ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Taistelupeli Espoossa

Blues BSM – HIFK BSM 2-1 ja.(0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

Tauko ja maaottelumenot oli lusittu keskiviikkoon mennessä, kun Blues ja HIFK pelasivat jännittävän paikalliskamppailun Matinkylässä, Espoossa. Valitettavasti isäntäjoukkue Blues korjasi tärkeät pisteet jatkoajalla lukemin 2-1. Sekavat ja rikkonaiset kenttätapahtumat eivät tehneet suoranaista kunniaa kummallekaan joukkueelle, mutta kyseessä olikin pisteiden puolesta kultaakin kalliimpi ottelu molemmille. Punanuttujen ainoan osuman sivalsi Joonas Varesvuo.

Tulosten valossa HIFK B-juniorit ovat kulkeneet taukoa edeltävissä otteluissa vuoristorataa muistuttavia nousu- ja laskukäyriä. Takana oli onnistunut ja uskoa antanut SaiPa –voitto kotihallista ja tieto tiukasta tilanteesta playoff-viivan tuntumassa, joka ei sallisi suurempia pistemenetyksiä enää loppukaudesta, jos mielii mukaan sarjan pudotuspeleihin taistelemaan mitaleista. Edellinen ottelu Bluesia vastaan oli niin ikään tiukka kamppailu LG Gardenissa, joka päättyi pistejakoon. Näin ollen keskiviikon peli tiedettiin kovaksi haasteeksi, etenkin kun vastustaja luistelutti jäälle A-junioreissa pelaavat Tomi Sallisen ja Erik Riskan.

Kaksi erää ottelussa pelattiin tasatahtiin. Valitettavasti kummankaan joukkueen esitys kiekollisessa pelaamisessa ei noussut silmiä hiveleväksi, mutta toisaalta kumpikin joukkue esitti ajoittain suhteellisen kurinalaista puolustamista sekä komeita kiekonriistoja. Vaarallisia tilanteita syntyi etenkin puolustusalueella tapahtuneista kiekollisen pelaamisen virheistä, mutta muuten rakennetut hyökkäykset saatiin tukahdutettua puolin ja toisin. Kummallakin maalilla esitettiin standardien mukaista maalivahtityöskentelyä, kun Joonakset(Inkilä/HIFK - Kuusela/Blues) kohtasivat taas kerran toisensa. Kahden erän jälkeen oltiin maalittomassa tasatuloksessa. Jos ei maaleilla juhlittu, niin jäähyjä jaettiin senkin puolesta runsain määrin.

Tapahtumat muuttuivat heti kolmannen erän alkusekunneilla, kun Blues teki terävän kiekonriiston ja Ari Gröndahl pääsi laukomaan sinisen jälkeen ranteella ottelun avausmaalin kotijoukkueelle. Maali ei suoranaisesti muuttanut pelin virtausta, vaikka Punapaidoilla olikin jatkuvasti kaukalossa kovat piipussa. Muutama läheltä piti –paikka saatiin erän kuluessa luotua Bluesin maalille, mutta kiekon mentävää aukkoa tai kylmäveristä viimeistelijää ei vain tuntunut löytyvän. Yritys kuitenkin palkittiin varsinaisella peliajalla HIFK:n pelatessa ylivoimaa, kun Joonas Varesvuo pääsi siirtämään kiekon maalin kulmalta tyhjiin pienen maalinedussutinan jälkeen. Loppuerä vedettiin sitten ihan rehellisesti coast-to-coast –meiningillä kaukalossa, mutta lisämaaleja ei hurjasta yrityksestä huolimatta kummallekaan siunaantunut. Pisteet molemmille.

Jatkoajalla nähtiin kaukalossa enää väsyneitä pelimiehiä. HIFK hallitsi kiekollisessa pelissä jatkoaikaa ja sai luotua muutaman erittäin hyvän tilanteen hyökkäysalueella, mutta tuloksetta. Ja niin kuin urheilussa on yleensä tapana, kun toiselle ei kelpaa, niin toinen ottaa omansa. Blues viritti komean suunnanmuutoksen taas keskialueella, Sami Blomqvist ajoi alueelle sisään ja ampui nopean laukauksen yläkulmaan – homma oli paketissa. Lisäpiste ottelusta Bluesille lukemin 2-1.

Matinkylän paikalliskamppailu ei tarjonnut suuria katsojille, eikä pelaajille, mutta ymmärrettäväähän tämä on tauon jälkeen. Yksittäisiä onnistujia ottelussa ei juuri noussut esille, silti koko joukkueen työmoraali oli katsomosta katsottuna hyvällä tasolla. Kamppailu tärkeistä sarjapisteistä jatkuu puolentoista viikon päästä kahdella vieraspelillä Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa, joten Petolauman tulee olla hereillä ja valmiina seuraaviin koitoksiin, jos pisteistä mielii pelata.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11