ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Piste Lahdesta

Pelicans-Kollit 3-2 ja. (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

Kollien 0-2-johto ei kestänyt Lahdessa, sillä Pelicans iski kolme peräkkäistä kaappia ja vei voiton jatkoajalla. Voittomaalin ampui Marko Pöyhönen ajassa 62:08. Pelicansista osuivat myös Henry Hietaharju ja Teemu Rinkinen. Kollien maaleista vastasivat Amir Palmén ja Eetu Pöysti. Amirille maali oli kauden toinen, Eetulle viides. Kotijoukkueen maalissa pelannut Olli-Pekka Turtiainen torjui 36 kertaa. Kollien Jani Nieminen sai kiinni 37 kiekkoa. Lahtelaiset aiheuttivat Kolleille toisen peräkkäisen tappion ja saivat stadilaisia pisteellä kiinni ASM-liigan tasaisessa keskikastissa. Kollit on nyt viidentenä (22 ottelua, 27 pistettä). Pelikaanit huohottavat tappituntumassa kuudentena, pisteen vähemmän keränneenä mutta ottelun enemmän pelanneena.

Kolleilla oli loistavia paikkoja voittaa ottelu viimeisessä erässä. Paras mahdollisuus tarjottiin viiden minuutin ylivoimalla, josta Kollit pääsi pelaamaan tasan kaksi minuuttia kahden miehen YV:tä. Ensin Mikko Kousa sai 25 minuuttia taklattuaan Pippo Limnelliä selästä ja kaksi minuuttia myöhemmin Jyri Seppinen passitettiin boksiin kiinnipitämisestä.

Ylivoiman aikana Kollit pääsi useaan otteeseen täydellisiin avopaikkoihin, joista kiekkoa ei saatu sisään ostamallakaan. Mukaan mahtui myös muutama paikka iskeä kiekko tyhjiin, mutta lahtelaismaali säilyi koskemattomana ja Pelicans sai uutta pomppua uituaan kuiville vaikeasta alivoimasta.

Pelicans tasoitti 2-2:een viimeisellä kympillä oman kahden miehen ylivoimansa aikana. Lahtelaisten Teemu Rinkinen tasoitti pelin ajassa 52:56 Kollien Robert Tenhusen ja Aleksi Holmbergin ollessa samaan aikaan kärsimässä pikkukakkosiaan.

Kollien saamaton pelaaminen jatkoajalla loppui Pöyhösen ampumaan voitto-osumaan, kun ylimääräistä peliaikaa oli kulunut vain kaksi minuuttia ja kahdeksan sekuntia.

- Siinä viiden minsan ylivoimalla homma olisi pitänyt paketoida. Tuntui siltä, että jätkillä alkoi pää hajota kun ei saatu iskettyä ratkaisumaalia. Pelicans vastaavasti käytti omat mahdollisuutensa tehokkaasti. Parempaan päin mentiin kuitenkin verrattuna edelliseen otteluun (5-0-tappio Kärpille), sillä nyt virheet tulivat yrittämisen eivätkä lepsuilun seurauksena, sanoi Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

Kollit pääsi porteista rivakammin, kun Amir Palmén vei stadilaiset 0-1-johtoon avauserän puolivälissä. Eetu Pöysti tuplasi vierasjohdon 0-2:een kun toista erää oli pelattu 05:47.

Jani Nieminen Kollien maalissa pelasi jälleen hyvän ottelun ottaen kiinni 37 laukausta 92,50 % varmuudella.

- Nieminen esitti vahvaa osaamista maalissa. Kenttäpelaajista voisi mainita Mika Koposen, joka pelasi omalla tasollaan ja teki kovaa duunia läpi ottelun. Myös B:stä nostettu Niko Piiparinen oli pirteä. Nuori kaveri järkkäili hyviä tekopaikkoja ja taklaili aktiivisesti. Itse asiassa koko ketju Lehto-Suomi-Piiparinen oli hyvä vaikka jäikin viimeisessä erässä hieman vähille minuuteille, kommentoi Tanska.

- Tämä on varmasti kauden raskainta aikaa. Puoliväli on juuri ohitettu ja kuorma on kova. Se näkyi tänään aika selvästi. Sen taakse ei kuitenkaan voi piiloutua sillä tilanne on sama kaikille. Nyt kun hoidetaan loput matsit ennen joulutaukoa kunnialla niin ollaan taas hyvässä kurssissa.

Kollien seuraava ottelu pelataan Itsenäisyyspäivänä klo 16:00 alkaen LG Gardenissa. Vastassa on silloin SaiPa.

Sitäkin suurempia Kolli-juhlia vietetään 9.12. klo 15:50 LG Gardenissa TPS:aa vastaan, kun Kollit pelaa historiansa 1000:nnen runkosarjaottelun.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11