ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Porkkanapöksyt antoivat opetuksen

Nordea Cup käyntiin kangerrellen. Kollit tehottomina ja saamattomina.

Kollien ensimmäinen ottelu viikonlopun Nordea Cupissa Tampereella oli vaisu. Tappara puolestaan iski paikoistaan terävästi ja Kollien yritykset kilpistyivät viimeistään mainion ottelun pelanneeseen Tapparan maalivahtiin Harri Säteriin.

Ottelu alkoi kuitenkin Kollien kannalta lupaavasti. Varsinkin hyökkäysvitja Palmen-Toivonen-Kivioja loi painetta ja pyöritystä kotijoukkueen päätyyn ensimmäisen erän aikana. Tulosta ei kuitenkaan saatu aikaiseksi.

Erän ainokaisen iski Tapparan Nestori Lähde ajassa 12.15.

Toiseen erään odotettiin, että Kollit iskisivät pienempää silmään, mutta ei. Joukkue oli jättänyt pelihuumorin tauolla koppiin ja jäällä nähtiin aneeminen ryhmä, joka syyllistyi karkeisiin henkilökohtaisiin virheisiin ja löysään pelaamiseen omalla puolustusalueella.

Kollit olivat yhtä kalpeita kuin vieraspaitojensa väri ja seurasivat aitiopaikalta, kun oranssipuntit iskivät lähietäisyydeltä kolme maalia putkeen. Maalintekijöinä Niklas Lucenius, Jaakko Kerisalmi ja Antti Hölli.

Kolmannen ja neljännen maalin välissä oli ainoastaan 25 sekuntia.

Ajassa 31:18 otettu aikalisä palautti hieman ryhtiä vierasjoukkueeseen. Joukkue lisäsi luistelua ja sai otteen pelistä. Liukas Amir Palmen kavensikin hyvän taistelun jälkeen erätaukolukemiksi 4- 1.

Viimeisessä erässä Kolleilta löytyi hyvää yritystä. Tilastojen mukaan maalipaikat olivat Kolleille 7- 2, mutta kun viimeistely oli tehotonta, ei kolmen maalin eroa saatu millään kutistettua.

Kotijoukkue taas hyödynsi Kollipuolustuksen karmean henkilökohtaisen virheen lopettaen Kollien pyristelyn. Joonas Koskinen pääsi nokakkain Aleksis Ahlqvistin kanssa eikä erehtynyt: loppulukemat 5- 1.

Valmentaja Sormunen oli omiinsa pettynyt: "En tiedä mihin työn teko unohtui. Erityisesti toisen erän nukkuminen sapettaa, tääkin peli olisi ollut ihan voitettavissa. Kyllä asenne duunintekoon pitää lähteä jätkistä itsestään, eikä niin, että valmentajien pitää sitä koko ajan hokea. Harmittaa."

Illan parasta antia esitti yllättävää kyllä päätuomari Antti Boman, joka sai varauksettomat kehut mm. omistaja Tom Nybondasilta: "Aivan loistava suoritus. Kaveria tuskin näki kentällä ja peli pysyi silti siistinä. Antoi pelaajien ratkoa pelin ja otti törkeimmät rikkeet pois sallien kuitenkin kunnon kamppailun. Vaikka joku välillä vähän menin turvalleen, tuomarin kantti ei pettänyt eikä hän antanut "varmuuden vuoksi" jäähyä. Suomalainen kiekko tarvitsee lisää näitä !"

Kollit jatkavat Nordea Cupia Tampereella lauantaina. Vastassa silloin JYP.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11