ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Viikonloppu Vierumäellä

Suomen Jääkiekkoliiton henkilöstö, kahdeksan joukkuetta sekä muutama fanaattinen jääkiekon ystävä olivat ahtautuneet Suomen urheiluopiston pyhättöön Vierumäelle todistamaan kauden ensimmäistä BSM: n viikonlopputurnausta ja luonnollisesti myös Iso Punainen oli mukana peleissä. Saldoksi viikonlopun kolmesta ottelusta jäi kaksi voittoa ja yksi tappio, joten neljän lisäpisteen rikastuttamana petolauma lymyilee viikonlopun jälkeen ”pleikkariviivan” yläpuolella, joten tuloksellisesti viikonloppu oli positiivinen.

Nälkää, janoa tai ainakin jonkinasteista voittamiseen tarvittavaa yleissekavaa hurmostilaa löytyi varmasti ennen viikonloppua, olihan HIFK kärsinyt Tapparan tylystä kohtelusta edellisessä pelissä, eikä myöskään sarjataulukko näyttänyt ruusuiselta Stadin suunnalta katsottuna. Tavoite oli muuttaa Vierumäellä viikonlopun kolmen pelin aikana tämä tilanne uuteen uskoon.

Ilves – HIFK 4-2(1-1, 1-1, 2-0)

Tampereen legendaarinen Ilves ja Pedot avasivat viikonlopputurneen perjantai-iltana Vierumäellä tarjoamalla jännittävän kiekkonäytelmän. Ilveksen taitavalla ryhmällä on tapana tuottaa ikäviä vaikeuksia Punaisia vastaan pelatessa, eikä tämä ilta tuonut tähän poikkeusta. Avauserässä mentiin vauhdin ja hallinnan puolesta tasatahtiin, HIFK:n luodessa hieman enemmän maalintekotilanteita. Ensimmäiselle erätauolle mentiin tasalukemissa kummankin joukkueen onnistuessa kertaalleen maalinteossa.

Toisessa erässä Pedot ottivat tirehtöörin roolin kaukalossa ja Ilves ei pystynyt kunnolla komppaamaan tahdissa, vaan Punaista tuli joka puolelta ja kovaa. Silti Sulkanen venyi useaan otteeseen masentavan loistokkaisiin pelastuksiin Ilveksen maalilla, joten hallinta ei tuonut selkeää tulosta. Kertaalleen HIFK onnistui saamaan lukemia taululle Joni Karjalaisen toimesta. Jääkiekossakaan ei kuitenkaan tyylipisteillä ja hallinnalla suoranaisesti saavuta mitään, ja tästä muistutuksen antoi terävä tamperelaisryhmä aivan toisen erän lopulla tasoittamalla ottelun vastahyökkäyksestä.

Kolmas, ja Petojen kannalta kohtalokas, erä. Mansen pojat eivät tyytyneet toisen erän karkeloihin, vaan laittoivat hokkarit rullaamaan, kun taas Punapaidat, liekö sitten toisen erän tehottomuuden masentamina, todistivat Ilveksen aiheuttamaa myräkkää. Ilves käytti momentuminsa ottelussa hyödykseen ja värkkäsivät kaksi börsää eteen, joita Stadilaiset eivät koskaan enää tavoittaneet, valitettavasti. Kotiin tuomisina myrskyisessä perjantai-illassa: ei mitään.

Tilastot

HIFK – Tappara 6-4(2-2, 1-2, 3-0)

Lauantaina annettiin pelille selvät sävelet; nyt hoidetaan homma kotiin. Tappara oli vahvistanut joukkuettaan muutamalla A-junioreissa pelaavalla, jotka toivatkin joukkueeseen asteen lisää vaarallisuutta. Jokainen petopaitainen peluri näytti alusta alkaen, että kahta kertaa peräkkäin ei oteta lukemaa tamperelaisittain.

Avauserässä Tappara aloitti kuitenkin maalinteon vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Tämä päästiin kuittaamaan nopeasti, ja kun molemmat joukkueet nakuttivat vielä yhdet, niin avauserä päättyi lukemiin 2-2.

Jos edellisessä pelissä oli toinen erä parasta antia, niin tuloksellisesti tämä oli täysin päinvastainen. Tappara pääsi vahvojen yksilöidensä toimesta viemään erän lukemin 1-2, ja johtivat näin ollen kahden pelatun erän jälkeen 2-3.

Kolmanteen oli sitten petokopissa vedetty liikkuvat taakse, ja sitten mentiin. Heti erän alussa vastustajalle jauhot suuhun ja pari kiekkoa maaliin, joten peli teki täyskäännöksen. Nyt ei enää annettu saumaa Tapparalle ottelun voittoon, vaan pelattiin sydämellä loppuun asti ja lisättiin vielä maalisaldoakin yhdellä, joten lopputulokseksi kirjattiin lukemat 6-4.

