ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Knockout in Matinkylä

Blues-Kollit 7-2 (3-1, 2-1, 2-0)

Espoon Blues teki Kollien kanssa Matinkylässä mitä tahtoi ja lähetti stadilaiset maaottelutauolle kaksi peräkkäistä tappiota niskassaan. Rajusti töitä tehnyt espoolaisjoukkue takoi taululle sellaiset luvut, että selityksille ei jäänyt sijaa. Voittajista komeimmat tehot saivat 1+2 mieheen iskeneet Camilo Miettinen, Ville Lajunen, Jussi Kuikka, Mikko Siren sekä kaksi kaappia ampunut Tommi Lehtonen. Kollien maalit tekivät liigasta lainassa ollut Janne Keränen ja Siim Liivik. Bluesin maalivahti Mika Korhonen nappasi kiinni 24 kutia. Kollien byyrissä nähtiin molemmat häkkärit; ensimmäisen erän torjunut Jani Nieminen koppsi 12 kiekkoa ja ottelun lopun hikoillut Juuso Oinonen 17.

Matinkylän pieni kaukalo yllätti Kollit jälleen kuin ensilumi suomalaisautoilijat. Kova vauhti on ollut espoolaisten tavaramerkkinä minilaatikossa jo aikojen alusta, mutta ylinopeudella liikkuva Blues tuntuu silti laittavan Kolleille luun kurkkuun heti avauserässä joka ainoan kerran kun helsinkiläiset Espooseen matkaavat.

Liukkaasti liikkunut espoolaisryhmä pisti vieraiden päät pyörälle avauserässä alle kymmenessä minuutissa. Blues nakutti heti kättelyssä kaksi ylivoimamaalia vieraiden jouduttua kahvaushommiin kahdesti ensimmäisen viitosen aikana.

Ensin Camilo Miettinen iski viivaribarin Niemisen taakse ajassa 04:28 ja Ville Lajunen tuplasi kotijohdon tarkalla rannelaukausella viisi minuuttia myöhemmin. Kollit pääsi taululle niin ikään ylivoimalla, kun Rony Ahosen viivalaukaus muutti suuntaa maalin edessä päivystäneestä Janne Keräsestä.

Bluesin ylivoimahuuma jatkui ajassa 16:30 Jussi Kuikan tällättyä tilanteen 3-1:een kovalla siniviivakudilla.

Viimeinen niitti Kollien arkkuun iskettiin alivoimalla. Toni Kähkönen lensi korkeasta mailasta suihkuun aivan kakkoserän alussa. Kolleille tarjottiin viiden minuutin ylivoima ja paikka nousta mukaan peliin. Toisin kuitenkin kävi: Mikko Siren ampui aaveella tilanteeksi 4-1.

Peli tuntui tässä kohtaa jo pelatulta, mutta U20-maajoukkueeseen valittu Siim Liivik nosti Kollien nokan hetkellisesti vedenpinnan yläpuolelle kavennettuaan ylivoimalla maalin edestä 4-2:een. Osuma oli "Simolle" kauden 12:s.

Bluesin Mikko Lehtonen taputteli lopulta kahdella peräkkäisellä osumallaan pelin 6-2:een ja Tomi Sallinen nautiskeli viimeisellä minuutilla loppulukemat.

Munattomasti esiintynyt Kollit ei päässyt samalle viivalle kotijoukkueen kanssa kuin hetkittäin toisessa erässä. Kiertelyyn ja kaarteluun sortunut stadilaisjoukkue ei pystynyt pistämään kunnolla kampoihin kuin muutaman miehen voimalla. Nuoret Mikael Paunio ja Amir Palmén saivat valmennusjohdolta puhtaat paperit. Myös liiga-Keränen keräsi kehuja.

- Blues oli tänään selvästi parempi joukkue. Hävisimme erittäin hyvälle ryhmälle. Numerot näyttävät pahoilta eikä niissä ole edes yhtään ylimääräistä. Espoolaiset tekivät kovaa duunia, juuri sellaista kuin tässä kaukalossa pitääkin. Keskialue oli tuhannen tukossa ja maalipaikatkin he käyttivät hyvällä prossalla. Meillä oli omat hetkemme toisessa erässä, mutta muuten esitimme aivan liian ponnetonta sirklailua, tuumasi Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

- Meiltä vain Keränen, Paunio ja Palmén uskalsivat pelata jääkiekkoa. Ei pidä lainkaan ihmetellä miksi Janne on liigajoukkueen kolmosketjussa, kaveri tekee ammattilaisen duunia vaihdosta toiseen, kehaisi Tanskan kakkosmies Pasi Sormunen.

Nähdyn perusteella valtakunnassa on yksi selvästi muita vahvempi mestariehdokas ASM-liigan herraksi. Runkosarjan leikitellen voittava Blues tulee olemaan se joukkue joka pitää pystyä voittamaan, jos mielii saunoa maaliskuun lopussa pytyn kanssa.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11