ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Liivik jatkoaikasankariksi

Kollit-TPS 4-3 ja. (0-2, 3-0, 0-1, 1-0)

Siviilissä hiusmallina toimiva Siim Liivik (2+0, kuvassa oikealla) huudatti kahdesti runsaslukuista kotiyleisöä Kollien juhlaottelussa, joka oli stadilaisten historian 1000:s. Liivik kavensi toisessa erässä pelin 1-2:een ja ratkaisi jatkoajalla kun ottelua oli pelattu 62:47. Siimiä komppasi parhaiten Niko Toivonen (kuvassa vasemmalla), joka keräsi peräti kolme syöttöä. Toivosen pistepussi on tauolle lähdettäessä 9+9=18. Puolustaja Rony Ahonen pääsi myös tuplapisteille (0+2). Tony Ignatius ja Matias Nousiainen tekivät maalin mieheen. Turkulaisten osumista vastasivat Jerry Ahtola, Martin Tuominen (1+1) ja Tommi Laine. Loistavaan torjuntavireeseen päässyt Jani Nieminen torjui Kollien maalilla 27 kiekkoa. TPS:n Jesse Kosonen sai kiinni 24 laukausta.

Kollien juhlaottelu oli A-junnukiekkoa parhaimmillaan. Vauhdikas, intensiivinen ja paljon tilanteita tarjonnut kamppailu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen kotijoukkueen niukkaan voittoon, joka nosti Kollit sarjataulukossa viidenneksi, tasapisteisiin neljäntenä olevan TPS:n ja kolmannella paikalla seilaavan Ilveksen kanssa. Kaikilla joukkueilla on joulutauolle lähdettäessä 31 pistettä. Kakkosena oleva Tappara on vain pisteen päässä, 32:ssa pojossa.

Luxury Hair Fashion Show´ssa perjantaina katseita kerännyt Siim Liivik nousi Kollien sankariksi vuoden 2006 viimeisessä ottelussa. Toiseen peräkkäiseen voittoon joukkueensa johdattanut korsolainen teki kaukalossa kaikkea: hän taklasi, iski kaksi tärkeää maalia ja voitti Kolli-legenda Samuli "Keijo" Kaikkosen pudottaman avauskiekon.

- Näyttää siltä, että me ollaan jollain tavalla opittu tulemaan takamatkalta takaisin peleihin. Näitä hyviä nousuja on nähty tällä kaudella jo muutama. Se osoittaa jonkilaista henkistä voimaa, jota tästä joukkueesta löytyy. Tänäänkin sovittiin erätauolla, että ilman pisteitä ei lähdetä lauantai-iltaa viettämään. Ja kyllähän toi Kaikkosen tiputtama seremoniakiekko sytytti aika tavalla. Keijo on legenda, kertoi Liivik.

Siim nosti kauden pistepottinsa lukemiin 8+9=17. Viime kaudella Liivik pelasi loukkaantumisen takia vain 10 ottelua tehoin 2+2=4, joten hyvää hyppyä on ollut havaittavissa.

Siim aloitti Kollien vahvan kakkoserän kirin ampumalla 1-2-kavennuksen Jesse Kososen jalkojen välistä ajassa 30:07. Liivikin maalin jälkeen stadilaiset saivat kiiman päälle ja tasoitus tulikin vain 20 sekuntia myöhemmin, kun Tony "Iggy" Ignatius ampui kauden ensimmäisen osumansa Henri Kiviojan kierosta savolaissyötöstä.

Yleisö innostui tasoituksesta ja sai kannustuksellaan Kollit entistä villimpään lentoon. Punapaidat kiittivät tuesta ja menivät 3-2-johtoon vain kuusi minuuttia avausmaalin jälkeen.

Johto-osuma oli illan komein. Niko Toivonen riisti kiekon alivoimalla TPS-pakilta ja syötti 2-1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Matias Nousiaiselle tyhjän maalin, josta tuore stuidu siirsi kiekon helposti verkkoon.

- Mun mielestä tän matsin ratkaisu oli mun Gretzky-syöttö. Pistin maaliraudan kautta kiekon Iggylle (Ignatius) paikkaan josta ei voinut ryssiä, tuumasi tasoitusmaalin syöttänyt iisalmalaisveijari Henri "Ii" Kivioja. Tehot 9+11=20 tähän asti tehnyt Kivioja syttyi passistaan niin paljon, että sonnustautui loppujumppaa varten 80-luvun Väinö-paitaan.

Kolmannessa erässä TPS väänsi pelin tasoihin ylivoimalla ajassa 41:53 Tommi Laineen toimiessa viimeistelijänä.

Kolli-pakki Rony Ahonen esitti illan komeimman taklauksen kolmannen erän lopussa. Kaksi maalia syöttänyt Ahonen niittasi TPS:n Lassi Kokkalan maata kiertävälle radalle puhtaalla avojään niitillä, joka sai yleisöltä raikuvat aplodit.

TPS:n Jerry Ahtolalle puhallettiin jatkoajan toisella minuutilla pikkukakkonen kampituksesta. Kollit kiitti mahdollisuudesta ja pyöritti peliä turkulaisten päädyssä näyttävästi. Ennen Liivikin voittomaalia hyville paikoille pääsivät myös Ahonen ja Kivioja, jotka eivät kuitenkaan onnistuneet maalintekoaikeissaan.

- Tänään nähtiin hyvää taistelua. Ekaa kymppiä lukuun ottamatta pelattiin vahvasti ja onnistujia löytyi laajalta rintamalta. Etenkin Niko Toivonen on nostanut tasoaan valtavasti. Myös Joni Haverisen paluu takalinjoille loukkaantumisen jälkeen oli tasokas esitys, kiitteli Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

Tilastot

Kollit kiittää fanejaan kuluvasta vuodesta ja toivottaa kaikki sankoin joukoin LG Gardeniin vuonna 2007. Ainakin tämän illan perusteella viihdettä riittää varmasti.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11