Tilastot

HIFK – Lukko 5-3(4-0, 0-1, 1-2)

Viikonlopputurnauksen päätöspäivänä tapahtuman päättävässä ottelussa asettui vastaan Rauman Lukko. Molempien joukkueiden turnaussaldo oli sama, eli kaksi pistettä. Ottelusta muodostui erittäin kaksijakoinen ottelu, jonka HIFK onnistui vahvan ensimmäisen erän johdosta viemään kotiin.

Ottelun alut ovat aina jännityksen paikkoja molemmille joukkueille, koska virettä ja keskittymisastetta on vaikea ennakoida. Ottelun avauserän teemaksi petopaidat olivat valinneet: "kylmän teurastuksen". Jos vain mahdollista, niin raumalaisvaihtoaitioon olisi voinut varata muutaman pullon lisähappea, sen verran rivakasti laittoi HIFK punarummun pärisemään kaukalossa, ja nyt se näkyi myös taululla. Ensimmäinen minuutti ei ollut ehtinyt täyttyä, kun Grankullan Bomber, eli Henri Grönfors antoi lentävän lähdön punapaidoille. Loppuerä annettiin täydellistä shokkihoitoa tasaisen tappavasti ja koppiin lähdettiin hyväntuntuisesta johtoasemasta, 4-0.

Niin… Hyvältä tuntui, mutta toisessa ei tosiaan hyvältä näyttänyt. Raumalaisten puolella oli vietetty ilmeisen rakentava tauko, jonka jälkeen terä teki jäällä enemmän töitä ja Punaisten peli astui sivuraiteille. Virheitä tehtiin ja vastustaja sai saumaa hiljalleen tulla otteluun mukaan. Erän puolivälissä keltapaitojen onnistui tasoittaa ottelu siniviivalta komealla laukauksella. HIFK:n onneksi Lukko ei saanut hyödynnettyä omia paikkojaan, muttei liiemmin Pedotkaan onnistuneet vastustajan alueella. Näin ollen erätauolle lukemissa 4-1.

Kolmanteen erään lähtöasetelma oli vielä avoin, koska Lukko oli näyttänyt toisessa erässä, ettei se luovuttanut ottelua pelkän avauserän perusteella Pedoille. Virtaus pysyi samantapaisena, kylläkin joka kiekosta taisteltiin loppuun asti. Kiekolliset virheet omalla alueella nostattivat silti turhankin paljon pulssia aitiossa ja katsomossa. Lukko käytti kymmenen minuuttia ennen loppua siunaantuneen paikan hyväkseen ja kavensi ottelun lukemiin 4-2. Piste raumalaisrynnistykselle laitettiin kolme minuuttia ennen summeria, kun sama mies, joka aloitti maalitehtailun, teki myös viimeisen. Tomi Rouhiainen tarjoili 2vs1 –hyökkäyksen päätteeksi Henri ”Hemppa” Grönforsille vapaan paikan maalin eteen, josta Hemu kiitti nostamalla kiekon taidokkaasti yläkulmaan, That´s it! Vielä annettiin löysää ottelun lopussa, kun Lukko kavensi kertaalleen, mutta ottelu oli jo ohi.

Tilastot

Bussissa löytyi viikonlopun jäljiltä väsyneitä, mutta varmasti suhteellisen onnellisia pelimanneja. Neljä pistettä on toimituksen arvion mukaisesti pelisuoritukseen nähden hyvä suoritus. Vieläkin kiekollinen pelaaminen vaatii kehittämistä, mutta joukkue on osoittanut olevansa vaarallinen hyökkäysalueella sekä pystyvänsä erittäin aggressiiviseen ja luistelevaan jääkiekkoon. Kuitenkin takaraivossa kaivelee se tieto viikonlopulta, että sauma olisi ollut puhtaaseen saldoon, mutta se taas menee jälkispekuloinnin piikkiin.

Viikonlopun ylivoimaiset tehomiehet olivat Joonas Rantanen(3+5) ja Joni Karjalainen(2+6), jotka molemmat jatkoivat tehoillaan hyviä peliesityksiä.

Ensi perjantaina sitten syttyvät kipinät liekkeihin, kun Pedot tekevät kauden ensimmäisen vierailunsa Pirkkolan pyhättöön rakkainta ja tunteita aina nostattavaa paikallisvastustajaa Ilmalan Jokereita vastaan. Luvassa on… No, jätetään se vielä auki. Be there!

-VI-
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11