ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Itsenäisyyspäiväjuhlat

Kollit-SaiPa 7-3 (1-0, 1-1, 5-2)

Kollit opetti SaiPalle jääkiekkoilua LG Gardenissa Suomen syntymäpäivänä. Ottelu ratkesi viimeisessä erässä, jonka Kollit vei selvin lukemin 5-2. Stadilaiset katkaisivat näin kahden ottelun tappioputken. Kollien tehokkain oli hyökkääjä Miika Lehto (1+2), joka iski kaikki pisteensä viimeisessä erässä. Kahden pisteen veijareita olivat ottelun ykköstähti Niko Toivonen (1+1), Siim Liivik (1+1), J-P Purolinna (1+1), tuore stuidu Matias Nousiainen (1+1) ja Iisalmen kiekkolähettiläs Henri Kivioja (0+2). Yhden maalin miehiä olivat puolustaja Aleksi Holmberg ja uransa ensimmäisen Kolli-byyrin tehnyt Kimmo "Kimbo" Ahonen. SaiPan Simo Karjalainen teki joukkueensa maaleista kaksi ja Markus Rämä yhden. Kollien maalissa jälleen hyvin pelannut Jani Nieminen nappasi 17 koppia. Lappeenrantalaisten Jan-Erik Kaislan ilta oli tuplasti hikisempi. Hän torjui 34 kertaa.

Kaksi syöttöä kerännyt Kollien Henri Kivioja tiesi selkeän voiton salaisuuden heti tuoreeltaan ottelun jälkeen.

- Tää matsi ratkesi jo ennen peliä. Toi meidän joukkueen vanhin, Late Tuohimaa, piti sellaisen juhlapuheen kopissa, että oksat pois. Koko jengillä oli tippa linssissä kun Late avasi sanallisen arkkunsa.

Kuluvan kauden jälkeen jenkkilään yliopistokiekkoilijaksi siirtyvä Tuohimaa ei halunnut kertoa puheensa sisällöstä tarkemmin, mutta aloitussanat hän suostui paljastamaan.

- Mä lähdin sanoilla "Rakkaat joukkuetoverit", mutta homma luisti tänään niin hyvin, ettei mulla ole mitään syytä lähteä vuotamaan spiikkiä sen tarkemmin. Tiedä vaikka joutuis joskus käyttämään samaa uudestaan.

Ottelun alku oli varsin mielenkiintoinen. SaiPa nappasi alle neljässä minuutissa kolme pikkukakkosta ja ajassa 03:58 kaukalo hajosi. Heiluvaa pleksiä korjattiin salaperäisen mustiin pukeutuneen rockmiehen (kuvassa) toimesta kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen ottelu pääsi vasta toden teolla vauhtiin.

Kollit pelasi pitkään kahden miehen ylivoimalla, mutta avausmaalia tuuletettiin vasta tasaviisikoin, tosin heti Sputnikkien päästyä täysilukuisiksi.

U20-maajoukkueeseen tyrkyllä oleva puolustaja Aleksi Holmberg nousi vahvasti reiälle ja ohjasi Niko Toivosen nappisyötön maaliin ajassa 06:46. Holmberg nosti kauden pistesaldonsa lukemiin 3+5=8.

Toisessa erässä Kollit oli ankeimmillaan. SaiPa lisäsi selvästi vauhtia ja fyysisyyttä, jonka ansiosta kotijoukkue oli alkuerän ajoittain pahastikin helisemässä. Kovimman tärskyn koki Kollien hyökkääjä Amir Palmén, joka taklattiin pelikyvyttömäksi heti erän alkuminuuteilla.

SaiPa tasoitti 1-1:een Simo Karjalaisen maalilla ajassa 32:42.

Kollit vastasi viisi minuuttia myöhemmin J-P Purolinnan komealla alivoimamaalilla.

Jean-Pierre riisti kiekon omalla sinisellä ja karkasi pitkin potkuin läpiajoon, jonka hän päätti hallittuun maaliin. Purolinnan pistepussissa on nyt kivat lukemat 4+7=11.

- Tänään oli jalat kunnossa. Mä join aamulla voimajuomaa, jota saa vain meidän takapihalla kasvista yrteistä.

Kolmannessa erässä alkoi tapahtua. Seitsemän maalin ilotulituksen aloitti Miika Lehto, joka katkaisi SaiPa-avauksen hyökkäyssinisellä, käveli maalintekopaikkaan ja ujutti kiekon Jan-Erik Kaislan jalkojen välistä maaliin. "Lebe" nosti pisteensä SaiPan kustannuksella lukuihin 2+8=10.

Niko Toivonen lisäsi Kollien johtoa 4-1:een minuuttia myöhemmin. Toivonen luisteli vasemmasta laidasta liukkaasti maalin eteen ja nosti kiekon rystyllä byyrin kattoon.

Markus Rämä nostatti vieraiden intoa hetkellisesti ammuttuaan 4-2-kavennuksen, kun viimeistä erää oli pelattu 06:18. Iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä Korson Siim Liivik iski Kollien viidennen osuman ylivoimalla kaksi minuuttia myöhemmin. Maali oli Siimille kauden kuudes.

Ottelun lopussa SaiPan paras pelaaja Simo Karjalainen teki vieraiden kolmannen maalin ennen kuin Kollien uusin stuidu Matias Nousiainen ja Kimmo "Kimbo" Ahonen (kuvassa) pääsivät latomaan ottelun loppunumerot.

Ahoselle maali oli uran ensimmäinen Kolleissa. Kimbo pääsi laukomaan osumansa ylivoimalla kun pelikello näytti aikaa 58:55.

- Mä sain kiekon siihen maalin kulmalle ja laitoin ranteet lukkoon. Sieltä jostain häkkärin byysien kautta se meni sisään, kertoi innostunut Ahonen, joka hukkui kamppailun jälkeen sukulaistensa onnitteluhalauksiin ja -poskipusuihin.

Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska oli tyytyväinen omiensa otteisiin.

- Ensimmäisessä erässä oltiin hyviä, toisessa huonoja ja kolmannessa taas hyviä. Me pystyttiin tänään pelaamaan aika pitkälle niin kuin oltiin sovittu. SaiPan systeemi oli tiedossa. Siihen löydettiin sitten oikeanlainen pelitapa, jossa pysyttiin loppuun saakka.

Kollien seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina LG Gardenissa TPS:aa vastaan. Kyseessä on Kollien historian tuhannes ottelu.

Tilastot

Kuvista kiitos kuuluu Uuge "Outer Space" Kojolalle. Vain yksi Kojolan nappilaukauksista jäi julkaisematta.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11