ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Voitokas vuoden avaus

Kollit-HPK 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

Kollit avasi vuoden 2007 voitokkaasti, kun liigan kellarissa lymyilevä HPK kaatui LG Gardenissa kolmen maalin erolla. Kollien tärkeimmät pelimiehet olivat huipputorjuntoja esittänyt liigavahti Aleksis Ahlqvist (33 torjuntaa), kahden pisteen miehet (1+1) Henri Kivioja, Mikael Paunio ja tehopakki Jean-Pierre Purolinna sekä armeijasta vapaaksi päässyt Lauri Tuohimaa. Myös puolustaja Rony Ahonen pääsi maalin makuun. Hämeenlinnalaisten ainokaisen ampui Olli Kalliosaari. Kollit on sarjataulukossa nyt viidentenä, tasapisteissä neljäntenä olevan TPS:n kanssa, tosin kaksi matsia vähemmän pelanneena.

Vuoden ensimmäinen ottelu pitkän joulutauon jälkeen oli kahden vimmaisen sonnilauman kiimaa. Vauhtia ja taklauksia nähtiin huikea määrä kauden aikaisempiin koitoksiin verrattuna.

Avauserä kulki kaikkinensa Kollien nimissä, tosin HPK:llakin oli omat vaaralliset paikkansa, jotka Aleksis Ahlqvist selvitti ammattilaisen ottein. Vaarallisimmat paikat tulivat erän puolivälin jälkeen vieraiden Antti Kerälän rynnättyä läpiajoon ja Matti Sikiön päästyä tälläämään avoimesta paikasta b-pisteiden välimaastosta.

AA teki tyhjäksi lähes varmoja maalintekotilanteita myös toisessa ja etenkin kolmannen erän alussa. Jyväskyläläislähtöinen häkkärilupaus ryösti tuhannen euron paikat Niklas Sireniltä ja Sami Lähteenmäeltä, jotka saivat yrittää maalintekoa vapaista laukaisupaikoista muutaman metrin etäisyydeltä.

- Aleksis oli kovaa kamaa läpi ottelun. Tänään mentiin varsin kovaa päästä päähän. Me saatiin aikaiseksi useita hienoja kuvioita, mutta tuli niitä melkein samalla mitalla meidänkin päähän. Välillä oltiin hätää kärsimässä, mutta onneksi Ahlqvist oli vireessä. Matsin alussa näkyi tauon jälkeinen rutiinin puute. Vauhtia oli vaikka muille jakaa, mutta päänuppi ei ollut aina ihan mukana. Toki voitto miellyttää, ei siinä mitään, summasi Kolli-luotsi Joonas Tanska, jonka joukkueella on tammikuussa enemmän duunia kuin työkkärissä. Kollit pelaa 25 päivässä peräti 10 ottelua.

Maalittoman avauserän jälkeen Kollit löi pientä sisään ja meni nopeasti 2-0-johtoon.

Toisen erän kolmannella minuutilla viekas Henri Kivioja ampui 2-1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon b-pisteen kaarelta ylänurkkaan ja Mikael Paunio tuplasi stadilaisjohdon kahdeksan minuuttia myöhemmin maalin edestä, ottelun kakkostähdeksi valitun Kiviojan reboundista.

Kivioja oli hyvässä tikissä koko kamppailun ajan. Yritteliäs "Ii" taklasi paljon ja teki HPK:n päädyssä viekkaita kiekollisia ratkaisuja. Kivioja nosti kauden saldonsa lukuihin 10+12=22.

B-ikäisen Paunion numerot ovat 6+9=15.

HPK pääsi rikkomaan kuparisensa vajaat neljä minuuttia ennen toista erätaukoa. Olli Kuussaari kisutti taidokkaalla yksilösuorituksellaan koko Kolli-pakan sekaisin ja pujotti röyhkän maalille nousun päätteeksi kiekon Ahlqvistin kainalon alta maaliin.

Kolmannen erän alku haiskahti HPK-tasoitukselta. Ritaripaidat rynnivät Kollien päätyyn kovalla raivolla ja saivat aikaiseksi peräti neljä maalintekopaikkaa vajaan puolentoista minuutin sisään. AA seisoi kuitenkin päällään ja antoi Kolleille mahdollisuuden voittoon.

Tehopakki Jean-Pierre Purolinna tälläsi pelin 3-1:een Janne Keräsen loistokkaasta jättösyötöstä ajassa 44:28 ja neljä liigapeliä vyölleen Kollien joulutauon aikana kiinnittänyt Rony Ahonen latasi loppunumerot ylivoimalla kolme ja puoli minuuttia myöhemmin.

Purolinnalle maali oli kauden viides. Ahonen osui kuluvalla kaudella kolmannen kerran.

Kolleista esiintyivät edukseen liukkaasti luistelleet puolustajat Joni Haverinen ja Aleksi Holmberg sekä taidokkaasti peliä orkestroinut toisen polben HIFK-hyökkääjä Lauri Tuohimaa.

Ja jotta kehuskelu ei menisi ainoastaan pelaajien pussiin, on toki mainittava että myös kuuluttaja/DJ Tomi Natri veti toistaiseksi kauden parhaimman ottelunsa. Nerokkaat musiikilliset oivallukset ja letkeän lapualainen kuulutustyöskentely oli priimatavaraa.

Katsomossa nähtiin pelaajatarkkailutehtävissä NHL-silmien lisäksi omaakin väkeä, sillä liiga-HIFK:n valmennuskaksikko Paul Baxter/Sakke Lindfors oli tarkastamassa nuorten punapaitojen nykykuntoa.

Baxter osoitti olevansa kaiken saamansa ylistyksen arvoinen myös ruohonjuuritason toiminnassa. Ykköskoutsi kävi heti pelin jälkeen esittäytymässä ja onnittelemassa joukkuetta Kollien pukuhuoneessa.

Kättelykaveriksi kanadalaisen kanssa pääsi muiden mukana Eetu Pöysti (kuvassa), joka ylennettiin tauon aikana "vanhaksi" Kolliksi. Merkkinä arvonnoususta nuorukaiselle annettiin oma looshi omalla nimikyltillä.

Kollit jatkaa pelejään perjantaina Ilmalassa Jokereita vastaan ja lauantaina 13.1. LG Gardeniin saapuu KalPa.

Tilastot

Kiitämme pelitilannekuvista huikeassa vedossa olevaa Uuge Kojolaa, jonka putki sojottaa oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11