ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pötkö venyy ja vanuu

Kollit-Ässät 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Kollit on kiimassa. Kun stadilaiset pistivät keskiviikkona Ässiä pataan LG Gardenissa, kyseessä oli Joonas Tanskan suojattien kuudes peräkkäinen voitto ASM-liigassa. Uudella LG Garden -kotiareenalla voitto oli peräti 11:s putkeen. Ässiä murjoivat 32 kertaa torjuneen Juuso Oinosen ohella joukkueen pisteykkönen Henri Kivioja (1+1), suomalaisranskalainen pistepakki Jean-Pierre Purolinna (1+1), Matias Nousiainen (0+2) ja kertaalleen maalintekoon päässyt Siim Liivik. Ässien byyreistä vastasivat Sakari Salminen ja Henri Peltola. Vieraiden maalissa esiintynyt Juha Järvenpää nappasi kiinni 22 lätkää.

Liigan häntäpäässä pyristelevä Ässät pisti Kollit koville Stadin keskiviikkoillassa. Vauhdikkaan ja varsin fyysisen ottelun maalilaukaukset (34-25 Ässille) kertovat melko tarkasti kamppailun voimasuhteista mitä kenttätapahtumiin tulee. Huolimattomasti omassa päässä pelannut kotijoukkue on ison kiitoksen velkaa maalivahdilleen Juuso Oinoselle, joka oli täyttä betonia läpi ottelun.

- Olipas hankala matsi. Me oltiin helisemässä monta kertaa, mutta onneksi jätkät hoiti tärkeät hetket kunnialla ja saatiin voitto. Muutaman kerran tuli koomailtua siellä luukulla vaikka eipä noita kukaan kauaa jaksa muistella. Kaikki on muuten ihan kivasti, perhe-elämä on kunnossa ja lätkä on kivaa, mietti joensuulainen molari.

Kollien coach Tanska oli otettu Oinosen otteista.

- Juuso oli erittäin hyvä. Maalivahtiosasto on ollut viime otteluissa varsin vahva ja hyvä niin sillä tänään peli oli noin muuten aika heikkoa. Toisaalta se on hyvän joukkueen merkki, että voitetaan vähän apaattisemmallakin esityksellä, tuumi Tanska.

- Peli oli ihan hyvin hanskassa 2-0-tilanteessa. Siinä mä vähän odottelin, että oltais saatu homma pakettiin, sen verran aktiivista oli meidän toiminta hyökkäyspäässä, mutta Ässät tuli kovalla taistelulla rinnalle.

Kollit aloitti ottelun vauhdikkaasti. Heti ensimmäisellä minuutilla kotijoukkueella oli kaksi avopaikkaa, jotka jätettiin toki käyttämättä. Nuori stara Eetu "Heartbreaker" Pöysti ja illan ykköstähtönen Henri Kivioja pääsivät testailemaan Juha Järvenpään torjuntataitoja, mutta ratkaisut jätettiin tuonnemmaksi.

J-P Purolinna tälläsi lopulta ylivoimalla kiekon maalin kattoon ajassa 11:27 ja Siim Liivik tuplasi Kollien johdon 2-0:aan toisen erän puolivälissä. Maali oli Liivikille kauden 11.

Purolinnan osuma oli miehelle sesongin yhdeksäs. Kaikkiaan J-P on nakuttanut tehot 9+14=23, joilla pääsee koko liigan pakkitilastossa kuudennelle sijalle. Viidessä viimeisimmässä ottelussa Purolinna on takonut huimat 4+4.

Kamppailun kaksi ensimmäistä erää tarjosivat ennätysmäärän kovia taklauksia. Erikoisimman vedon teki Kollien Jarkko "Tööt" Vaitio, joka yritti ensimmäisessä erässä taklata Ässien hyökkääjää matalalla tiikerihypyllä. Toisessa erässä Kollien liigapakki Allu Holmberg esitti illan rajuimman ajon törmättyään keskialueella Jukka-Pekka Neuvoa vankasti vastapalloon.

Ässien kiri alkoi jo toisessa erässä. Sakari Salminen raivosi oman ribarinsa maalin edestä verkkoon ajassa 34:31. Tasoitus 2-2:een syntyi heti kolmannen erän toisella minuutilla: Henri Peltola ohjasi poikittaissyötön byyriin Oinosen nenän edestä.

Kollien pistekunkku Henri Kivioja (13+18=31) ratkaisi ottelun kuitenkin punapaidoille kun kello näytti aikaa 47:47. Kiviojan rannelaukaus painui ylivoimalla maalivahdin jalkojen välistä häkkiin.

- Olipas kiva matsi. Porin-kaverit lähtee varmaan Patiksen kautta kotiin. Oli siellä sen verran synkeän näköistä naamaa, totesi illan sankari.

Erikoisuutena illan ottelusta voidaan nostaa Kollien historian ensimmäinen hot dog -promootio. 200:lle ensimmäiselle lipun ostaneelle lyötiin käteen maksuton kuumakoira. Eräs nälkäinen fani oli ostanut ilmainen hodari silmissään viisi viiden euron hintaista pääsylippua. Varsin erikoinen veto. Etenkin kun dogi ei yksittäin ostettuna bungaa kuin 2,5 €.

Kolmantena kunniataulukossa oleva Kollit pelaa tulevana lauantaina kotonaan tähän asti kauden tärkeimmän pelin kun vieraaksi saapuu kakkosena (2 pistettä Kollien edellä) oleva Ilves. Kiekko putoaa jäähän 16:50.

Katotaan mitä silloin kekataan.

Tilastot

Fotosta suurkiitos jälleen kerran kenelles muullekaan kuin Uuge Kojolalle to outer space.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11