ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Lippu salkoon, pisteet kotiin

TPS – HIFK 4-5(1-3, 1-1, 2-1)

Kun rakas kotimaamme Suomi vietti syntymäpäiviään, juhli HIFK B-juniorit arvokasta samaan aikaan Turusta ongittua arvokasta pistepottia. Impivaaran tulitikkuloodassa sähistiin tiukka kamppailu kahden pudotuspeliviivan yläpuolella olevan joukkueen välillä, joka kääntyi loppuhetkien ratkaisulla punapaidoille lukemin 4-5. Ottelun MVP oli ehdottomasti tehot 1+1 tehnyt Tomi Rouhiainen, jonka teholukemia komppasi tuttu kaksikko: Joonas Rantanen ja Joni Karjalainen.

Tiukassa ovat olleet pisteet sarjassa tähän mennessä monella joukkueella, ja piste-erot etenkin viivan ylä- ja alapuolella ovat melkeinpä marginaaliset, joten tämän päivän vieraspelistä Turun Impivaarasta toivottiin erittäin tärkeitä vieraspisteitä. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa BSM-alkusarjassa joukkueet pelasivat Impivaarassa tasaisen ja tiukan kähinän, joka päättyi 1-1 tasatulokseen jännittävien vaiheiden jälkeen. Itsenäisyyspäivän juhlapelissä oli sama resepti.

Ottelun alku oli murhaavan tehokas. Ensimmäisessä vaihdossa käynnistettiin punakone kunnon kierroksille, kun kiekko ajettiin TPS:n puolustusalueelle ja hieman sekavan maalinedustilanteen jälkeen Joonas Rantanen ampui kiekon ensimmäisen kerran Tomi Virtasen vartioimaan maaliin. Samaan malliin jatkettiin vielä hetkinen, kun ajassa 03.20 Vesa Ryytty upotti Tomi Rouhiaisen oivallisesta poikittaissyötöstä one-timerin reppuun ja tilanne oli jo 0-2. Riemua kesti vain puolisen minuuttia, kun turkulaiset pelasivat itsensä mukaan otteluun harmittavasti maalin eteen heitetyllä kiekolla, joka suoranaisesti lakaistiin maaliin. Energinen liike pysyi silti pedoilla päällä läpi erän, joten painopiste pysyi enemmän mustapaitojen päädyssä. Reilu minuutti ennen erän päättymistä onnistui Punainen vielä kasvattamaan johtoansa jälleen vastustajan pienoisen epätietoisuusmomentin aikana, viimeistelijänä Joni Karjalainen.

Nousua seuraa aina jossain vaiheessa lasku, ja nyt se tuli HIFK:lle pelillisesti toisessa erässä. Hyvä peliote katosi hetkittäin ja TPS pääsi yhä enemmän luomaan painetta petopäätyyn. Palloseura juhlikin kavennusmaaliansa tyylikkään ylivoiman päätteeksi. Seuraava osuma erässä sitten tulikin pedoille, kun Ilari Melart lämäri painui neljännen kerran turkulaismaaliin. Tämän jälkeen TPS vaihtoi maalille Niko Seikon. Erä jatkui sekavana ja HIFK sortui vielä lopussa jäähyilemään, mutta maaleja ei todistettu enempää.

Kaksi maalia edessä ja kaksikymmentä minuuttia jäljellä – ei merkitystä. Alle minuutti erää pelattu ja TPS käytti käynnissä olevan ylivoiman hyväkseen, 3-4. Taistelu jatkui, mutta sydän puuttui ja näin ollen turkulaiset tulivat hienosti pelatulla 2vs1–hyökkäyksellä tasoihin. Tässä vaiheessa näytti, että punapaidoilla oli langat jokseenkin hukassa ja turkulaiset odottivat vain tilaisuutta niitata voittolukemat taululle. Mutta, mutta… Ottelu ratkesikin alivoimalla HIFK:n hyväksi. Syvältä karvannut Tomi Rouhiainen katkaisi TPS puolustajan pystysyötön ja karkasi läpiajoon, jonka päätteeksi kylmähermoinen laukaus maalin yläkulmaan. Loppu mentiin kuin taistellessa itsenäisyydestä – tämä ottelu tahdottiin. Lopulta summeri vapautti riemun ja turkulaisten päät painuivat alas, tiukka kohtaaminen oli päättynyt petojen hienoon 4-5 vierasvoittoon.

Voittaminen on motivoivaa, etenkin vaikean vieraspelin jälkeen. Petolauma osoitti pelin vaikeidenkin vaiheiden keskellä pystyvänsä nousemaan yhä uudelleen peliin mukaan. Kahteen otteeseen onnistuttiin hukkaamaan kahden maalin johto, mutta tärkeintä on positiivinen lopputulos. Riemastuttavaa oli läpi ottelun nopeasti toiminut avauspelaaminen ja hyökkäyksiin lähtö, joka oli kehitystä edellisiin peleihin verrattuna. Lupauksia antavaa, herrat!

Kohtaamiset ja satunnaiset törmäily-yritykset jatkuvat lauantaina LG Gardenissa klo 18.50, kun vastaan asettuu HPK.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11