa.

Palménin huikea yksilösuoritus avauserän puolivälin jälkeen oli yksittäisenä temppuna ottelun parasta antia. Nuori Palmén kieputti peräjälkeen neljä Lukon veijaria hulluuden partaalle ja viimeisteli tasapainonsa menettäneenä 1-1-tasoituksen Engrenin selän taakse. Lukon puolustajat tulevat näkemään Palménin soolosta painajaisia vielä pitkään.

- Se oli aivan käsittämätön suoritus. Todella uskalias ja taidokas esitys, joillaisia näkee liian harvoin. Highlight-kamaa, kehui Kollien ykköskoutsi Joonas Tanska.

Vaikeisiin jäähyongelmiin heti ottelun alussa joutunut Lukko meni johtoon alivoimalla ajassa 09:44. Jussi Tapio riisti kiekon omalla siniviivallaan ja ampaisi läpiajoon, jonka hän hautasi ammattimiehen ottein Niemisen selän taakse. Tuon osuman jälkeen Kolli-häkkäri keräsi itsensä esimerkillisesti ja otti toisessa erässä kiinni kaiken mahdollisen.

Niemisen huikeat torjunnat toisen erän lukuisten alivoimien aikana antoi kotijoukkueelle mahdollisuuden voittoon. Jani otti kiinni ylivoimahyökkäyksiä, poikittaissyötöistä lähteneitä kuteja ja lähietäisyydeltä ammuttuja ribareita. Kaikki jäi kiinni.

- Hyvä peli, ei voi muuta sanoa. Niin jengiltä kuin itseltänikin. Vaikka kyllä on myönnettävä, että pari kertaa kävi aikamoinen tsägä.

Tyytyväinen coach Tanska yltyi kehumaan Niemistä.

- Aivan jäätäviä torjuntoja. Janin ansiosta me voitettiin tänään. Myös muut ottivat hienosti roolia vaikeassa matsissa. Lähtökohdat olivat aika vaikeat suuren loukkaantumissuman takia. Tänään olin erittäin tyytyväinen myös Siim Liivikin, Mika Koposen ja Matias Nousiaisen työmoraaliin ja esimerkilliseen pelaamiseen.

Lukko vei toisen erän laukaukset 14-8. Pelin luonteesta ja suuresta jäähymäärästä kertoo sekin, että Kolleilla ei toisen erän loppuminuuteille mennessä ollut kuin yksi maalintekopaikka tasakentällisin.

Kollien johto-osuman 2-1:een teki puolustaja Rony Ahonen, jolle kaappi oli kauden toinen. Ahosen rannelaukaus upposi ylivoimalla Engrenin maaliin etukulmasta. Ronyn ottelu oli hyökkäyssuuntaan melkoisen villi. Jämäkkä porvoolainen nimittäin soitteli tolppia peräti kolmeen otteeseen.

Viimeisessä erässä Nico Aaltonen tasoitti ylivoimalla 2-2:een, kun kello näytti aikaa 44:08. Tässä vaiheessa alkoi jo näyttää siltä, että molemmat joukkueet olisivat tyytyneet jatkoajan odotteluun. Ratkaisu oli kuitenkin vielä tulossa.

Kollit pääsi minuutin ja 27 sekunnin mittaiselle 5-3-ylivoimalle ottelun viimeisellä viitosella. Timo "Bumba" Seppänen ampui voittomaalin makeaan paikkaan ajassa 56:54. Mika Koponen antoi päädystä syötön Seppäselle, joka veti liikkuvat taakse b-pisteen takakaarella. Upea one-timer upposi Engrenin selän taakse ja peli oli paketissa.

- Se oli käsittämätön veto. Siihen tuli nimittäin kierrettä. Hemmetti soikoon, en oo tollasta nähny aikasemmin. Se oli kuin Carloksen vapari, kertoi Seppänen.

Kollien kausi jatkuu keskiviikkona Oulussa Kärppien vieraana. Kyseessä on runkosarjakauden puoliväli, ottelu nro 21.

Stats
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11