ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Frozen

HIFK BSM – TPS BSM 1-5(0-2, 1-1, 0-2)

Ylämäkeä seuraa väistämättömästi alamäki – näin on ainakin HIFK B-junioreiden tuloksellinen trendi tällä kaudella vaihdellut. Tappion katkeraa tappuraa tarjoili sunnuntaina LG Gardenissa ryhdikkäästi vieraillut TPS, jonka riveistä yksi pelimies nousi selvästi ylitse muiden tässä kamppailussa. Mustapaitojen Martin Tuominen osoitti tämän hetkisen arvonsa ottelussa tehoilla 4+1, ei lisättävää.

Viikonloppu ei ollut muutenkaan pyörähtänyt lupaavasti käyntiin, kun Pikkupedot olivat kärsineet lauantaina karvaan 3-4 kotitappion Gardenissa vaiherikkaan ottelun jälkeen. Sunnuntaina odotettiin aggressiivista ja luistelevaa comebackia voittojen tielle, mutta turkulaisryhmä eliminoi nämä toiveet nopeasti.

Pelillisesti ottelu lähti käyntiin kotijoukkueen otteessa. Hyökkäysaallot vyöryivät TPS:n maalille vaarallisesti, mutta avausmaalia ei saatu hyvistä yrityksistäkään huolimatta aikaiseksi. Ottelun käsikirjoitus teki täyskäännöksen ajassa 4.35 TPS:n viimeistellessä vastahyökkäyksestä illan ensimmäisen. Vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin alkoi illan ”one man show”, kun Mr. Tuominen kasvatti ylivoimalla turkulaisten johdon kahteen maaliin. Osumien jälkeen petopaitojen peli yksinkertaisesti turtui ja TPS otti ohjakset vahvasti käsiinsä. Lisäosumiin ei kumpikaan joukkue enää erässä yltänyt.

Loppuosa ottelusta Pedot luistelivat betonijaloin ja illan sankari pääsi tekemään tuhojaan kaukalossa. Pyrkimys ja yritys pelin hallinnan takaisin lunastamiseksi olivat HIFK:n pelissä nähtävissä, mutta sunnuntaina ei syystä tai toisesta vain tässä missiossa onnistuttu. Maalipaikkoja saatiin luotua tarvittava määrä, mutta puolustaminen ei ollut täysin tasapainossa hyökkäämiseen verrattuna. Ottelun kohokohtana HIFK:n puolelta oli Joni Karjalaisen uskomaton yksilösuoritus, jossa ohitettiin kevyesti TPS:n puolustajat ja viimeisteltiin harhauttamalla maalivahti tyylikkäästi ulos – tilanne kaventui 1-3. Nostatusta ei kuitenkaan syntynyt ja henkinen käsijarru pysyi tiukasti päällä aina loppusummeriin asti.

Kolmen ottelun voittoputki katkesi viikonloppuna, kun sekä JYP että TPS hakivat täydet pisteet Helsingistä. Pelillinen taso kuitenkin näyttäisi nousseen edellisen voittoputken aikana sellaiselle tasolle, jonka toimitus uskoisi riittävän tarvittaviin voittoihin kunhan ”pelin pienet tärkeät asiat” saadaan viritettyä ilta toisensa jälkeen tarvittavalle suoritustasolle. Kevät on vielä edessä ja Punainen vasta pääsemässä parhaimpaan vireeseen.

Ensi viikonloppuna HIFK painaa tien päälle, kun edessä ovat vierasottelut SaiPaa ja Rauman Lukkoa vastaan.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11