ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Nieminen kaatoi Tapparan

Kollit-Tappara 4-1 (0-0, 3-0, 1-1)

37 kertaa torjunut maalivahti Jani Nieminen pelasi Kolleille jo viidennen peräkkäisen voiton. Ykköstähtenä palkittu Nieminen otti tamperelaisten skodet kiinni yli 97% varmuudella. Kenttäpelaajista kirvesrintoja kurmootti terävimmin nuorisoketju Amir Palmen-Mikael Paunio-Eetu Pöysti, jonka tehomiehenä hääri kolme pojoa napannut Palmén (1+2). Eilen Lahdessa kolmen byyrin verran riehunut Pöysti pääsi jälleen tuplapisteille (1+1), nuori puolustaja Ilari Melart ampui ASM-liigan avausosumansa ja kokenut Mika Koponen osui kerran. Tapparan osuma meni Matti Koskiselle. Harri Säteri vieraiden maalissa koppasi 19 kiekkoa. Kollit nousi voittonsa ansiosta sarjakolmoseksi. Matkaa kakkosena olevaan Ilvekseen on vain kaksi pistettä.

Huimassa iskussa oleva Kollit oli puolitoista erää täysin altavastaaja Tapparaa vastaan. Hämäläiset veivät kotijoukkuetta toisinaan jopa mielin määrin, mutta yksi mies oli ylitse muiden: maalivahti Jani Nieminen seisoi päällään ja masensi Tappara-hyökkääjät yksi kerrallaan kunnes Matti Koistinen rikkoi kuparisen viimeisessä erässä kahden miehen ylivoimalla.

Tappara pääsi ylivoimalle erotuomari Jukka Virran vihellettyä erittäin kyseenalaiset kampituskakkoset samassa ajassa sekä Henri Kiviojalle että Kimbo Ahoselle.

- Tuomareillekin sattuu huonoja iltoja, ei siinä mitään. Mutta ylimielinen ja huono samassa paketissa on jo erittäin hälyyttävä merkki. Tämä kaveri meni koko illan nokka pystyssä ympäri kaukaloa ja vihelteli ala-arvoisesti, puhisi Kollien ykkönen Joonas Tanska, joka suitsutteli samaan hengenvetoon maalivahtiaan Jani Niemistä.

- Jos Jani on näissä viimeisimmissä matseissa antanut meille mahdollisuuden voittaa niin tässä matsissa voidaan sanoa, että hän voitti pointsit lähes yksin. Uskomattoman hienoa touhua.

Itse sankari oli huippupelistä huolimatta rauhallinen kommenteissaan. - Ihan hyvin meni. Alussa oltiin pulassa, mutta sen ekan byyrin jälkeen saatiin homma luistamaan ja matsin loppu olikin ihan meidän heiniä. Se niiden ainokainen jäi snadisti harmittamaan, mutta eipä siinä paljoa ollut tehtävissä. Hyvin ne pelasi poikittaissyötön ylivoimalla ja kaveri pääsi ampumaan sellaisen tuopinkorkuisen lämärin hanskapuolelle. Tärkeintä oli, että saatiin voitto.

Kollit oli ottelun alussa enemmän kuin hädissään, mutta Niemisen työskentely teki tyhjäksi kaikki vieraiden lähentelyt. Tapparan myllytystä kuvaa hyvin se, että Kollit oli pakotettu aikalisään 0-0-tilanteessa ajassa 25:02.

- Siitä aikalisästä lähtien saatiin sitten pikku hiljaa juonesta kiinni ja lopulta Tappara hyytyi. Kyllä tämä oli aivan ansaittu voitto vaikka alku olikin raskas. Kolmen peen Pirkka-Pekka Petelius -ketju Palmén-Paunio-Pöysti oli erittäin hyvä taas tänään. Erikoismaininta kuuluu myös nuorelle puolustajalle Ilari Melartille, joka ampui tänään uransa ensimmäisen maalin Kolleissa. Tuuletukset olivat tähän saakka kauden rajuimmat, sanoi Tanska.

Melart aloitti maalinteon ajassa 30:31. U18-maajoukkueeseen kutsun saanut juniori kiersi kylmän viileästi Tapparan maalin ja latasi b-pisteen kaarelta etunurkkaan.

- Sitä ei voi luokitella ihan old-fashionediksi koska Melart nousi niin korkealle päätyviivasta. Hieno skode ja hienoon paikkaan, hehkutteli omistaja Tom Nybondas.

Amir Palmén ja Eetu Pöysti kolminkertaistivat Kollien johdon toisen erän lopussa. Maali oli Palménille kauden neljäs, Pöystille kymmenes.

Konkarihyökkäälä Mika Koponen kaunisteli Kollien voittoa vielä viimeisessä erässä. 4-0-osuma oli "Kopoldolle" kauden kahdeksas.

Kollit jahtaa kuudetta peräkkäistä voittoaan keskiviikkona LG Gardenissa alkaen klo 18:30.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11