ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Riks, raks ja poks

HIFK BSM – Jokerit BSM 3-7(0-4, 1-1, 2-2)

Lyhyt on maantieteellisesti matka Ilmalasta LG Gardeniin, mutta matka toiseen suuntaan, ainakin henkisellä tasolla, oli tiistai-iltana huomattavasti pidempi. Kohtelu, jonka vierasjoukkue Jokerit tarjoili pitkällä kaavalla jätti karvaan jälkimaun, mutta totuutta ei käy kieltäminen: Jokerit ansaitsivat jokaisen pisteen, jonka mukaansa ottivat. Näillä raaka-aineilla leivottiin loppulukemiksi viiltävät 3-7. Punapaitojen pistehai muuten harmaassa ottelussa oli 90 –syntynyt Otto Karvinen tehoilla 2+0.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Jokereiden kotiluolassa, Pirkkolassa, Joulukuun alussa, jolloin jokeriryhmä tarjosi kylmää kyytiä lukemin 5-2, josta suorana johtopäätöksenä uskalsi odottaa Petopaidoilta palavaa halua näyttää kykynsä ja osaamisensa kotikaukalossa ja taistella tosissaan ”Stadin herruudesta”. Opittavaa jäi paljon huomioiden Jokereiden laaja pelaajamateriaali, yksilöiden korkea taitotaso sekä joukkueen hyökkäyspelaamisen dynaamisuuden vankkana pohjana toimiva vahva ja oikea-aikainen viisikon liike.

Alkupaloina tarjoiltiin: yliajoa - etenkin omalla puolustusalueella. Kummankin joukkueen ottelun alku oli aktiivinen. Pikaisen alkulämmittelyn jälkeen löytyi yksi kulminaatiopisteistä ottelussa, kun vierasjoukkue löysi hyökkäyspelaamisen koordinaatit, niin tulosta alkoi myös syntyä. Kiekollinen kontrolli loi Jokereille mahdollisuuden ”harrastaa” hyökkäyspelaamista kotijoukkuetta enemmän, mutta HIFK:n puolustamisen aktiivisuus ja vartiointipeli eivät ottaneet onnistuakseen. Tämän lisäksi Jokerit pystyivät kääntämään HIFK:n hyökkäykset riiston jälkeisiksi nopeiksi vastahyökkäyksiksi. Erässä tahkottiin myös runsaasti erikoistilannepelaamista, kun jäähyaition ovet louskuivat tiheään tahtiin. Pisteet ensimmäisestä erästä Jokereille lukemin 0-4.

Sen verran osissa taisi valitettavasti Pedon selkäranka ensimmäisen erän kiropraktiikan jälkeen olla, että toisen erän lataus jäi todella latteaksi. Laatikossa surffailtiin puolin ja toisin, eikä jääkiekon hienouksia ollut paljonkaan tarjolla katsojille. Kummatkin jengit onnistuivat ylivoimalla kertaalleen, joten erotus pysyi edelleen samana.

Viimeisessäkään erässä ei ollut ottelun kannalta tarjolla enää mitään uutta ja ihmeellistä, vaan maaleja työstettiin tasatahtiin, HIFK:lta onnistujana kaksi kertaa viimeistellyt Otto Karvinen, mutta muuten sai keskittyä enemmänkin ihmettelemään runsasta jäähymäärää. Tunteet pysyivät kiitettävästi kurissa, eikä kaukalossa todistettu yhtään kiivaita kaksintaisteluja tai heilurikisoja, vaan tasaisen tappavasti liukui paikallisottelu loppua kohden. Kummatkin joukkueet olivat jollain tasolla hyväksyneet ottelun etenemiskaavan, eikä suunnanmuutoksia nähty. 7-3, tack och adjö.

Rankalla kädellä on paikallisvastustaja kohdellut tällä kaudella punapaitoja molemmissa sarjaotteluissa. Pelillinen etumatka on näiden otteluiden jälkeen tuntunut suurelta ajoittain, kun vielä Jokerit vievät näyttävällä taitotasollaan sympatiat mukanaan. Puolustamista ei pysty hoitamaan Pirkkolan Poikia vastaan hoitamaan pelkällä adrenaliinilla ja petotunteella, vaan siinä tarvitsee ottaa myös realiteetit ja järki huomioon. Myös hyökkäyksen avaavan syötön tulisi olla nopeampi sekä laadukkaampi – helppo tietenkin todeta ylhäältä katsottuna. Silti on vieläkin helpompi todeta, että ilman näiden toteutumista Jokereita vastaan, saatetaan Pirkkolassa pelata vielä tällä kaudella pitkälle kevääseen. Petosydän taasen löytynee muutaman harjoituksen sekä huolellisen latautumisen kautta.

Sunnuntaina ei kuitenkaan ole tarjolla ihmettä Idästä, vaikka SaiPa onkin vieraan LG Gardenissa. Silloin Peto on valmiina.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11